Home » , » Ρητορικό το ερώτημα

Ρητορικό το ερώτημα

Από giorgis , Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 | 11:11 μ.μ.

Του Γ.Γ.

 Είμαι τόσο εξοργισμένος με την δικαστική απόφαση για Ηριάνα και Περικλή που ενώ είχα αποφασίσει να κάνω ραδιοφωνική εκπομπή δεν μου "βγαίνει" με τίποτα.

Αναρωτιέμαι όμως: αν υπήρχε στην Ελλάδα μια οργάνωση όπως η Ισπανική GRAPO που στις δεκαετίες ’80 και ’90 έβαζε στο στόχαστρο της δικαστές «θεματοφύλακες» του αστικού καθεστώτος της χώρας και οι οποίοι δεν δίσταζαν να επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές σε όσους θεωρούσαν εχθρούς του πολιτεύματος, θα υπήρχε η ίδια δικαστική απόφαση;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Οκτωβρίου 2017 στις 12:14 π.μ.

Καλή ερώτηση. Ολοφάνερα προσπαθούν να μας εκφοβήσουν. Αν όμως τους δείξει ο κόσμος ότι δεν φοβάται, τότε θα καταλάβουν τη ματαιότητα των όσων απάνθρωπων και εντελώς άδικων κάνουν.
Πριν ακριβώς 37 χρόνια άρχιζε η δίκη των χουντικών για τα εγκλήματα που έκαναν στο Πολυτεχνείο. Κάποιοι δήμιοι, που επίσης έπρεπε να τιμωρηθούν, τη γλύτωσαν. Οι πραξικοπηματίες τιμωρήθηκαν, γιατί το απαιτούσε ο κόσμος. Χρόνια μετά τους έβγαλε ο Μητσοτάκης. Αν ήταν στο χέρι των κυβερνώντων, δεν θα έμπαιναν καν φυλακή, παρά τα μεγάλα και ειδεχθή εγκλήματά τους.
Εκείνο που λέω λοιπόν είναι πως χρειάζονται συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις μεγάλων τμημάτων του κόσμου. Όπως κάναμε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί, ή με την απεργία πείνας του Ρωμανού. «Τα αγαθά κόποις κτώνται» και η Ελευθερία που είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει, δεν χαρίζεται.
Για το αν θα ήταν ίδια η απόφαση εφόσον υπήρχε κάτι αντίστοιχο της GRAPO; Εξαρτάται. Η 17Ν όταν εκτέλεσε το βασανιστή της χούντας Μάλλιο, είπαν πολλοί «καλά έκαναν». Όταν όμως σκότωσαν το Μπακογιάννη, φορτωθήκαμε τη Ντόρα. Έπρεπε -κατ’ εμέ- να τον αφήσουν να ψηφίσει Μνημόνια, να θέλει να τον κρεμάσει ο κόσμος, όπως θέλει να κάνει με πολλούς από τους πλιατσικολόγους κηφήνες.
Η απόφαση του στρατοδικείου (στην ουσία αυτό είναι), είναι πολιτική δίωξη. Προφανώς θα ήταν ίδια. Εκτός αν αντιδρούσαν πάρα πολλοί ιδιαιτέρα δυναμικά. Τότε δεν θα τολμούσαν. Σου θυμίζω τις αποφάσεις του ΣΤΕ για διάφορα εργασιακά θέματα, που, αν γίνονται κινητοποιήσεις, αναβάλλονται, αν υπάρχει χαλαρότητα είναι πάντα εναντίον μας. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger