Home » , » Οταν το προλεταριάτο της Αθήνας τσάκιζε τα φασιστικά καθάρματα

Οταν το προλεταριάτο της Αθήνας τσάκιζε τα φασιστικά καθάρματα

Από giorgis , Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 | 10:05 π.μ.


Του Γ. Γ.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφέραμε ότι σαν χτες το 1933 ο λαός της Αθήνας τσάκισε τους πολιτικούς προγόνους των Χρυσαυγιτών. Τώρα θα δούμε πώς παρουσιάζει το γεγονός ο "Νέος Ριζοσπάστης"


Οι προλετάριοι της Αθήνας και όλης της χώρας έδωσαν χτες ένα πρώτης τάξεως μάθημα, κατάφεραν ένα γερό μπάτσο ενάντια στους δολοφόνους της εργατιάς, τους συμμορίτες της ΕΕΕ και τον προστάτη τους, των κυβέρνηση των γκάγκστερ και των δολοφόνων την κυβέρνηση Κονδύλη - Τσαλδάρη.

Ολα τα μέσα μπήκαν σε εφαρμογή για την επιτυχία του "προσκυνήματος" των ΕΕΕ. Ξοδεύτηκαν χιλιάρικα. Εξαγοράστηκαν συνειδήσεις. Ερρευσε χρήμα άφθονο από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση του Τσαλδάρη. Ξεχάστηκαν ακόμα και αυτές οι αντιθέσεις μεταξύ του Βενιζέλου και Τσαλδάρη για να χτυπηθεί ο κοινός εχθρός: η εργατική τάξη και η φτωχολογιά.

Ενώ, προκειμένου για την εργατική τάξη εφαρμόζεται η πιο χτηνώδικη τρομοκρατία, ο βούρδουλας και το καυτό μολύβι, όταν παλεύει για το ψωμί της, όταν αγωνίζεται για τα δικαιώματά της, προκειμένου για τους φασίστες, τους δολοφόνους αυτούς των εργατών, τους απεργοσπάστες και όργανα των καπνεμπόρων και των εφοπλιστών, μπήκαν στην διάθεσή τους όλο το χαφιεδολόι και η αστυνομία, τα γκλομπ, τα μάνλιχερ και τα πολυβόλα για να τους προστατεύσουν, απ΄ την οργή των εργατών.

Η Αθήνα χτες παρουσίασε όψη αληθινού στρατοπέδου. Τα γραφεία του Ριζοσπάστη κατελήφθησαν, ενεργήθηκαν πάνω από 200 συλλήψεις. Οι δρόμοι της Αθήνας βάφτηκαν και πάλι χτες με αίμα εργατικό από τους κανίβαλους της ασφάλειας και τους δολοφόνους συμμορίτες που βαρούσαν στο ψαχνό.

Ο υπουργός των Εσωτερικών Ράλλης, που ζήλεψε δόξα ματωβαμμένου Χίτλερ, όλη η κυβέρνηση των δολοφόνων, ολόκληρη η κεφαλαιοκρατία έκαναν χτες την πρώτη φασιστική επίδειξη κατά της εργατικής τάξης της Αθήνας και όλης της χώρας μας.

Αριστερά: Οι "πυκνές" φάλαγγες των φασιστών της ΕΕΕ, την ώρα που περνάνε από την οδό Σταδίου. Πλήθη αστυνομικών και πολιτικοφορούντων χαφιέδων φρουρούν τους διαδηλωτές από τις επιθέσεις των αντιφασιστών εργατών. Δεξιά: Η αστυνομία συλλαμβάνει τους εργάτες ύστερα από την σύγκρουση.

Η φασιστική αυτή επίδειξη, σύμφωνα με τα σχέδια του Ράλλη και ολόκληρης της κεφαλαιοκρατίας, είχε ως στόχο το χτύπημα του Ενιαίου Μετώπου και έπρεπε να αποτελέσει το ξεκίνημα για την ανάπτυξη μιας Εθνικιστικής κίνησης για την οργάνωση φασιστικών συμμοριών αλά Χίτλερ. Επρεπε ακόμα να αποτελέσει το ξεκίνημα για ένα καινούριο σοβινιστικό κύμα, για την οργάνωση καινούργιων ανθρωπομακελειών, για νέους Σαγγάριους, Εσχή Σεχήρ και Ουκρανίες.

Μα το "προσκύνημα των φασιστών", των θρασύδειλων αυτών καθαρμάτων, απέδειξε ότι δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια γελοιογραφία κείνου που ήθελε να μιμηθεί η κυβέρνηση του Τσαλδάρη.

Παρά τις υποσχέσεις, παρά το άφθονο χρήμα που έρρευσε από τα ταμεία των εμπόρων, του δήμου και της κυβέρνησης, παρά την ωμή τρομοκρατία, που εφαρμόστηκε κατά των εργατών, οι φονιάδες της εργατιάς, οι συμμορίτες των ΕΕΕ, δέχτηκαν το πρώτο μάθημα, τον πρώτο γερό μπάτσο από το προλεταριάτο της Αθήνας και όλης της χώρας.

Οι εργάτες και εργαζόμενοι της Μακεδονίας δεν ξέχασαν ότι αυτοί σκότωσαν τον εργάτη Σταμπουλίδη, ότι αυτοί έκαψαν τον συνοικισμό του Κάμπελ κλπ και τους πλήρωσαν με το νόμισμα που τους αξίζει. Μονάχα 300 πουλημένα καθάρματα πήραν μέρος από ολόκληρη την Μακεδονία και άλλοι τόσοι νεανίες.

Οι προλετάριοι της Αθήνας διαδήλωσαν όλη τη μέρα στους δρόμους, πάλεψαν ηρωικά με τις ανώτερες αστυνομικές δυνάμεις και τα φασιστικά καθάρματα. Τα τενεκεδένια κράνη και οι άλκιμοι νεανίες παρ' όλο που ήταν κάτω από την προστασία της αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργατών.

Τα σχέδια των φασιστικών καθαρμάτων και της κυβέρνησης των δολοφόνων, γίνανε συντρίμμια, τσακίστηκαν μπροστά στην ορμή των εργατών. Και αυτό αποτελεί μια νίκη της εργατιάς της Αθήνας και όλης της χώρας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger