Home » , , » Σαν σήμερα το 1945, ο "Ριζοσπάστης" δημοσιεύει την αποκήρυξη από το ΚΚΕ του Αρη Βελουχιώτη

Σαν σήμερα το 1945, ο "Ριζοσπάστης" δημοσιεύει την αποκήρυξη από το ΚΚΕ του Αρη Βελουχιώτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 | 12:01 π.μ.

Του Γ. Γ 

Για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον θρυλικό Αρη Βελουχιώτη του οποίου η προσωπικότητα κέρδιζε τον θαυμασμό ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων (στρατιωτική μεγαλοφυΐα τον θεωρούσε ακόμα και ο Βρετανός σύνδεσμος Κ. Γουντχάουζ), παραθέτουμε αρκετές αναφορές για όλη την ζωή και δράση του.

Μετά την κάθετη διαφωνία του Αρη στην υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας της Βάρκιζας μεταξύ του ΕΑΜ και της κυβέρνησης Πλαστήρα, ο Βελουχιώτης βρέθηκε σε ένα τρομερό δίλημμα.  Απ’ την μια να υπακούσει στην κομματική πειθαρχία (οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ τον οδήγησαν να υπογράψει μαζί με τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, στρατηγό Στέφανο Σαράφη τη διαταγή της αποστράτευσης των ΕΛΑΣιτών στις 16 Φλεβάρη του 1945) και από την άλλη να μην προδώσει τα πιστεύω του.
Τελικά πήρε την οριστική απόφαση του. Από το Δίλοφο της Σπερχειάδας, κοντά στο σημείο στο οποίο είχε ξεκινήσει το αντάρτικο, με δημόσια ομιλία του, ο Αρης, κατάγγειλε ανοιχτά την ηγεσία του ΚΚΕ για προδοσία: «Η Συμφωνία της Βάρκιζας είναι προδοσία. Ένα και ένα κάνουν δυο. Η ηγεσία δεν έκανε λάθη, δεν έκανε σφάλματα, διέπραξε εγκλήματα και γι’ αυτό το Πολιτικό Γραφείο με επικεφαλής τον Σιάντο πρέπει να περάσουν από στρατοδικείο επί εσχάτη προδοσία», δήλωσε ανοιχτά.

Διαχώρισε την θέση του από το ΚΚΕ και έκανε αυτό που του υπαγόρευε η επαναστατική του συνείδηση. Μαζί με τον αδελφό του Μπάμπη Κλάρα και τον Ακροναυπλιώτη δημοσιογράφο Τάκη Φίτσιο προχωρούν στην συγκρότηση ενός νέου ΕΑΜ. Του Μετώπου Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Διαβάζοντας το κάλεσμα του ΜΕΑ για νέο απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στον «νέο κατακτητή» εντυπωσιάζεσαι πόσο επίκαιρη είναι η θέση του για το εξωτερικό χρέος: «Η κατοχύρωσή της εθνικής ανεξαρτησίας εκτός από το να φύγουν οι νέοι κατακτητές από την χώρα μας, συμπεριλαμβάνει αναγκαστικά και την κατάργηση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, το σβήσιμο όλων των εξωτερικών χρεών ως την Απελευθέρωση του 1944 και την κατάργηση των προνομίων των ξένων Εταιρειών στην Ελλάδα. Ετσι μόνο αποκτάει συγκεκριμένο περιεχόμενο ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και με τέτοια συνθήματα -που συνθηκολογώντας με τον Αγγλικό ιμπεριαλισμό, έχει εγκαταλείψει το ΚΚΕ - ολοκληρώνεται με την πραγματοποίησή τους και όχι αφηρημένα η έννοια της εθνικής ανεξαρτησίας». 

Η συνέχεια γνωστή. Η εφαρμογή της συμφωνίας της Βάρκιζας αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και για τον οργανωτικό γραμματέα του ΚΚΕ Βασίλη Μπαρτζιώτα το κόμμα έπρεπε να εκκαθαριστεί «από τα ασταθή στοιχεία». Επίσης με έγγραφο του ο Ιωαννίδη προς τις κομματικές οργανώσεις, ζητήθηκε να απομονωθεί ο Αρης.

Ηταν η εποχή που το ΚΚΕ απέρριπτε κατηγορηματικά την συνέχιση του ένοπλου αγώνα και στηριζόμενο στην αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού καρατομούσε κάθε στέλεχος του που δεν υπάκουε στην εσωκομματική νομιμότητα, δηλαδή στο απόλυτο σεβασμό στην συμφωνία της Βάρκιζας.

Η Κ.Ε του ΚΚΕ αποκηρύσσει τον Βελουχιώτη και σαν σήμερα 12 Ιούνη 1945 για τον «Ριζοσπάστη» ο Αρης σταμάτησε να είναι ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, έγινε δηλωσίας και αποστάτης, ένας «μιζέριας», τυχοδιώκτης και ύποπτος …. 




Ας θυμηθούμε σχετικές αναρτήσεις μας γ' αυτή την ηγετική μορφή της εθνικής μας αντίστασης.

Στην μνήμη του Αρη Βελουχιώτη

«Άρης Βελουχιώτης: ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ»

Τότε που ο Αρης Βελουχιώτης ήταν δημοσιογράφος του "Ριζοσπάστη"

Ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ

16/6/1945: «Αντίο Καπετάνιε»

“Ο Άρης κάνει πόλεμο, μ’ αντάρτες παλικάρια…”: Μισή και «μίζερη» αποκατάσταση

Αρης Βελουχιώτης και επαναστατική γραμμή

Άρης Βελουχιώτης:70 χρόνια ασύλληπτος.Ακολουθώντας τα ματωμένα χνάρια του μεγάλου επαναστάτη (vid)

Ο Άρης έλεγε πως ποτέ δεν θα τον πιάσουν αιχμάλωτο. Κι έτσι κι έγινε.

Γράμμα του Αρη Βελουχιώτη στην Κ.Ε του ΚΚΕ 24/3/45

Γοργοπόταμος

Ένα άγνωστο ποίημα για τον Άρη Βελουχιώτη "Όταν ήμουν με τον Άρη" 

 "Τα αντάρτικα τραγούδια": Δυο βιβλία για τον Άρη Βελουχιώτη (pdf)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

12 Ιουνίου 2017 στις 12:37 π.μ.

Παλιό το Αντικομμουνιστικό κόλπο Γ.Γ δεν πιάνει. Το πρόβλημα βρισκόταν στο οτι το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία..... που σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει Σοσιαλισμός. Αγνοήθηκαν το 2ο και 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που σημαίνει οτι έπρεπε να φτιάξουνε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την εξουσία. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η καταστροφή είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Στην 11η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ τον ΑΠΡΙΛΗ του 1945 διαγράφηκε ο ΑΡΗΣ στο όνομα της ....λαοκρατίας.. ΤΟ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ είχε μετατραπεί σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ. Στα 40 χρόνια του προδοτικού ....εσωτερικού.... το 2008 τα λένε μόνοι τους με Αναφορές στον .....παρτσαλίδη...... Στην ....λαοκρατία.... λοιπόν θα βρεις τον Εγκληματία Γ.Γ και όχι στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που γύρισε 30 ΜΑΗ μετά απο 9 χρονη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ απουσία σε Κέρκυρα Νταχάου.

12 Ιουνίου 2017 στις 12:42 π.μ.

Το ΚΚΕ πολύ καλά κάνει και έχει τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. Είναι βασικό στα Κ.Κ. Το μόνο που χρειάζεται είναι επαγρύπνηση και τσάκισμα του Οπορτουνισμού μόλις εμφανίζεται. Εκει είναι το ζήτημα.

12 Ιουνίου 2017 στις 11:38 π.μ.

η ηγεσια του κκε σαν ανθρωπος με κλονισμενη αυτοπεποιθηση απο το ενα ακρο στο αλλο: υπογραφει την βαρκιζα του αφοπλισμου και αποκυρησει τον βελουχιωτη. και σε ενα χρονο ξεκινα ανταρτικο.
ο αρης ηταν μεγαλος να χωρεσει σε αυτο το κομμα.
ή το κομμα μικρο γιαυτον

12 Ιουνίου 2017 στις 4:08 μ.μ.

αυτο με την διαγραφη των χρεων και την ξενη επιτροπεια κατι μου θυμιζει ακομη θυμαμαι μετα την παραδοση των οπλων οι ταγματαλητες παραμονευαν τους ανταρτες και τους σκοτωναν με παλουκια εν ψυχρω οι δεαριστεροι κομμουνιστες κλπεξοριστηκαν βασανιστηκαν.γιατι αραγε?οποιος δεν ξερει ιστορια η¨ την κρυβει ειναι κτηνος σημερα ζουμε τα ιδια καποιοι κλεισανε το στομα του ΑΡΗ.τι ρολο παιζουνε ΑΥΤΟΙ?
μ η μ

12 Ιουνίου 2017 στις 5:37 μ.μ.

11.38 Οσο και να προσπαθήσεις δεν σου βγαίνει. Απλά Γελιοποιήσε. Ασχολείσου με Κάτι άλλο. Το πρόβλημα ήταν οτι το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία.... για αυτό καιο έφτιαξε Πολιτικό μέτωπο ΕΑΜ με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό. Η Συνταγή δηλαδή της καταστροφής με την οποία και συμφωνείς. Νομοτελειακά ήρθε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ με αποτέλεσμα να μη πάρει ο λαός την Εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 δίνοντας 50 μέρες χρόνο στην Ενωμένη πλέον Αστική Τάξη και τους Αγγλους Συμμάχους της να αλλάξουνε τον Συσχετισμό και να σφάξουν τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το έγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον λαό και στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Η Ομάδες αυτοάμυνας αναγνωρίστηκαν απο το Π.Γ με την Επιστροφή του στην 12η Ολομέλεια τον ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ 1945. Πίεζε για την δημιουργία ΔΣΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ απο τα Τέλη 1945. Τον καθυστερούσε η ...λαοκρατία.... και τα φούμαρα για ομαλότητα. Το 1948 ήρθε και η συμμορία του ΤΙΤΟ να ολοκληρώση το έγκλημα. Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ μεγάλος Κομμουνιστής και χώραγε σε ΚΚΕ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ που θα είχε φτιάξει ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία.

12 Ιουνίου 2017 στις 5:42 μ.μ.

Εκτός αν θέλανε Σοσιαλισμό η Σβώλος.....Τσιριμώκος.....Μ.Κύρκος.. και ο Μενσεβίκος ΥΠΕΞ το 1921 στην Γεωργία που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ....... ΤΟΜΠΟΛΑ........

12 Ιουνίου 2017 στις 7:44 μ.μ.

Προς Παναγιώτης Τζαμαρια. Πόσο καμένος παίζει να σαι ρε μάστορα! Να προσέχεις τα χτυπήματα στις τζαμαρίες γιατί αφήνουν κουσούρι! Α, και πάψε να δυσφημείς τον κομμουνισμό, δεν είναι τσιφλίκι του πατέρα σου...

12 Ιουνίου 2017 στις 8:53 μ.μ.

7.44 Θα συνεχίσω να δυσφημίζω την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό που αποτελεί την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού τον χειρότερο εχθρό του λαού. Μην έχεις καμμία αμφιβολία.

12 Ιουνίου 2017 στις 9:05 μ.μ.

Το 2008 ο Συνασπισμός...γιόρτασε τα 40 χρόνια του προδοτικού ...εσωτερικού.... Λέει ο Κρίττας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο.... απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΨΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.... ήταν η σύνδεση με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Τα είπε όλα διάλυση ΟΚΝΕ 1943....λόγω Ευρωκομμουνισμού ΚΚΕ ...ομόσπονδο..... Τα τηλεγραφήματα του Βαβούδη απο τον Ασύρματο της Καλιθέας είναι Καταπέλτης. Απο το 1948....Οπορτουνιστικές δυνάμεις με την βοήθεια της .....ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.... και την Ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την διάλυση του ΚΚΕ και την δημιουργία νέου κόμματος..... Ταν κατάφεραν όταν το ΚΚΕ πήγε να φτιάξει ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ για μια χαραμάδα νομιμοτητας σε συνδυασμό με τις παράνομες Κ.Ο. Φτιάξανε την ....ΕΔΑ... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το Τέλος.

14 Ιουνίου 2017 στις 9:26 π.μ.

Καλό είναι να μην μιλάμε για πράγματα τα οποία γνωρίζουμε μόνο μέσα από αφηγήσεις σαλεμένων ηρώων παππούδων η την σχετική βιβλιογραφία που κάποιοι συγγραφείς - αυτόπτες μάρτυρες, εντέχνως απέκρυψαν ή παρέλειψαν να αναφέρουν γεγονότα και καταστάσεις!
Μόνο οι εκατοντάδες βουβοί,χιλιάδες νεκροί γνωρίζουν για ποιόν και τι αγωνίστηκαν, εξορίστηκαν, "μαυρίσανε" τα ονόματα των οικογενειών τους, αποκλείστηκαν από την "δεξιά ορθή" κοινωνία και πέθαναν αηδιασμένοι από τις εκάστοτε "γραμμές" του κόμματος ,βουβοί και πικραμένοι, μόνο αυτοί. Υ.Γ. Ο Παππούς μου έσβησε από την πολιτική του ταυτότητα τον "τίτλο" Λοχαγός Ε.Σ. (τίτλο που απέκτησε στη σχολή αξιωματικών του βουνού και που του τον διατηρήσανε οι αρχές, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή με ποιόν έχουνε να κάνουνε) και έγραψε "Μπαλωματής"...Άντε τώρα ρίξτε έναν "δεκάρικο"!

14 Ιουνίου 2017 στις 4:46 μ.μ.

Ολοι αυτοί οι Χιλιάδες νεκροί πάθανε όλα αυτά που σωστά περιγράφεις γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΜΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Δεν το έκανε γιατί απο την Στιγμή που είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η δουλειά του είναι η Σωτηρία του Καπιταλισμού ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. Για να μην είχε συμβεί τίποτα απο όλα αυτά χρειαζότανε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα έπαιρνε την Εξουσία. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα.

16 Ιουνίου 2017 στις 11:57 μ.μ.

Να αποπειραθώ να ερμηνεύσω την περίεργη αποσύνδεση του ΚΚΕ από τον Ν.Ζαχαριάδη στην υπόθεση αυτή, και την απόδοση ευθυνών στο ΚΚΕ (πάντα!) μέσω ...δευτεροκλασσάτων στελεχών;
Η θα πικράνω, πάλι, ευαίσθητες (αντι-)κομμουνιστικές καρδιές, (Κοτανίδης και συμπάσχοντες), που πέρσι τέτοια εποχή τα δίνανε όλα για την .."δολοφονία" του Ν.Ζ. από το ΚΚΕ (πάντα!) μέσω του Χ. Φλωράκη;
Την ώρα, που ο αφορισμός ξεκινάει με φαρδύ-πλατύ το όνομα του "δολοφόνου" Ν.Ζ.;

Η ουσία και η διδαχή από αυτή την υπόθεση είναι μία: Η Ιστορία γράφεται από σύνολα ανθρώπων και μάλιστα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. Ξεχνώντας αυτή τη βασική αλήθεια ο Αρης, το πολιτικό δίκηο του, που του ανεγνώρισε αργότερα η Ιστορία ΚΑΙ το ΚΚΕ, το πέταξε τότε μόνος του στα σκουπίδια, προξενώντας μεγαλύτερη βλάβη στον Λαό και στο Εργατικό Κίνημα, από αυτήν, που είχε ήδη γίνει. Κυριολεκτικά προβοκάρισε την ορθή πολιτική εκτίμησή του.
Χωρίς εκείνη την προβοκάτσια ο ΔΣΕ θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα και με αρχηγό τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη του, αντί για εκείνον τον ανεκδιήγητο Βαφειάδη. Και όλοι ξέρουμε πόσο και η μία ημέρα καθυστέρησης επιδείνωσε τις προοπτικές της θετικής έκβασης.

Υπάρχει και μια δεύτερη διδαχή από αυτή την υπόθεση:
Οτιδήποτε και ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μπορεί να στρατολογηθεί εναντίον του ΚΚΕ, σαν έννοιας τελικά, πέρα από πρόσωπα, είναι ευπρόσδεκτος! Και μέχρι σήμερα, πάλι η Ιστορία έδειξε ότι το ΚΚΕ, σαν έννοια, ταυτίζεται με την έννοια της αυτοοργάνωσης της ε.τ. και του Λαού.
Αρα είναι σαφή τα κίνητρα και οι σκοποί της ανάρτησης και των επιδοκιμαστικών σχολίων.
Για να το πω πιο απλά, φίλοι, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΙΔΡΥΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΚΕ, ΤΩΝ ΟΝΕΊΡΩΝ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟ ...ΑΠΑΞΙΩΝΑΤΕ!
Μικροαστική ελευθεριακή έξις, δευτέρα φύσις!

17 Ιουνίου 2017 στις 12:35 μ.μ.

Σεχτάρ. Μια λεπτομέρεια που πιστεύω να συμφωνείς. ΔΣΕ χωρίς το ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ έχω την γνώμη οτι δεν θα υπήρχε. Θα είχαμε την πορεία της Δ.Ευρώπης με τον Ευρωκομμουνισμό. Στα υπόλοιπα συφωνώ απόλυτα.

17 Ιουνίου 2017 στις 7:34 μ.μ.

Παναγιώτη, όπως υπογράμμισα "Η Ιστορία γράφεται από σύνολα ανθρώπων και μάλιστα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ." Ο Ν.Ζ., κομμουνιστής/κουκουές με "Κ" κεφαλαίο, σίγουρα έπαιξε σπουδαίο ρόλο να διορθωθεί, κατά το δυνατόν, το στρατηγικό λάθος του ΚΚΕ εκείνης της εποχής, και μάλιστα μέσα σε ένα καθόλου ευνοϊκό εσωτερικό και διεθνές κλίμα, και να ξανα-ξεκινήσει ο ένοπλος αγώνας. Ομως, επιβεβαιώνοντας και οικογενειακές εμπειρίες, πιστεύω, πως, ακόμη και χωρίς τον Ν.Ζ., κάποιο αντάρτικο θα είχε γίνει, ούτως η άλλως. Οι μοναρχοφασίστες, παρέα με τους ψευτο"δημοκράτες" φροντίζανε γι αυτό, δε μας είχανε αφήσει άλλη διέξοδο. Αλλωστε, τα καλύτερα όπλα, και κυρίως τα πυρομαχικά, τα είχαμε κρύψει όπου μπορούσαμε και στην "παράδοση" πήγαμε τις σακαράκες, για να φανεί ότι "τηρούμε την συμφωνία". Το έκαναν πολλοί λαϊκοί αγωνιστές, περισσότερο από ένστικτο αυτοσυντήρησης, όπως μου λέγανε οι μπαρμπάδες και οι γονείς μου. Ο ρόλος του Ν.Ζ. και άλλων κοντά σε αυτόν, ήταν μάλλον να πάρει χαρακτήρα διεκδίκησης της εξουσίας, "τάξη εναντίον τάξης", και όχι απλής αυτοάμυνας, που εκεί, έτσι και αλλιώς, πήγαινε από μόνο του το πράμα. Ο Ν.Ζ. διέγνωσε ότι η μόνη ταξική θέση ήταν η "αντεπίθεση στην επίθεση" και όχι η ηττοπαθής άμυνα. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν ήταν μόνος του σε αυτή τη θέση. Αδιαμφισβήτητα βέβαια ήταν ο Ηγέτης, γι αυτό και οι κιοτήδες τα φόρτωσαν όλα κύρια σε αυτόν.
Αυτά σαν προσωπικές εμπειρίες.

17 Ιουνίου 2017 στις 10:20 μ.μ.

Σεχτάρ. Οπως το θέτεις συμφωνούμε. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ βοήθησε να πάρει χαραχτήρα διεκδίκησης της εξουσίας που δεν υπήρχε σαν Στρατηγικός στόχος και σίγουρα μαζί με άλλους όπως σωστά λες. Και βέβαια χωρίς αυτόν και να υπήρχε θα ήταν κάτι πολύ διαφορετικό σε αυτοάμυνα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger