Home » » Γιατί το ελληνικό κράτος έχει τεράστιο στρατό;

Γιατί το ελληνικό κράτος έχει τεράστιο στρατό;

Από Unknown , Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 | 9:15 π.μ.

Ποιο είναι το Δόγμα του Ελληνικού Στρατού από το 2014;
Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή ταυτίστηκε με την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, την καλλιέργεια με πολύ συστηματικό τρόπο της πολεμικής προετοιμασίας δίνοντας βάρος στην επικοινωνιακή της πολιτική στους "εθνικούς κινδύνους"!

Έτσι λοιπόν δημοσιογράφοι ακολούθησαν σε πολεμοκαπηλεία την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του ΥΠΕΞ, τους εκπροσώπους του στρατιωτικού-καθηγητικού κατεστημένου αλλά και τους επιχειρηματίες του χώρου της πολεμικής και ενεργειακή βιομηχανίας, πρεσβεύοντας την αντίληψη "της "Ελλάδας, χώρας περικυκλωμένης από εχθρούς που αμφισβητούν την εδαφική της ακεραιότητα" και τονίζοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για να αντιμετωπιστούν οι "εθνικοί κίνδυνοι".
Φυσικά όλες αυτές οι εθνικιστικές θεωρίες φαντάζουν γελοίες αν αναλογιστεί κανείς την ελάχιστη στρατιωτική δύναμη των χωρών στα Βόρεια σύνορα της χώρας.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το Πεντάγωνο δεν έτρεξε να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία σε Ήπειρο και Μακεδονία, ανοίγοντας ή επεναλειτουργώντας στρατόπεδα και φυλάκια. Οι λόγοι πολλοί: η ικανοποίηση συντεχνιακών αιτημάτων του στρατιωτικού κατεστημένου, η ενίσχυση των πελατειακών σχέσεων με τα τοπικά οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, αλλά κυρίως η κάλυψη των αστικών σχεδίων που συνδέονται με τον ενεργειακό τομέα. Ο αγωγός TAP και η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων από την Energean Oil and Gas SA είναι οι βασικότερες αιτίες.
Τότε πως δικαιολογούνται όλοι αυτοί οι "εθνικοί κίνδυνοι";
Αυτές οι τεράστιες αγορές όπλων ή ενίσχυση με αμερικανικά μεταχειρισμένα όπλα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και οι εξαγγελίες 1000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ ετησίως, σε συνδυασμό με τον καθορισμό του έτους 2017 ως Έτος ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ και της συστηματικής ένταξης των φασιστών [Λέσχες Εφέδρων] στα πολεμικά σχέδια και τις προετοιμασίες;

Το Τουρκικό κατεστημένο και το καθεστώς Ερντογάν δείχνουν να τα δικαιολογούν όλα αυτά τα πολεμοκάπηλα σχέδια. Η καθημερινότητα στο Αιγαίο, το Κυπριακό Αδιέξοδο και οι εθνικιστικές δηλώσεις που δεν μένουν όμως αναπάντητες από τους στρατιωτικούς και τους κυβερνητικούς εκπροσώπους συνθέτουν το πάζλ της πολεμικής απειλής.Όμως και πάλι το ερώτημα παραμένει; Γιατί το ελληνικό κράτος έχει τεράστιο στρατό; 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:  http://diktiospartakos.blogspot.gr

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger