Home » » Άρτος και Ακροβατικά από τον Στρατό στη ΔΕΘ

Άρτος και Ακροβατικά από τον Στρατό στη ΔΕΘ

Από Δίκτυο Σπάρτακος , Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 | 9:48 π.μ.

Στο wikipedia διαβάζουμε:
Η ιστορική φράση, αλλά και σημερινή διεθνής έκφραση «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses.
Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις - διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών.
Τους στόχους αυτής της πολεμικής επίδειξης, που μεθόδευσε το πολιτικό-στρατιωτικό αστικό κατεστημένο στη ΔΕΘ, ξεκαθάρισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:
"Αναμφισβήτητα, οι πρωτοβουλίες αυτές ενισχύουν την εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων και σφυρηλατούν περαιτέρω τη σχέση μας με τον ελληνικό λαό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι απομονωμένες από το κοινωνικό σύνολο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο ελληνικός λαός, είναι τα παιδιά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη".
Όπως μας λέει σε απλή καραβανάδικη διάλεκτο και το μιλιταριστικό blog enoplos
"Ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στους πολιτικούς....ΟΧΙ όμως στις ΕΔ"!
Αλήθεια, ο Πάνος Καμμένος που προπαγανδίζει την "κοινωνική προσφορά του Στρατού" γιατί δεν απαντά:

Γιατί Τσίπρας-Καμμένος δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους;
Γιατί ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μεγάλη καταστροφή που συντέλεσε η απόφαση του να δαπανήσει 600 εκατ. δολ για
τον εκσυγχρονισμό στα πανάρχαια αμερικανικά ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη ORION που απαιτεί το ΝΑΤΟ και η πολεμοκαπηλεία τους στην Ανατολική μεσόγειο και να μην αγοραστούν πυροσβεστικά αεροσκάφη;
Η νέα λοιπόν μιλιταριστική υπερπαραγωγή της Ακροδεξιάς ηγεσίας των ΑΝΕΛ στο ΥΠΕΘΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχει όλα:
Ψωμί, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο θα ψήνει και θα μοιράζει ο στρατός στη ΔΕΘ
Ψωμί, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο θα ζυμώνει, ψήνει και θα μοιράζει στους επισκέπτες της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο… στρατός που συμμετέχει στη διοργάνωση και με ένα κινητό αρτοποιείο εκστρατείας.
Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει και το Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία ώρα, 4-8 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου, καθώς και διάφορα στρατιωτικά οχήματα.
07s1arm
Παράλληλα, υπάρχουν τοίχοι με ειδικά σχοινιά αναρρίχησης- καταρρίχησης, όπου γίνονται επιδείξεις από τους καταδρομείς, ενώ κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του περιπτέρου, την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, τρεις καταδρομείς θα κάνουν καταρρίχηση από τον πύργο του ΟΤΕ, από ύψος περίπου 60 μέτρων.
Δείτε τα βίντεο:

ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΣΟΟΥ ΜΕ ΤΗΝ 71η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ  

Το επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας με κυβερνητικό διαχειριστή τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , τείνοντας το χέρι στην Χρυσή Αυγή και στους εφοπλιστές-επιχειρηματίες πολεμικής και ενεργειακής βιομηχανίας, προχωρά στην στρατιωτικοποίηση του λαού μας έχοντας συνολικότερους στόχους. 

Αναπάντητη μένει η καταγγελία, ότι το καλοκαίρι «οι Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονταν σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, καθώς επικοινωνήθηκε σε ομαδάρχες μονάδας ειδικών επιχειρήσεων πως πρέπει να αναπτυχθεί η δυνατότητα σύλληψης με σκοπό την χρήση της σε επιχειρήσεις εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ενώ μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε επανηλλειμένως εκπαίδευση από μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Σωμάτων Ασφαλείας σε αντικείμενα καταστολής πλήθους, σε διαδικασίες σύλληψης και σε μάχη σε αστικό περιβάλλον. Αποστολή της συγκεκριμένης μονάδας δεν είναι η μάχη σε αστικό περιβάλλον σε πιθανή εχθρική χώρα».
Ταυτόχρονα, συνεχείς είναι οι ασκήσεις –εθνικές ή διεθνείς- με τις οποίες επιχειρείται να ενισχυθεί το Αξιόμαχο του πολεμικού μηχανισμού που θα υπερασπίσει τις επιδιώξεις του ελληνικού αστικού κόσμου από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, αλληλοδιαπλεκόμενο με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. 
Η ανανέωση της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για τη βάση της Σούδας και τα ενεργειακά οράματα της άρχουσας τάξης φέρνουν προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών και πολεμικούς εξοπλισμούς 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτά κρύβονται πίσω από την ανάδειξη του «πατερναλιστικού» ρόλου του στρατού που βρίσκεται παντού ως μπάντα, άγημα, επίδειξη, να συμπληρώνει με την δουλική εργασία των φαντάρων τα κενά που προκαλεί η νέα αστική οικονομική ανάπτυξη. 
Όπως και τα βασανιστήρια στην Προεδρική Φρουρά, η αποκάλυψη των οποίων «τσαλακώνει» τη φουστανέλα του μιλιταρισμού-εθνικισμού, τα αλλεπάλληλα ατυχήματα και οι συνεχείς αυτοκτονίες των μονίμων, η εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελεί συνιστώσα του Κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό που πρέπει να Απαντήσει πιο δυναμικά.
Απαιτείται η δημιουργία ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού αντιπολεμικού κινήματος που θα γυρίσει στους εθνικούς τους στόχους, θα απαιτήσει την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, βάζοντας φραγμό σε πόλεμο-εθνικισμό και φασισμό, παλεύοντας ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Πρέπει τώρα η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα να καταγγείλουν και αντιπαλέψουν τη γενικευμένη στρατιωτικοπόιηση του εργαζόμενου λαού μας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

14 Σεπτεμβρίου 2017 - 5:43 μ.μ.

ΜΑΛΙΣΤΑ. ...Ο σπάρτακος.... μας καλεί να φύγουμε απο ΝΑΤΟ Ε.Ε και να επιστρέψουμε σε ....εθνικούς στόχους..... Δηλαδή ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Τώρα τι διαφορετικό απο αυτό λένε Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της Αστικής Τάξης απάντηση δεν πήραμε. Και τι είναι αυτό που ενοχλεί τον ...σπάρτακο.... να συνδέση την Εξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής δηλαδή την Αλλαγή Τάξης στην Εξουσία. ΕΛΑ ΝΤΕ....

14 Σεπτεμβρίου 2017 - 6:00 μ.μ.

Οχι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έτσι απλά. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα έσκιζε τα μνημόνια και ο Καπιταλισμός θα χόρευε ....πεντοζάλι.... Την Στιγμή που το ΚΚΕ δικαιώθηκε απόλυτα με την άρνηση του για Συμμετοχή σε Κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ.

15 Σεπτεμβρίου 2017 - 8:50 π.μ.

Καλημέρα. Δεν είναι τραγικό να ταυτίζεις το κίνημα των φαντάρων με τους φασίστες; Δεν βλέπεις ότι μόνο το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παλεύει τους φασίστες μέσα στον στρατό; Δεν βλέπεις τις νίκες και τους αγώνες τόσων παιδιών που τολμούν να τα βάζουν με κυβέρνηση, στρατιωτικό κατεστημένο, φασίστες;
Επιτέλους.
Ρεζιλεύεις αυτό που εννοείται υπερασπίζεις;

Όταν οι Εύζωνες παίζουν την κολοκυθιά με τον Π.Καμμένο και το ΓΕΣ
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_75.html
Νίκη των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο 79 ΤΥΠΕΘ Σάμου
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/09/79.html
Σημαντικά στιγμιότυπα από την αντι-ΝΑΖΙστική πάλη των φαντάρων
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/09/blog-post_51.html

15 Σεπτεμβρίου 2017 - 2:18 μ.μ.

Περιμένω μια Συγκεκριμένη απάντηση στο Ερώτημα. Γιατί η Εξοδος απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ μπαίνει στα πλαίσια ....εθνικού Στόχου και ΟΧΙ ταυτόχρονα με την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Απο μόνοι σας λέτε τα ίδια με Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της Αστικής Τάξης. Διαφορετικά η θέση σας είναι στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που αγωνίζεται και για αυτά τα θέματα. ΔΙΑΛΕΞΤΕ.

16 Σεπτεμβρίου 2017 - 9:42 π.μ.

Καλημέρα. Επιμένεις να ρίχνεις λάσπη και να διαστρεβλώνεις.
Προσπαθείς να συγκαλύψεις την έλλειψη πάλης του ΚΚΕ στον στρατό και την έλλειψη αντιστάσεων της στρατιωτικοποίησης που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ψέματα και λάσπη. Πως είναι δυνατόν, στο όνομα της όποιας αντιπαράθεσης απόψεων στο πλαίσιο του κινήματος, να επιχειρείς να ταυτίσεις τους αγωνιζόμενους φαντάρους με τους φασίστες.
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ:
Απαιτείται η δημιουργία ενός εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού αντιπολεμικού κινήματος που θα γυρίσει στους εθνικούς τους στόχους, θα απαιτήσει την ικανοποίηση των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, βάζοντας φραγμό σε πόλεμο-εθνικισμό και φασισμό, παλεύοντας ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Πρέπει τώρα η Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα να καταγγείλουν και αντιπαλέψουν τη γενικευμένη στρατιωτικοποίηση του εργαζόμενου λαού μας που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

16 Σεπτεμβρίου 2017 - 9:31 μ.μ.

Καταρχήν Εχουμε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ολο αυτό που περιγράφεις για ...εθνικούς στόχους.... είναι μέσα στα πλαίσια του Καπιταλισμού. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που συμμετέχουμε μέσα και οι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ όπως και όποιος άλλος θέλει με μόνο κριτήριο το ΤΑΞΙΚΟ παλεύουμε και τα ζητήματα του Στρατού μέσα απο το ΜΑΣ Οχι όμως για ...εθνικούς στόχους..... αλλά βάζουμε για ζύμωση την πρόταση Εξουσίας του ΚΚΕ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Εμεις την επιδιώκουμε την Ιδεολογική Αντιπαράθεση δεν την φοβόμαστε. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ λοιπόν. Αλλιώς μπαίνεις κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης Εθνικισμού και Φασισμού. ΔΙΑΛΕΞΕ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger