Home » » Συναγερμός! Σειρήνες πολέμου σε όλη τη χώρα γιατί ο Π.Καμμένος και τοστρατιωτικό κατεστημένο παίζουν Πόλεμο!

Συναγερμός! Σειρήνες πολέμου σε όλη τη χώρα γιατί ο Π.Καμμένος και τοστρατιωτικό κατεστημένο παίζουν Πόλεμο!

Από Unknown , Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 | 2:18 μ.μ.

Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν σε όλη την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το στρατιωτικό κατεστημένο προετοιμάζονται για τους άδικους πολέμους τους εναντίον των λαών,τόσο εκτός, όσο και εντός συνόρων. 
Στους στόχους της άσκησης ξεχωρίζει: 
Η εξέταση - αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας
Όλος ο εθνικιστικός και μιλιταριστικός συρφετός –δημοσιογραφικό κατεστημένο, πατριδοκάπηλα σαιτ-  έχει βγει με θράσος μπροστά για να προπαγανδίσει με άρθρα, αφιερώματα, αλλά πρωτίστως με υλικό που τους χορηγεί το Υπουργείο Άμυνας  (φωτογραφίες, βίντεο κτλ) αυτή την τερατώδη πολεμοκάπηλη στρατιωτική προετοιμασία και ταυτόχρονα επίδειξη, την Πανελλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017.Αλήθεια, πόσες χώρες στον κόσμο πραγματοποιούν αντίστοιχες πολεμικές προετοιμασίες και ταυτόχρονα εμπλέκουν τον λαό όπως στην Ελλάδα της δήθεν αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ;
Υπάρχει άραγε αντίστοιχη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα κοινωνικά αδιέξοδα και  επιχείρηση χειραγώγησης, καλλιέργεια κλίματος «εθνικών κινδύνων» και «ασύμμετρων απειλών» στοχοποιώντας κοινωνικά κινήματα, μειονότητες, πρόσφυγες και μετανάστες,  αλλά και ενσωμάτωσης  του εργαζόμενου λαού, τόσο πολιτικής-ιδεολογικής, όσο και υπηρεσιακής στις διεκδικήσεις του ελληνικού κεφαλαίου;
Γιατί η ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 που σύμφωνα με την κατευθυνόμενη αρθρογραφία ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς είναι μια κολοσσιαία πολεμική άσκηση, που ενσωματώνει σενάρια τόσο «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», όσο και στρατιωτικής υποστήριξης των σχεδιασμών του κόσμου του πλούτου σε Έβρο, Αιγαίο και ευρύτερη περιοχή.
Βλέπεις το ελληνικό αστικό κατεστημένο με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο με τον οποίο σε πετά στην ανεργία και στην απόγνωση, σου κλέβει μισθό, σύνταξη και σπίτι, έρχεται να σε φορτώσει με οικονομικά βάρη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις πολεμικές προετοιμασίες του.
Είναι λοιπόν  ο στρατός της ελληνικής άρχουσας τάξης που τολμά να επιβαρύνει τον χειμαζόμενο λαό μας με ένα τεράστιο οικονομικό κόστος και να τον εκθέτει σε φοβερούς κινδύνους, εκτελώντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Είναι ο Ελληνικός Στρατός που πολεμά τους πρόσφυγες-μετανάστες στα νερά του Αιγαίου αλλά και στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, αυτός που βρίσκεται ως Δύναμη Κατοχής σε τόσες χώρες.
Είναι ο Ελληνικός Στρατός αυτός που συμμετέχει και παρέχει διευκολύνσεις σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ισραήλ για να σκοτώνουν τους λαούς, αυτός που εκπαιδεύεται να καταστέλλει απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις ως Δύναμη Καταστολής Πλήθους.
Η επιχείρηση στρατιωτικοποίησης του λαού μας περνά σε άλλο επίπεδο. 
Μετά  τις επιδείξεις, τις παρελάσεις, τις μπάντες και τον «κοινωνικό ρόλο» του Στρατού, που επιχειρούν να τονίσουν τον «πατερναλιστικό» ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, με  την κήρυξη του 2017 σε έτος Εφεδρείας-Εθνοφρουράς αλλά και διαμέσου της διεξαγωγής της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ, έρχεται η ώρα για μια απόπειρα ανώτερης ενσωμάτωσης του λαού μας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τους.
Οι εθνικιστές δεν κρύβουν τις προθέσεις τους:

Στόχος των επιτελών του ΓΕΕΘΑ είναι φέτος να γίνει μεγαλύτερη κλήση εφέδρων ώστε οι σχηματισμοί να συμπληρώσουν την προβλεπόμενη πολεμική σύνθεση. 
Η ανάγκη για προβολή ισχύος και αξιόπιστη αποτροπή είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε

Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.

1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:27 π.μ.

https://athens.indymedia.org/post/1578270/

30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:05 μ.μ.

Ενδοκαπιταλιστικές διαφορές ανάμεσα σε τμήματα της Αστικής Τάξης που τσακώνονται για την λεια και πιθανώς και διαφορετικές διεθνής ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. Είναι και η Απουσία Κ.Κ συνολικά στην Ισπανία που φέρνει την κατάσταση για την Εργατική Τάξη και τον λαό της Καταλονίας και Συνολικά της Ισπανίας. Τίποτα δεν έχει να κερδίσειαπο όλο αυτό τον Σκυλοκαβγά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger