Home » , » Αν είχαν χιούμορ τα μέλη του "Ρουβίκωνα"

Αν είχαν χιούμορ τα μέλη του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:49 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Αφησε σπορά πίσω του ο ιδρυτής της ακροδεξιάς ιντερνετικής ντουντούκας, antinews, Βασίλης Ζήσης. Οι διάδοχοι του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απ’ αυτόν τον μακαρίτη δημοσιογραφίσκο-πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών. Η ελεεινή δημοσιογραφία τους, δείχνει μάλιστα να τον ξεπερνάει, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει εμπόρους ναρκωτικών τα μέλη του «Ρουβίκωνα» όταν είναι γνωστό τον αγώνα που δίνει αυτή η αναρχική συλλογικότητα απέναντι στους πρεζέμπορους ενώ μάλιστα δέχτηκε και δολοφονική επίθεση από μαφιόζικη συμμορία ναρκωτικών.

Με αφορμή την παρέμβαση που έκανε ο «Ρουβίκωνας» σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τα καλόπαιδα του antinews με ένα κείμενο γεμάτο χολή και εξυπνακισμούς παρουσιάζουν τα εγκεφαλικά τους κατασκευάσματα σαν πραγματικότητα.
Γράφουν μεταξύ άλλων για τα μέλη της αναρχικής ομάδας: «Τα… παιδιά άλλωστε είναι ήρεμα. Κράτος εν κράτει ή μάλλον συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Έχουν και τη δική τους εκπομπή στο ERTopen, κάνουν διαδηλώσεις όποτε γουστάρουν, ελέγχουν τα Εξάρχεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνουν άλλους εμπόρους ναρκωτικών να πουλήσουν, έχουν όπλα και απειλούν, μπουκάρουν σε σούπερ μάρκετ και γραφεία και εκφοβίζουν, σπάνε, καίνε. Και όλα αυτά τα θεωρούν… πολιτική παρέμβαση με την ανοχή της αστυνομία».

Τα παιδιά, λοιπόν του «Ρουβίκωνα» «έχουν όπλα και απειλούν», σύμφωνα με το δημοσίευμα. (Αλήθεια που το ξέρουν; Πιθανόν, ίσως, να αναφέρονται στην πορεία που οργάνωσαν δεκάδες συλλογικότητες  στα Εξάρχεια, στις 5 Μάρτη, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις μαφίες ναρκωτικών και στο βίντεο που κυκλοφόρησε. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι οι απεικονιζόμενοι που φέρονται να κρατάνε όπλα, -άσχετα αν είναι αληθινά ή όχι- είναι μέλη του «Ρουβίκωνα». Και πότε έγινε γνωστό μέλη του «Ρουβίκωνα» να απειλούν κάποιον με όπλο;).

Και συνεχίζει το πόνημα του antinews γράφοντας ότι τα μέλη αυτής της αναρχικής ομάδας «ελέγχουν τα Εξάρχεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αφήνουν άλλους εμπόρους ναρκωτικών να πουλήσουν». Πώς το τεκμηριώνουν αυτό; Είναι δυνατόν να απευθύνουν μια τόσο σοβαρή κατηγορία χωρίς να παρουσιάζουν ούτε ένα στοιχείο για να την τεκμηριώσουν; 
Λες ουσιαστικά κάποιους εμπόρους ναρκωτικών που μάλιστα ότι μονοπωλούν την περιοχή των Εξαρχείων γιατί έτσι σου κάπνισε;

Αν είχαν χιούμορ τα μέλη του «Ρουβίκωνα» θα εκμεταλλευόταν τους αστικούς δεσμούς, και θα κατέθεταν μια αγωγή σε βάρος των συντακτών του δημοσιεύματος και θα ζητούσαν 300.000 ευρώ. Οποιο ποσό εκδικαζόταν θα το διέθεταν για κινηματικές διαδικασίες. 

Οσο για την αστειότητα ότι «μπουκάρουν σε σούπερ μάρκετ και γραφεία και εκφοβίζουν, σπάνε, καίνε. Και όλα αυτά τα θεωρούν… πολιτική παρέμβαση με την ανοχή της αστυνομία», καλύτερα να μην την σχολιάσουμε. Δεν γνωρίζουμε κανένα «μπουκάρισμα» σε σούπερ μάρκετ -πέρα από μια παρέμβαση για την απόλυση εγκύου εργαζόμενης- δεν έχουμε υπ’ όψιν μας καμιά πυρπόληση γραφείου, όσο για τον «εκφοβισμό» που προκαλούν ας μας πουν τους αποδέκτες του.

«Την ανοχή της αστυνομίας» επίσης στα μέλη του «Ρουβίκωνα» ας την ψάξουν στις δεκάδες ποινικές διώξεις που έχουν υποστεί τα μέλη αυτής της συλλογικότητας.

Και για να ολοκληρώσουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Όταν γράφαμε ότι οι σημερινοί συντάκτες του antinews ακολουθούν το μονοπάτι που ξεκίνησε ο ιδρυτής αυτού του ιστότοπου εννοούμε αυτά που είναι καταγεγραμμένα γι’ αυτόν τον τύπο. Ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» όταν ο τύπος αυτός υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Ε.Λ.Α:

«Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση του δημοσιογράφου-πράκτορα Βασίλη Ζήση. Τι εστί Ζήσης; Επαγγελματίας μάρτυρας. Εμφανίζεται σε δίκες πολιτικοοικονομικού ενδιαφέροντος για να προσφέρει τα φώτα του (Ειδικό Δικαστήριο, υπόθεση ριφιφί στην Τράπεζα Εργασίας, υπόθεση κυκλώματος των φυλακών, υπόθεση ΕΒΟ κ.λπ.). 
Καμιά φορά φεύγει και από τα μισά, όταν τον στριμώχνουν. Σταθερός συνεργάτης μόνο του «Αντί», γιατί στις εφημερίδες δύσκολα βρίσκει δουλειά (από τον «Ελεύθερο Τύπο» τον σουτάρανε και παρασκηνιακά λέγονται πολλά για τους λόγους). Ο Ρίζος έχει γράψει γι' αυτόν άρθρα στα οποία τον λούζει με όλα τα «κοσμητικά» που διαθέτει η δημοσιογραφική πιάτσα: ρουφιάνος της ΚΥΠ, πρακτορίσκος της CIA, πλαστογράφος, άνθρωπος για όλες τις βρόμικες δουλειές κ.λπ. («Αδέσμευτος», 12.12.1994)».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:09 π.μ.

Για τις Σχέσεις με τον Σύριζα το συντπογράφω Γ.Γ άσχετα ποιος το είπε. Είναι γεγονός.

Ανώνυμος
28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:44 π.μ.

Αφού το λέει ο ζησης , ο τζαμαρίας κ η ομάδα αλήθειας έτσι θα είναι.Πήξαμε στους διαδικτυακούς αρλουμπολόγους.Διαφωνεί η συμφωνεί κάποιος με τους αγωνιστές του Ρουβίκωνα μπορεί να τους κάνει δια ζώσης κριτική αφού οι άνθρωποι είναι ενεργοί στο κίνημα.

28 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:29 μ.μ.

Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια....
Η λασπολογία κι η κατασυκοφάντηση, κλασσικό όπλα του συστήματος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger