Home » , » “Carles Puigdemont: Να με φωνάζετε Αλέξη.

“Carles Puigdemont: Να με φωνάζετε Αλέξη.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 | 3:01 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η καταλανική κυβέρνηση αναστέλλει τη δήλωση ανεξαρτησίας 

Ο Carles Puigdemont αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση για την επίλυση των συγκρούσεων. Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Καταλανίας το βράδυ της Τρίτης, ο Puigdemont δήλωσε ότι ενώ το πρόσφατο δημοψήφισμα έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη δημοκρατία, δεν θα δήλωνε αμέσως μονομερή ανεξαρτησία από την Ισπανία. "Προτείνουμε την αναστολή των αποτελεσμάτων της δήλωσης της ανεξαρτησίας για μερικές εβδομάδες, για να ανοίξει μια περίοδο διαλόγου", είπε.
«Εάν όλοι ενεργούν υπεύθυνα, η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί με ήρεμο και συμφωνημένο τρόπο».

Η κίνηση έληξε εννέα ταραγμένες ημέρες μετά την ψηφοφορία, κατά την οποία το 90% των συμμετεχόντων ψήφισαν υπέρ του διαχωρισμού από την Ισπανία. Το δημοψήφισμα αντιμετωπίστηκε από τη βία, αφού η ισπανική αστυνομία, η οποία ενεργούσε με δικαστικές εντολές, προσπάθησε να σταματήσει την ψηφοφορία, να επιτεθεί στις εκλογικές περιφέρειες, να κατασχέσει εκλογικές κάλπες, να χτυπήσει ψηφοφόρους και να πυροβολήσει σφαίρες από καουτσούκ σε πλήθη.

Παρόλο που ο Puigdemont είχε αρχικά υποσχεθεί να προβεί σε μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας εντός 48 ωρών από τη νίκη για την εκστρατεία ναι, επέλεξε αντ' αυτού να διαλέξει το χρόνο του και να ζητήσει διεθνή βοήθεια για διαμεσολαβημένες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του, η ισπανική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι είχε αποφασίσει την σύλληψή του.

Η ομιλία του καθυστέρησε μια ώρα γιατί μόλις μαθεύτηκε το περιεχόμενο της ομιλίας του υπήρξαν έντονες διαφωνίες με το CUP (αριστερός συνασπισμός που στηρίζει την κυβέρνηση του Puigdemont), το οποίο απαίτησε τον σεβασμό του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και την άμεση ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Μετά από αυτή την εξέλιξη το ποιο πιθανό είναι το CUP να αποσύρει την στήριξή του και η κυβέρνηση να αναζητήσει νέες συνεργασίες σε εκείνους που αρνήθηκαν το δημοψήφισμα, η προσοχή να μετατεθεί στην κυβερνητική «κρίση», το ζήτημα της ανεξαρτησίας να μετατεθεί στο απροσδιόριστο μέλλον, η μισή Καταλονία να πέσει σε κατάθλιψη και ο Puigdemont να αλλάξει όνομα”. (Indymedia)

Να λοιπόν που όχι μόνο βγήκε παράνομο το Δημοψήφισμα, αλλά δεν το έλαβαν καν υπόψη. Τι μας θυμίζει; Οι αστοί της Καταλονίας φοβήθηκαν αυτό που λέγαμε ως πιθανότητα: Να πάει ο κόσμος μπροστά, να μην αναζητήσει μόνο έξοδο από την ΕΕ, γιατί γι’ αυτό κόπτονταν οι Ευρωπαίοι, αλλά να ζητήσει μια Κοινωνία που θα παίρνουν τις αποφάσεις οι πολλοί κι όχι οι λιγοστοί εκπρόσωποι, στην ουσία χαραμοφάηδες κι απατεώνες. Ο κόσμος μίλησε, αλλά κάποιοι κουφάθηκαν. Οι ηγέτες της ΕΕ - μαριονέτες της Ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, ο φασίστας Ισπανός Πρωθυπουργός και οι ίδιοι οι τυχοδιώκτες πολιτικοί της Καταλονίας, οι οποίοι προκειμένου να πάρουν περισσότερα, δεν δίστασαν να πουλήσουν τον κόσμο που τους εμπιστεύτηκε.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωτοπόρος. Έκανε Σχολή εξαπάτησης. Μάλιστα η δικαιολογία είναι ακριβώς η ίδια. «Το Δημοψήφισμα έγινε για να διαπραγματευτούμε»!!! Μα ένα Δημοψήφισμα είναι μια απόφαση στην οποία δεν χωρά καμία απολύτως διαπραγμάτευση, αφού είναι η θέληση της πλειοψηφίας. Τι παζάρια να κάνεις σ’ αυτό; Και να διαπραγματευτείς με ποιους; Με αυτούς που δεν αναγνωρίζουν καν το δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει; Διαπραγμάτευση με καρχαρίες είδαμε και στη δική μας περίπτωση τι αποτελέσματα είχε. Θα έχει ακριβώς τα ίδια, εκτός αν ο κόσμος της Καταλονίας αντιδράσει διαφορετικά από ότι εμείς… 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Οκτωβρίου 2017 στις 2:40 μ.μ.

Ενδοκαπιταλιστικές διαφορές μεταξύ τμημάτων της Ισπανικής αστικής τάξης και της Καταλανικής. Στην δεύτερη και συναμεταξύ τους. Ο Λαός δεν έχει λόγο για το ποιός ντόπιος ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ θα τον σφάξει η να διαλέξει μεταξύ ΗΠΑ Ε.Ε ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ. Καταστροφή και τα δυο Μήτσο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger