Home » , » Συμβασιούχοι (Δ’ Μέρος)

Συμβασιούχοι (Δ’ Μέρος)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 | 2:44 π.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Κυβέρνηση και μερικοί δήμοι επιχειρούν σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στη Χίο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος μαζί με τα ΜΑΤ απειλούσαν τους εργαζόμενους. Σε άλλους δήμους έχουν ήδη αναρτηθεί οι απολύσεις. Στην Κίσσαμο Χανίων ο δήμαρχος δήλωσε στους εργαζόμενους ότι αν συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θα τους απολύσει.

Η άποψη των νεοφιλελέ φασιστών είναι γνωστή: Δεν θέλουν μόνιμους, θέλουν τα πάντα ιδιωτικά, θέλουν να πιούν αίμα. Δήθεν ενδιαφέρονται για τον ιδιωτικό τομέα, όταν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, εκτόξευσαν την ανεργία, έφεραν τη χρεοκοπία ρημάζοντας ταυτόχρονα τα εργασιακά δικαιώματα. Δεν τους ενδιαφέρει, αν καλύπτονται πάγιες ανάγκες, τους νοιάζει μόνο να απαξιώσουν το Δημόσιο για να το ξεπουλήσουν.

Πιο υποκριτικός αλλά το ίδιο ελεεινός ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με κουτοπονηριές προσπαθεί να κοροϊδέψει τους συμβασιούχους. Οι προτάσεις της κυβέρνησης ήταν μόνο για να κερδίσουν χρόνο, να κάνουν τη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά οι εργαζόμενοι κι έπειτα να τους πετάξουν, με δόλωμα ότι δήθεν θα πάρουν ένα μικρό μέρος όσων απολύουν.

Το Μνημόνιο είναι αμείλικτο και έχει ως προϋπόθεση τη «μείωση δαπανών», όπως φυσικά την εννοούν οι τοκογλύφοι: Μείωση μισθών - συντάξεων, απολύσεις. Αυτό που υπόσχεται σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εντολή των δανειστών, προαπαιτούμενο. Από το 2013 ο Κούλης είχε δεσμευτεί ως υπουργός για τουλάχιστο 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ο Σαμαράς δεν πρόλαβε, έτσι ο Τσίπρας ανέλαβε να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτή. Οι συμβασιούχοι πρόκειται να θυσιαστούν, για να πληρωθούν τα χρέη απατεώνων.

Μόνο εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, μπορεί να αποτρέψει την αύξηση της ανεργίας, την αδικία, την επιστροφή στη δουλεία, όπου οι σκλάβοι δεν αμείβονταν, παρά μόνο δούλευαν. Ακόμα χειρότερα, αφού σήμερα θα τους αφήνουν να πεθαίνουν από την πείνα, άστεγοι, ενώ θα προσλαμβάνουν τους επόμενους εξαθλιωμένους. «Η εργασία απελευθερώνει» κι ο ναζισμός εφαρμόζεται ξανά στην πράξη με τη διαφορά ότι όλη η χώρα γίνεται ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι εργαζόμενοι, άσχετα το πώς βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, προσφέρουν έργο. Όποιος προσφέρει, πρέπει να αμείβεται. Το κράτος κάνει πράγματα τα οποία, αν έκανε παλιότερα κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας, θα πήγαινε φυλακή ή τουλάχιστο θα πλήρωνε τσουχτερό πρόστιμο. Διαγράφει τα δικαιώματα και την προηγούμενη εργατική νομοθεσία, όλα αυτά που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες και θυσίες εργατών.

Δεν θα τους περάσει και δεν πρέπει να τους περάσει. Όχι μόνο είναι μεγάλη αδικία αλλά αφορά όλους μας. Οι μόνοι κερδισμένοι από την απόπειρα ιδιωτικοποίησης θα είναι οι επιχειρηματίες, οι υπόλοιποι θα πληρώσουμε πολύ ακριβά πολύ κακές υπηρεσίες. Το Κεφάλαιο έχει ξεσαλώσει. Με δικαιολογία τη φτώχεια και τη δυστυχία που το ίδιο καλλιεργεί, θα ζητήσει να γίνουν οι εργαζόμενοι ακόμα πιο «ανταγωνιστικοί». Θα κάνει λάστιχο το ωράριο, θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους μισθούς, θα κάνει την ανασφάλιστη εργασία θεσμό.

Δεν μπορεί να καταντήσουμε κοινωνία κανιβάλων, όπου εξαθλιωμένοι αναλώσιμοι σκλάβοι θα κάνουν τις βαριές δουλειές κι όταν δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν, θα θυσιάζονται. Δεν μας συμφέρει ως άνεργους να απολυθούν δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Θα έχουμε μια επιδείνωση της ήδη πολύ άσχημης κατάστασης. Το να προσθέσεις κι άλλους στους ανέργους επιτείνει το πρόβλημα. Οι μισθοί των ανθρώπων αυτών, μαζί με το μισθό των υπολοίπων και τις συντάξεις είναι τα μόνα χρήματα που κυκλοφορούν πραγματικά. Των πλουσίων είναι έξω. Ποτέ ανάπτυξη δεν ήρθε με απολύσεις, οι απολύσεις, η ανεργία, είναι σημάδι κρίσης.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Είμαστε με το δίκιο του εργάτη, που είναι ο νόμος που αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε πάνω από όλα.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger