Home » » Ο νέος Ελληνικός Στρατός και οι Αμερικανικές επενδύσεις του πολέμου!

Ο νέος Ελληνικός Στρατός και οι Αμερικανικές επενδύσεις του πολέμου!

Από Unknown , Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 | 7:47 π.μ.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας προαναγγέλλει το σχέδιο αντιδραστικής ανασυγκρότησης του Στρατού
Σαν έτοιμοι από καιρό...
Και ενώ τα φιλοκυβερνητικά μιλιταριστικά σαιτ προπαγανδίζουν εδώ καιρό καιρό κρίσιμες πτυχές των επερχόμενων αλλαγών...
Έρχεται συνέντευξη σε κυριακάτικο έντυπο στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δ.Βίτσας προαναγγέλλει, ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το σχέδιο αντιδραστικής και φιλοπόλεμης ανασυγκρότησης του στρατεύματος.
Τονίζει:

«Η βάση αυτού του σχεδίου ανασυγκρότησης είναι να δημιουργήσουμε τον πιο σύγχρονο στρατό και διαθεσιμότητα δυνάμεων εκεί που πιθανολογούμε τις απειλές. Από την άποψη του εξοπλισμού, επιδίωξη είναι το πώς θα μπορούμε να συντηρούμε και να αναβαθμίζουμε με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον υλικό και ποιες στοχευμένες αγορές πρέπει να κάνουμε. Ένα άλλο κομμάτι αφορά στο πώς θα ενισχύσουμε την αμυντική μας βιομηχανία και το εξαγωγικό της κομμάτι», αναφέρει ο κ. Βίτσας σε σημερινή του συνέντευξη, στην "Νέα Σελίδα".

Ακόμα, απαντώντας στην ερώτηση για το εάν το υπουργείο του θα ανταποκριθεί στη δράση του υπουργείου Οικονομικών spending review για τον περιορισμό των δαπανών των υπουργείων ο Βίτσας τονίζει ότι το υπουργείο 'Αμυνας «θα ανταποκριθεί στο καθήκον του καλύτερα και από τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών», ενώ προαναγγέλλει «σοβαρές εξελίξεις» για τα ναυπηγεία της χώρας. Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση «ότι θα υπάρξει επενδυτής για το Νεώριο, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του πρώτου διαιτητικού δικαστηρίου για τον Σκαραμαγκά και θα επιλυθεί το ιδιοκτησιακό των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Ουσιαστικά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή τι σημαίνουν αυτές οι συντηρητικές και φιλοπόλεμες κυβερνητικές επιλογές.

Στην ανακοίνωση μας 
"Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων; Μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη θητεία για τους Φαντάρους!" http://diktiospartakos.blogspot.gr θίξαμε τα εξής ζητήματα:
"Όλη η ξεφτίλα και η βαρβαρότητα της εθνικιστικής κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύεται από τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου να κλείσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και να ανοίξει νέα στην παραμεθόριο-νησιά, μεταφέροντας τη βασική εκπαίδευση στις μονάδες.
Πρόκειται για μια τρομερή, βρώμικη επίθεση στην στρατευμένη νεολαία που εκτός των άλλων κρύβει τον κίνδυνο εκτίναξης των ατυχημάτων και των αυτοκτονιών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ακροδεξιός, εθνικιστής Πάνος Καμμένος υλοποιεί τις πιο βάρβαρες, αντιδραστικές απατήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου.
Έχει αναλογιστεί ο Πάνος Καμμένος σε τι κινδύνους εμπλέκει την νεολαία, τι κακό θα προκαλέσει; 
Για πρώτη φορά ιστορικά οι νεοσύλλεκτοι δεν θα περάσουν ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής στο κλίμα στρατωνισμού-ομοιομορφίας-ελέγχου-πειθάρχησις μεταξύ ομοίων συναδέλφων τους, αλλά θα υπηρετήσουν σε μονάδες που κυριαρχεί η διάκριση παλιός-νέος στρατιώτης, όπου θα τους φορτωθούν όλες οι αγγαρείες, όπου απότομα θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ασκήσεων-πολεμικής προετοιμασίας με πραγματικά πυρά".
Αλλά και για τα κυβερνητικά σχέδια όσον αφορά την ιδιωτική πρωτίστως πολεμική βιομηχανία, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας έχει αποκαλύψει πρόσφατα τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Στην ανάλυση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "OΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: Η κυβέρνηση κάνει τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παραγωγική ανασυγκρότηση για την ανάπτυξη των κερδών του Κόκκαλη" http://diktiospartakos.blogspot.gr διαβάζουμε:
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ (ΔΗΜΟΣΙΕΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ) ΤΟ 30% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΟΠΛΩΝ-ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ
Σε πρόσφατο άρθρο του ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, γράφει μεταξύ άλλων:
Σε μια Ευρώπη που βρίσκεται μπροστά σε διλήμματα και σε μια ασταθή από πολέμους περιοχή, η Ελλάδα μπορεί να δώσει τον τόνο της σταθερότητας, της ειρήνης, της διεθνούς συνεργασίας και της δημοκρατίας. Και με αυτή την έννοια, η παραγωγική ανασυγκρότηση και το κοινωνικό κράτος, έχουν άμεση σχέση με την εθνική ασφάλεια.
Δημόσιος, ιδιωτικός και κοινωνικός τομέας της οικονομίας, πρέπει να λειτουργήσουν συνεργατικά και με αίσθημα ότι επιτελούν ένα έργο μεγάλων διαστάσεων με σύγχρονο περιεχόμενο. 
Επιχειρηματίες, εργαζόμενοι με τους νέους μισθούς και τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, φοιτητές όλοι μαζί για του Αφέντη=Πολεμικού Βιομηχάνου το ψωμί....
Για να δούμε τι σημαίνουν στη ζωή όλα αυτά.
Από τη μια μεριά έχουμε τους πετσοκομμένους μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές παροχές και την άγρια φορολόγηση, ενώ ήδη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από το 2015, με την υπογραφή του Κ.Ήσυχου υπεύθυνου τότε του τομέα Άμυνας στον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΥΕΘΑ (και βασικού εμπνευστή του σχεδίου του πολέμου-ασφάλειας ως πυλώνα της αστικής καπιταλιστικής ανασυγκρότησης), δίνει 600 εκατ. δολ για τον εκσυγχρονισμό των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION. 
Τα αεροσκάφη αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές στο Αιγαίο αλλά θα καλύψουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, κυνηγώντας τα ρωσικά υποβρύχια και προστατεύοντας τις πλατφόρμες πετρελαίου των γιγαντιαίων πετρελαϊκών εταιριών.
Που βρίσκεται όμως το μυστικό της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης που μεριμνά το ίδιο για τις δημόσιες και ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες;
Πλέον οι προμήθειες οπλικών συστημάτων είναι διακρατικές συμφωνίες, με όρο στην ξένη πολεμική βιομηχανία το 15-30% να δίνεται ως εργολαβία σε ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες".
Όσον αφορά τα Ναυπηγεία στο Νεώρειο παλιότερα είχε εκφραστεί ρωσικό ενδιαφέρον, αλλά πρόσφατα η Αμαερικανική πλευρά με δύο επενδυτικούς ομίλους και μπροστάρη τον Αμερικανό πρέσβη  Pyatt «εξέφρασε την προσδοκία και την πεποίθησή του ότι και η Ελληνική Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα εκδηλωθέντα επενδυτικά ενδιαφέροντα, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες». Υπογράμμισε παράλληλα, πως τα επενδυτικά σχήματα αντιλαμβάνονται πλήρως τη σημασία της αρμονικής συνύπαρξης του ναυπηγείου με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του νησιού, ενώ τόνισε ότι το ναυπηγείο και το λιμάνι της Σύρου «έχουν στρατηγική και πρωτεύουσα σημασία για την Αμερικανική πλευρά».
Ουσιαστικά αποκαλύπτεται η αλληλουχία των αμερικανικών σχεδιασμών σχετικά με το ελληνικό κράτος και τις βλέψεις τους στην ευρύτερη περιοχή. Το ελληνικό κράτος μετατρέπεται σε τεράστιο πολεμικό προπύργιο έχοντας επικεφαλής τη βάση της Σούδας, τα ναυπηγεία αποκτούν εξαιρετικής σημασίας ρόλο στην επισκευή των πολεμικών στόλων, ενώ οι ενεργειακοί κολοσσοί ενεργοποιούνται σε Ιόνιο-Λιβυκό Πέλαγος-Ανατολική Μεσόγειο... 

Αλλά ο Δ.Βίτσας μίλησε και για την Αριστερά...

«Δεν υπάρχει Αριστερά του οράματος χώρια από την Αριστερά του ρεαλισμού. Έρχονται στιγμές που προβάλλεις περισσότερο το όραμά σου, αλλά όταν είσαι κυβέρνηση πρέπει να πράττεις πολύ συγκεκριμένα. Κι αυτό μας έχει συμβεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Άρα δεν αποδεχόμαστε αυτό τον όρο ή, σωστότερα, αυτό τον διαχωρισμό.



ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι οι οδυνηρές ταξικές αντεργατικές πολιτικές που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε μπορούν συγκριθούν με τις αντίστοιχες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Οι δήθεν φίλοι της Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν μια χυδαία φιλοΝΑΤΟΪΚΗ και φιλοαμερικανική πολιτική όχι γιατί υποτάσσονται, αλλά γιατί έτσι θεωρούν ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του κεφαλαίου.

Προπαγανδίζουν επομένως ότι ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το πλέγμα κρατικής τρομοκρατίας-καταστολής αποτελούν πυλώνες της αστικής καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.
Αυτή είναι η αστική παραγωγική ανασυγκρότηση της πρώτης φοράς κυβέρνησης Αριστερά, του Τσίπρα, του Καμμένου, του Ήσυχου και του Βίτσα: πόλεμοι, επεμβάσεις, κρατική τρομοκρατία, αγορές όπλων για να κλείνουν συμβόλαια ο Κόκκαλης και η ISI Hellas μαζί με όλους τους Έλληνες βιομήχανους που είναι συνένοχοι-συμμέτοχοι της καπιταλιστικής ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.
Τα οδυνηρά αντεργατικά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τους βρώμικους πολέμους τους.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
Οι τελευταίες εξελίξεις δίνουν άλλη βαρύτητα στην πρωτοβουλία της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για την ανασυγκρότηση του Αντιπολεμικού Κινήματος:

Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται στην Συρία απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.
Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα και πάνω στην λογική αυτή παρουσιάζουμε κάποια κριτήρια για πολιτικό και κινηματικό συντονισμό.
1. Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους και στην οικοδόμηση του συστήματος άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς. ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.
2. Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ' σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο.
3. Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.
4. Όχι στη στράτευση στα 18 και τους νέους εξοπλισμούς. Κανένας “κοινωνικός ρόλος” του στρατού, καμία εθελοντική και εργασιακή υπηρεσία στη μηχανή του πολέμου. Όχι στην νέα Εθνοφυλακή και τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων.
5. Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
6. Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση. Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

''Να διασώσουμε την τάξη μας και να σωθούμε μαζί της''
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger