Home » » Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 | 9:21 μ.μ.

Ας δούμε πως παρουσιάζονται μέσα από ιστοσελίδες οι σημερινές απεργιακές Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ (με βίντεο και φωτογραφίες)  που υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 διαβάζουμε:
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!». Το σύνθημα των φετινών αγωνιστικών εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά κυριάρχησε στη μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, θέτοντας στο επίκεντρο την πάλη ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς είναι βήμα κλιμάκωσης για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 17 Μάη, συμβάλλοντας στην ετοιμότητα των εργαζομένων για άμεση απεργιακή απάντηση σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα για ψήφιση το νέο αντιλαϊκό πακέτο.

«Αγώνες ταξικοί, αγώνες διαρκείας στα μέτρα της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας» ένα από τα γιγαντοπανό στο Σύνταγμα, που ενώνει χιλιάδες εργαζόμενους μαζί με αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους που διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να μη δώσουν καμιά ανοχή στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται μέσα από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Ιδιαίτερο στίγμα στη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι από πολλά συνδικάτα που διαδηλώνουν με διαφορετική εμφάνιση ο καθένας. Το δικό τους «παρών» έδωσαν οι μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα.

---------------------------

Φωτογραφίες από την μεγάλη ταξική συγκέντρωση του Μουσείου, εργατική 1η Μάη, Αθήνα, και την πορεία προς Βουλή-γραφεία ΕΕ-Χίλτον-πρεσβεία ΗΠΑ.  

-----------------------

Από την iskra

…. Το μπλοκ της ΛΑ.Ε, μόλις έφτασε έξω από το Hilton, στο οποίο εκείνη την ώρα οι υπάλληλοι οικονομικοί υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα ”έκλειναν” πραξικοπηματικά το τέταρτοκαταστροφικό μνημόνιο της χαριστικής βολής, αιφνιδίασε τις δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ, έσπασε τον αστυνομικό κλοιό, μπήκε στην είσοδο του Ηilton και ανεκόπη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ μόλις έξω ακριβώς από την κυλιόμενη πόρτα του Hilton, λίγο πριν μπει για τα καλά μέσα στο ξενοδοχείο.

Στην πόρτα του Hilton έγιναν συμπλοκές των διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλα στελέχη της ΛΑ.Ε στην πρώτη γραμμή να απωθούνται βίαια , χωρίς, όμως, οι αγωνιστές του μπλοκ να κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger