Home » , » Υπόθεση Ηριάννας: Οι κατακτητές μας έστειλαν το μήνυμα, μέσω των δικαστών (βίντεο).

Υπόθεση Ηριάννας: Οι κατακτητές μας έστειλαν το μήνυμα, μέσω των δικαστών (βίντεο).

Από askordoulakos , Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 | 10:17 μ.μ.

 «Υμῖν, ἔφη, ὦ ἐκ τοῦ ἄστεως ἄνδρες, συμβουλεύω ἐγὼ γνῶναι ὑμᾶς αὐτούς. Μάλιστα δ’ ἂν γνοίητε, εἰ ἀναλογίσαισθε ἐπὶ τίνι ὑμῖν μέγα φρονητέον ἐστίν, ὥστε ἡμῶν ἄρχειν ἐπιχειρεῖν. Πότερον δικαιότεροί ἐστε; Ἀλλ’ ὁ μὲν δῆμος πενέστερος ὑμῶν ὢν οὐδὲν πώποτε ἕνεκα χρημάτων ὑμᾶς ἠδίκηκεν· ὑμεῖς δὲ πλουσιώτεροι πάντων ὄντες πολλὰ καὶ αἰσχρὰ ἕνεκα κερδέων πεποιήκατε. Ἐπεὶ δὲ δικαιοσύνης οὐδὲν ὑμῖν προσήκει, σκέψασθε εἰ ἄρα ἐπ’ ἀνδρείᾳ ὑμῖν μέγα φρονητέον».

(Άνδρες ολιγαρχικοί, εγώ σας συμβουλεύω να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Και μάλιστα θα τον γνωρίσετε, αν σκεφτείτε για ποιο λόγο πρέπει να καυχιέστε και να προσπαθείτε να μας εξουσιάζετε. Για ποιο απ’ όλα, είστε πιο δίκαιοι; Αλλά ο λαός, αν και είναι πιο φτωχός από εσάς, ποτέ σε τίποτα δε σας αδίκησε για χρήματα.˙ Εσείς όμως, αν και είστε πλουσιότεροι από όλους, έχετε κάνει πολλές αισχρές πράξεις με σκοπό τα κέρδη. Επειδή λοιπόν δεν έχετε καμία σχέση με τη δικαιοσύνη, εξετάστε αν για την ανδρεία σας πρέπει να υπερηφανεύεσθε).

Θρασύβουλος (Ξενοφώντος «Ελληνικά» βιβλίο 2, κεφ. 4, στ. 40)
_________________________________________________

Η σημερινή απορριπτική απόφαση του 5μελούς Εφετείου κατά της Ηριάνας, δεν είναι καθόλου τυχαία και συνδέεται με την αυριανή δίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, για τον οποίον, όπως και για τους διωκόμενους σε βαθμό κακουργήματος τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, οι δανειστές έχουν απαιτήσει από τη δικαιοσύνη την πλήρη ποινική απαλλαγή τους, ενώ έχουν επίσης απαιτήσει από το ελληνικό κράτος και την πλήρη αποζημίωσή τους για τις δικαστικές περιπέτειες που υπέστησαν!

Ας θυμηθούμε, ότι στις 28 Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις (φωτο) απαίτησε την παύση της ποινικής δίωξης των τριών εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ κι ότι στις 30 Ιουνίου, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης άσκησε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν να δικαστούν για κακούργημα, τα τρία αλλοδαπά λαμόγια της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το πλιάτσικο κατά της δημόσιας περιουσίας.
 
Για του λόγου το αληθές, παρατίθεται το δελτίο τύπου του ESM: «Οι Διοικητές του  ESM συζήτησαν επίσης ορισμένα εκκρεμή ζητήματα σχετικά με εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων) και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο των προηγούμενων ενεργειών του ΔΝΤ. Οι Διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM  στην Ελλάδα ύψους € 8,5 δις.».

Δηλαδή, ο ESM εκβιάζει ανοιχτά την Ελλάδα, ότι αν δεν απαλλαγούν από τα κακουργήματα τα πρώην στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ κι ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ -φταίνε, δε φταίνε- τότε δεν πρόκειται να εκταμιευτεί η δόση.

Βέβαια, καμιά Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ της Βουλής, κανένα κανάλι δε σήκωσε το θέμα.

Οι δανειστές-κατακτητές της χώρας, θέλουν-μέσω των ελληνικών θεσμών- να στείλουν μήνυμα στην κοινωνία, ότι «εδώ κάνουμε κουμάντο εμείς και δε θα κουνιέται φύλλο»...
Τα πράγματα είναι πασιφανή κι οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί  τι συμβαίνει, αρκεί βέβαια, να διαθέτει το μέσο νου, να μην είναι...Μπογδάνος δηλαδή. 

Το μέσο νου, που διέθετε ο –συντηρητικός κατά τ’ άλλα- δικαστής Πολυζωίδης, όταν σήκωσε το ανάστημά του ενάντια στη βαβαροκρατούμενη δικαιοσύνη, αρνούμενος να καταδικάσει-κατά παραγγελία- τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούτα, γεγονός που τον οδήγησε στο σκαμνί του κατηγορουμένου, με βασικό κατήγορό του, το Βρετανό επίτροπο επί της Δικαιοσύνης, Mason.


                                            Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

18 Ιουλίου 2017 στις 9:36 π.μ.

Εαν ετουτος ο σκλαβωμενος λαος δεν επαναστατησει εναντιον των κατακτητων
και των ντοπιων ανδρεικελων τους αργα η γρηγορα θα ``πεσει`` στη μαυρη
τρυπα της αφανειας

18 Ιουλίου 2017 στις 11:18 π.μ.

πως συνδεονται δηλαδη ;
δεν καταλαβα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger