Οχι άλλοι ... θρίαμβοι!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 | 12:18 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

Ενας ακόμα θρίαμβος! «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», ήταν η δήλωσή του πρωθυπουργού μετά το Eurogroup. Εξίσου πανηγυριώτικος ο τόνος και του κ. Τσακαλώτου. «Περισσότερο φως στην άκρη του τούνελ» μετά τη συμφωνία, ισχυρίστηκε.
Ας δούμε τώρα «γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα (;)»:

α) Πήραν, λένε, δόση 8,5 δισ ευρώ. Αλλά στις 17 Ιουλίου εκκρεμεί πληρωμή 2,1 δισ. προς ιδιώτες ομολογιούχους, στις 18 Ιουλίου πληρωμή 300 εκατ. στο ΔΝΤ, στις 20 Ιουλίου πληρωμή 3,9 δισ. στην ΕΚΤ, στις 27 Αυγούστου πληρωμή 1,6 δισ. στον ESM, στις 19 Σεπτεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 300 εκατ. στο ΔΝΤ. Το άθροισμα αυτών; 8,2 δισ.
Κάντε την αφαίρεση των 8,5 δισ. που «πήραν» με τα 8,2 δια που θα πληρωθούν (χωρίς να προσμετρώνται τα άνω των 5 δισ. χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες) και θα καταλάβετε πόσο αξίζουν τα πανηγύρια τους...

β) Και μετά το τελευταίο Eurogroup η πορεία που μας προδιαγράφουν σημαίνει: Πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% πλεονάσματα κατά μέσο όρο για τα επόμενα 40 χρόνια!
Δηλαδή τι μας λένε; Οτι οι Ελληνες θα ζουν με μνημονιακούς μισθούς και μνημονιακές συντάξεις μέχρι το 2060! 
Γιατί; Για να παραχθούν πλεονάσματα άνω των 150 δισ. ευρώ! Γιατί; Για να πληρωθούν χρέη που άλλοι τα ξεκοκάλισαν, αλλά που ο λαός τα έχει πληρώσει ήδη με τους ήδη ισοπεδωμένους μισθούς και με τις ήδη εξαϋλωμένες συντάξεις του!

Συμπέρασμα: Οχι άλλο κάρβουνο!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger