Home » , » Ο "Ρουβίκωνας" η "iefimerida" και η ... ΕΠΙΘΕΣΗ με φέιγ βολάν!

Ο "Ρουβίκωνας" η "iefimerida" και η ... ΕΠΙΘΕΣΗ με φέιγ βολάν!

Από giorgis , Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 | 10:24 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Τι μαθαίνουμε διαβάζοντας τις «έγκυρες» ενημερωτικές ιστοσελίδες! Δεν είναι απλώς ότι τις περισσότερες φορές παραπληροφορούν, παρουσιάζουν εγκεφαλικά κατασκευάσματα των συντακτών τους σαν πραγματικά γεγονότα, επιδίδονται σε άκρατη προπαγάνδα για να προβάλλουν τα συμφέροντα –πολιτικά και οικονομικά- που προωθούν. Κάποιες φορές όμως προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και την χρήση του ελληνικού λεξιλογίου!

Ένα χαρακτηριστικό σημερινό παράδειγμα.
«Επίθεση με φέιγ βολάν και συνθήματα έξω από το σπίτι του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό, σημειώθηκε πριν από λίγο. Την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας», μας γράφει η ιστοσελίδα  iefimerida.

Εδώ στην κυριολεξία κάποιος παραδίδεται, αμαχητί. Πώς άραγε θα μπορέσει να καταλάβει ότι μια καθαρά νόμιμη πολιτική ενέργεια, βαφτίζεται επίθεση –και μάλιστα χωρίς εισαγωγικά στην λέξη;

Με την ευκαιρία όμως καλό είναι να θυμηθούμε από ποιους δημιουργήθηκε και με ποια κεφάλαια χρηματοδοτήθηκε ο ιστότοπος iefimerida. Αυτό το διαπιστώνουμε παρακολουθώντας την αντιπαράθεση προκύψει ανάμεσα στον εκδότη της εφημερίδας “Documento” και ενός απ’ τους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας που αναφέραμε. Του Χρήστου Ράπτη.

Επίσης δεκάδες άλλα μπλοκ και ιστοσελίδες τιτλοφορούν σε αναρτήσεις του το συγκεκριμένο θέμα "Ντου στο σπίτι του Κ. Μητσοτάκη", κάτι που φυσικά απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα.
 Ο Σκάει μάλιστα "ανακάλυψε" "Επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη"

Υ.Γ: Με ανάρτηση στο indymedia, η αναρχική ομάδα αναφέρει: «Σήμερα το απόγευμα στις 19:00 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λυκαβηττό. Πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα. Όλοι/ες οι σύντροφοι/σες αποχώρησαν χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή»

Οπως ήταν αναμενόμενο οι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο, που δεν μπορεί παρά να είναι σκωπτικός τα σχετικά δημοσιεύματα. Μικρό δείγμα:











Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger