Home » , » Ρατσιστική εγκληματική ανατριχίλα από την Αμερική

Ρατσιστική εγκληματική ανατριχίλα από την Αμερική

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017 | 4:05 π.μ.


Ανατριχίλα! Αποθρασυνόμενο από τις κατά καιρούς δηλώσεις Τραμπ, ότι ποιο μαύρο, αντιδραστικό φασιστοειδές, ρατσιστικό στοιχείο (μεταξύ των οποίων  ήταν η altright -υποστηρικτές του Τραμπ-, νεοναζί και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες.) έκαναν την παρουσία τους στην αμερικανική πόλη Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια σκορπώντας θάνατο, τραυματισμούς, καταστροφές. 

Αφορμή για το ξέσπασμα συγκρούσεων μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς η απόφαση της δημοτικής αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ μέχρι τώρα υπάρχουν τρεις νεκροί και 35 τραυματίες ενώ πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο παρακολουθούσε τα επεισόδια, κατέπεσε με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο οι δυο επιβαίνοντες του δεχόμενο πυροβολισμούς από τους συγκεντρωμένους ακροδεξιούς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του κυβερνήτη Τέρι Μακόλιφ έχει τεθεί η περιοχή,  ένα μέτρο που επιτρέπει την κινητοποίηση κι ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων.

Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί, παρά μονάχα ως καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή

Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.

Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία; Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι.

Δεν είναι κατά των σχέσεων ιδιοκτησίας, που προκαλούν τη βαρβαρότητα, παρά μονάχα κατά της βαρβαρότητας, υψώνουν τη φωνή εναντίον της, κι αυτό το κάνουν από χώρες όπου κυριαρχούν οι ίδιες σχέσεις ιδιοκτησίας, όπου όμως οι χασάπηδες πλένουν ακόμα τα χέρια τους προτού φέρουν το κρέας στο τραπέζι.

Οι φωνακλάδικες διαμαρτυρίες κατά των βαρβαρικών μέτρων μπορεί να 'ναι αποτελεσματικές για λίγο καιρό, όσο δηλαδή οι ακροατές τους πιστεύουν πως στη δικιά τους χώρα δε θα 'ταν ποτέ δυνατό να παρθούν τέτοια μέτρα. Ορισμένες χώρες είναι σε θέση να κρατήσουν τις σχέσεις ιδιοκτησίας τους με λιγότερο βίαια για την ώρα μέσα απ' ό,τι άλλες. Εκεί η δημοκρατία προσφέρει ακόμα τις υπηρεσίες για τις οποίες άλλες χώρες αναγκάζονται να καταφύγουν στη βία, δηλαδή την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

Το μονοπώλιο στα εργοστάσια, στα ορυχεία, στα τσιφλίκια δημιουργεί πάντα βάρβαρες καταστάσεις σ' αυτές τις χώρες είναι όμως λιγότερο ορατές. Η βαρβαρότητα γίνεται ορατή απ' τη στιγμή που το μονοπώλιο δεν μπορεί πια να προστατευτεί παρά μονάχα με την ανοιχτή βία.

 Μπέρτολτ Μπρεχτ, "Πέντε δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια" 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger