Home » , » Μακιαβελικές κινήσεις.

Μακιαβελικές κινήσεις.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 | 5:24 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175. 

Συρία, τακτική κατάσταση: Τις τελευταίες μέρες, μετά την ραγδαία κατάρρευση του ISIS, o ηρωικός Συριακός Αραβικός Στρατός απελευθέρωσε τεράστιες εκτάσεις που βρίσκονταν στα χέρια των ισλαμοφασιστών. Στο μεταξύ οι γενναίοι Κούρδοι μαχητές άρχισαν να ξεριζώνουν τους Ισλαμοφασίστες από την Ράκκα την οποία έχουν περικυκλώσει από 3 μεριές (Βόρεια - Ανατολικά και Δυτικά).

Οι Αμερικάνοι όμως θεωρούν πως τα τσιράκια τους είναι ακόμα χρήσιμα. Η Ράκκα θα απελευθερωθεί σύντομα αλλά οι μισθοφόροι έπρεπε να διασωθούν, ώστε να απασχολήσουν όσο το δυνατό περισσότερους Σύριους Στρατιώτες και να παρατείνουν τον πόλεμο. Υπήρχαν λοιπόν πληροφορίες για συμφωνία μεταξύ Αμερικάνων, Κούρδων με τους τρομοκράτες. Η συμφωνία ήταν να αποσυρθεί ο κύριος όγκος τους από την Ράκκα προς την κατεύθυνση της Ντέιρ αλ-Ζορ, πόλη τεράστιας στρατηγικής σημασίας, αφού όποιος έχει την πόλη ελέγχει τις Συριακές πετρελαιοπηγές. Όλη η γύρω περιοχή εκτός από την ίδια την πόλη είναι ακόμα στα χέρια του ISIS. Η πόλη πολιορκείται σκληρά εδώ και χρόνια ενώ ανεφοδιάζεται μόνο από τον αέρα.

Είναι φανερό λοιπόν ότι ενίσχυση των δολοφόνων γύρω από το θύλακα θα έθετε σε κίνδυνο τους χιλιάδες πολιορκημένους. Η Ντέιρ αλ-Ζορ πριν τον πόλεμο είχε πληθυσμό πάνω από 200.000 και αν πέσει στα χέρια των φασιστών, έστω για λίγο, θα είναι καταστροφικό, καθώς οι κάτοικοι έχουν αντισταθεί με επιτυχία στις ορδές των δημίων του ISIS. Δυστυχώς οι Αμερικάνοι επιθυμούν να πέσει η πόλη, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους, ώστε να ελέγχουν οι υπηρέτες τους το πολύτιμο πετρέλαιο και την Ανατολική Συρία. Από εκεί σχεδίαζαν να περάσουν ο αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου - αίτια του πολέμου.

Ο Συριακός στρατός λοιπόν με μια θυελλώδη επίθεση κατέλαβε περιοχές νότια της Ράκκα σε μια επανάληψη της μάχης της πόλης Αλ Μπαμπ. Κανονικά αυτό έπρεπε να χαροποιεί τους Κούρδους, που είχαν ως τώρα καλές σχέσεις με τον Άσαντ. Αν περικυκλώνονταν οι Ισλαμιστές θα εξολοθρεύονταν στην πρωτεύουσα τους, ενώ έπειτα δεν θα υπήρχαν άλλες σημαντικές δυνάμεις και ο πόλεμος θα ήταν θέμα λίγων μόνο ημερών. Δυστυχώς άκουσαν τους Αμερικάνους, οι οποίοι κατάρριψαν ένα συριακό αεροσκάφος, το οποίο βομβάρδιζε Νότια της Ράκκα θέσεις του ISIS και όχι των Κούρδων μαχητών. Σκληρές συγκρούσεις αναφέρονται μεταξύ Κούρδων και Συριακού Στρατού δίνοντας ευκαιρία στον ISIS να ανασάνει!

Θέλω να ρωτήσω τους ηρωικούς Κούρδους: Ποιόν ωφελεί αυτό; Θέλουν πραγματικά εκτός από την Τουρκία να αποκτήσουν ένα νέο εχθρό, τη Συρία; Έχουμε μια παροιμία: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Την προηγούμενη φορά, που συγκρούστηκαν με τους Σύριους, έχασαν την ευκαιρία να ενώσουν τα καντόνια. Οι Τούρκοι, που περίμεναν, εισέβαλαν στη Συρία με τα γνωστά αποτελέσματα.
Οι Αμερικάνοι για να καλοπιάσουν το Σουλτάνο του έταξαν Κουρδικά εδάφη. Απασχολώντας δεκάδες χιλιάδες μαχητές με το χτυπάνε τους μοναδικούς πιστούς συμμάχους των Κούρων, το Συριακό στρατό, τους κρατάνε μακριά από περιοχές που θέλουν να αρπάξουν οι Τούρκοι, ενώ ταυτόχρονα φθείρουν τις δυνάμεις τους. Ήδη οι πρώτες αναγνωριστικές επιθέσεις των Τούρκων γίνονται.

Στο μεταξύ οι Ρώσοι έχουν εξοργιστεί και είναι έτοιμοι να κάνουν κι αυτοί τα στραβά μάτια στα σχέδια των Τούρκων. Πρόκειται για νέα προδοσία των Αμερικάνων, ένα ύπουλο σχέδιο, που ελπίζω να το καταλάβουν και να το σταματήσουν, αλλιώς ο πόλεμος θα συνεχίζεται προς τέρψη των ιμπεριαλιστών.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

19 Ιουνίου 2017 στις 5:59 μ.μ.

Αστα Ρε Μήτσο. Τι σε νοιάζει ποιός Ιμπεριαλιστής θα νικήσει. Ολα τα Γουρούνια ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ίδια μούρη έχουν.

20 Ιουνίου 2017 στις 11:04 π.μ.

Με νοιάζει πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν όχι οι ιμπεριαλιστές. Παναγιώτη, θα το πω άλλη μια φορά: Ο Χίτλερ που επιτέθηκε στην Πολωνία, τη Νορβηγία, τη Γαλλία κλπ, ήταν ο ίδιος που επιτέθηκε στην ΕΣΣΔ. Με παρόμοια κίνητρα, την κατάκτηση δηλαδή του κόσμου. Όπου Γερμανία το 1939, βάλε ΗΠΑ του 21ου αιώνα. Μετά τη Συρία, αν νικήσουν, σειρά θα έχει το Ιράν. Θα μου πεις «θεοκρατικό το Ιράν», εντάξει. Έπειτα όμως θα επιτεθούν στη Β. Κορέα, στην Κούβα… δεν πρόκειται να σταματήσουν και το αποτέλεσμα θα είναι πυρηνικός πόλεμος είτε με την Κίνα, είτε με τη Ρωσία, αργά ή γρήγορα. Όπως καταλαβαίνεις, θα πάρει κι εμάς η μπάλα. Πρέπει να σταματήσουν στη Συρία. Σου θυμίζω τα λόγια του Niemöller. Πρόκειται για άλλη μια απόπειρα παγκόσμιας κυριαρχίας από το δυνατότερο ιμπεριαλιστικό κράτος. Δεν πρέπει να μένουμε απαθείς. mitsos175.

20 Ιουνίου 2017 στις 2:03 μ.μ.

Μήτσο. Ξεκινάμε απο το τέλος. Ασφαλώς και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Ηδη παλεύουμε ενάνταια στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Το ΠΑΜΕ έχει διήμερο στην Θεσαλονίκη και το ίδι γίνεται σε όλη την χώρα. Ολα αυτά πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουνε μέσα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ Συμμαχία με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ Με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ο ΧΙΤΛΕΡ ήταν συνειδητά επιλογή της Γερμανικής Αστικής Τάξης και όλων των Ιμπεριαλιστών για να χτυπηθεί η ΕΣΣΔ. Το Στήριξαν μέχρι την Συντριβλη σε Στάλιγκραντ Κούρσκ το 1943 και απο εκει και πέρα τρέχανε να προλάβουνε να σώσουνε ότι μπορούν για τον Καπιταλισμό.

20 Ιουνίου 2017 στις 2:07 μ.μ.

Μήτσος. Οσο για την Κούβα ήδη βαδίζει στον δρόμο για τον Καπιταλισμό.Ο Σοσιαλισμός βαδίζει προς ανατροπή όπως στης ΕΣΣΔ 1956 1991.

20 Ιουνίου 2017 στις 5:39 μ.μ.

σύντροφε μπορείς να παραθέσεις καποιους συνδέσμους σχετικα με τα αναφερθεντα γεγονότα στη συρία?

20 Ιουνίου 2017 στις 6:19 μ.μ.

Μήτσος. Πρόκειται για Ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ. Δεν αφορά τους Κομμουνιστές ποιός Ιμπεριαλιστής θα σφάξει τους λαούς. Αυτό που μας νοιάζει είναι οι Κομμουνιστές να παλεύουνε για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ωστε σε περίπτωση Ιμπεριαλιστικού πολέμου όπως στην Συρία να αντιμετωπίσουν Ντόπια και Ξένες Αστικές Τάξεις σαν Εισβολέα με Εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας. Ετσι θα σταματήσουμε τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ Μήτσο.

21 Ιουνίου 2017 στις 12:46 π.μ.

Για ότι νεότερο:
https://athens.indymedia.org/post/1575018/
http://sana.sy/en/?p=108358
Υποστηρίζει τη Συριακή Κυβέρνηση)
https://www.rt.com/usa/393219-us-aircraft-drone-syria/
(Η Ρωσική άποψη)
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-40344534
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/06/rise-fall-isil-explained-170607085701484.html
Άρθρο για τον ISIS
http://syria.liveuamap.com/
Ενδιαφέρον Χάρτης κι όχι μόνο της Συρίας. Προσοχή! Μια είδηση του πρέπει να εξετάζεται κι από άλλες πηγές. Συνήθως όμως αξιόπιστος.
https://www.almasdarnews.com/article/pentagon-working-on-re-establishing-deconfliction-with-russia-in-syria/
(Υποστηρίζει τη Συριακή Κυβέρνηση)
Eγκυκλοπαίδεια, δίκτυο Σπάρτακος και πολλές άλλες…
Θεωρώ τις δυτικές Reuters - CNN κα αναξιόπιστες. Οι δε ελληνικές πλην ελαχίστων είναι αντιγραφή του Reuters.
Μπορείτε επίσης να βρείτε πλήθος video στο Υοu Tube.
Εντελώς αναξιόπιστα είναι μερικά ακροδεξιά ελληνικά site που δεν κάνουν μόνο προπαγάνδα, λένε και φαντασίες.
Χρησιμοποιώ πληθώρα πηγών. Η πλέον αξιόπιστη όμως είναι ένας Σύντροφος στη Συρία.
Στο συγκεκριμένο άρθρο τώρα έγινε επίσης συνδυασμός πηγών. Ευχαριστώ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger