Home » , » «Tρόμος στην διεθνή κοινότητα», για τις "πυρηνικές επιδόσεις" της Β. Κορέας.

«Tρόμος στην διεθνή κοινότητα», για τις "πυρηνικές επιδόσεις" της Β. Κορέας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 | 12:00 π.μ.

Σπάνια ηγέτης μιας μικρής χώρας έχει προκαλέσει τόσο πανικό στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ όπως το κατόρθωσε σήμερα ο  Κιμ Γιονγκ Ουν. O ανώτατος ηγέτης και δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, φαίνεται να αισθάνεται τόσο ισχυρός να μην του περνάει καν απ’ το μυαλό ότι μπορεί να έχει την τύχη του Σαντάμ Χουσεϊν ή του Μουαμάρ Καντάφι και παρά τις συνεχόμενες απειλές που δέχεται από παντού προχωράει και με επιτυχία όπως φαίνεται, στο να αποκτήσει η χώρα του πυρηνικό οπλοστάσιο.

Μετά το δημοσίευμα της «Washington Post», το οποίο επικαλείται εμπιστευτική έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών του Πενταγώνου (DIA) και αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα έχει πλέον κατορθώσει να κατασκευάσει πυρηνική κεφαλή η οποία  είναι αρκετά μικρή ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε βαλλιστικό πύραυλο, έχει δημιουργηθεί «τρόμος στην διεθνή κοινότητα» σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε πυρηνική δύναμη, κάτι που έχει εξοργίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Με δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε τέτοιου μεγέθους απειλές προς την Β. Κορέα που δεν έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν.  «Εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αιφνιδιάστηκαν από την πρόοδο που έχει στο πυρηνικό της πρόγραμμα η Β. Κορέα αφού εκτιμούσαν ότι θα χρειαζόταν ακόμα αρκετά χρόνια «για να πετύχει την σμίκρυνση μιας ατομικής βόμβας, κάτι που αποτελεί μια περίπλοκη διαδικασία». 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Αυγούστου 2017 στις 12:11 π.μ.

Γιατί ...δικτάκτορας.... παιδιά. Την είδαμε την ...δημοκρατία στον Καπιταλισμό. Φτώχια εξαθλίωση και απο την άλλη η απόλυτη χλιδή. ΜΑΛΙΣΤΑ...................

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger