Home » » Στέλνει ο Ελληνικός Στρατός στο εξωτερικό Φαντάρους ως Μισθοφόρους;

Στέλνει ο Ελληνικός Στρατός στο εξωτερικό Φαντάρους ως Μισθοφόρους;

Από Unknown , Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 | 11:18 π.μ.

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ "Κανένας Φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τους Άξονες του Πολέμου"
Ήταν μια απόπειρα να πληροφορήσουμε τους συναδέλφους φαντάρους, τους γονείς αλλά και τον κόσμο της εργασίας ότι ουσιαστικά η ΕΛΔΥΚ είναι ένας Στρατός Μισθοφόρων.
Γιατί η κάθε κυβέρνηση, με την στήριξη ολόκληρου του αστικού πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ, θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί να αποστέλλει στο εξωτερικό, σε ζώνες που διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα της και διεκδικεί ευρύτερο ρόλο, εξαγορασμένους φαντάρους ως Μισθοφόρους Στρατιώτες.Γράφαμε λοιπόν για τις μεταθέσεις στην Κύπρο:  
"Καταρχήν να πούμε ότι η προεπιλογή για την ΕΛΔΥΚ είναι ταξική, αφού μέσω τηλεφώνων και πελατειακών σχέσεων ποτέ κανένα πλουσιόπαιδο, κομματικό βύσμα ή επώνυμος δεν επιλέχθηκε για Κύπρο!

Αυτό που έχει όμως μεγάλη σημασία να αναδείξουμε είναι το εξής: η ΕΛΔΥΚ είναι επί της ουσίας ένας Μισθοφορικός Στρατός. Τα κλιμάκια του ΓΕΣ στην πραγματικότητα προεπιλέγουν και απευθύνονται κυρίως στα παιδιά που κατάγονται από φτωχές οικογένειες. Γνωρίζοντας την οικογενειακή τους κατάσταση και τι επιπλέον οικονομικά βάρη φορτώνει στις αδύναμες πλάτες τους η Υποχρεωτική Στράτευση, επιχειρούν να τα Εξαγοράσουν με δέλεαρ τα 270 ευρώ!

Τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κύπρο είναι Φούμαρα. Η ΕΛΔΥΚ συγκροτείται με ταξικούς όρους, από τους πιο φτωχούς φαντάρους και τους πιο αδύναμους κοινωνικά. 

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 270 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Με την εθελοντική συμμετοχή στην ΕΛΔΥΚ, ο κάθε στρατιώτης αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενδεχόμενη απώλεια του σε περίπτωση Απώλειας του σε μια εμπόλεμη ζώνη στο εξωτερικό. Πληρώνουν λοιπόν 270 ευρώ για να μας κάνουν Μισθοφόρους Στρατιώτες".
Όμως δεν είναι μόνο οι μεταθέσεις στην Κύπρο. 
Εξαγορά των ναυτών γίνεται συστηματικά στο Πολεμικό Ναυτικό, το Όπλο που συμμετέχει σε διεθνείς ιμπεριαλιστικές αποστολές. Μετά την πρόσφατη απόφαση επιστροφής των ναυτών στα πλοία του Στόλου, προσφέρεται ως δέλεαρ για την εξαγορά των στρατεύσιμων ένα μικρό επίδομα!
Ας αφήσουμε όμως το Πολεμικό Ναυτικό και ας πάμε πίσω στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στην Γιουγκοσλαβία, λίγο μετά τους ¨ανθρωπιστικούς" βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.
Διαβάζουμε λοιπόν στον τύπο της εποχής:
 «Την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000 αναχώρησαν και άλλες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, εκτός των συνόρων της χώρας, για το Κόσσοβο. Όπως έγινε γνωστό, αποστέλλεται στο Κόσσοβο το 507 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, δύναμης 430 ανδρών (40 αξιωματικοί, 355 υπαξιωματικοί και 35 κληρωτοί). Έτσι η συνολική δύναμη των Ελλήνων στρατιωτών σ' αυτή τη χώρα φτάνει σε 1.639". 
Φυσικά, δεν πρόκειται για υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης της τότε ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς προκειμένου να αναδειχτεί ο ρόλος του ελληνικού κράτους, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα Βαλκάνια ως Ζωτικό του Χώρο!
Και τότε λοιπόν ο Ελληνικός Στρατός εξαγόραζε τους φαντάρους με πολύ ακριβό τίμημα. Γιατί τα ελληνικά στρατεύματα στρατοπεδεύσαν σε περιοχές που τα αμερικανικά αεροσκάφη Α10 είχαν βομβαρδίσει με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου. http://www.kathimerini.gr
Βεβαίως θυμόμαστε τις ουρές που έκαναν οι μόνιμοι και οι εξαγορασμένοι φαντάροι για να επιστρέψουν από το Κόσσοβο μόλις αποκαλύφθηκε το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετώπιζαν εν αγνοία τους. Ούτε το ΓΕΣ αλλά και ούτε το Υπουργείο Άμυνας έδωσαν ποτέ στοιχεία για τις συνέπειες στην Υγεία του προσωπικού από την συμμετοχή τους στην ελληνική αποστολή στο Κόσσοβο. Γιατί απώλειες υπήρξαν...
Υπάρχει όμως μια ακόμη αποστολή Ελλήνων φαντάρων που έναντι ανταλλάγματος ανέλαβαν ρόλο Μισθοφόρου.
Πρόκειται για την αποστολή Ελλήνων Φαντάρων στην Αλβανία.
Διαβάζουμε λοιπόν στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στις 14/04/1999:

Στην Αλβανία στέλνονται εν κρυπτώ στρατευμένοι νέοι που υπηρετούν τη θητεία τους. Εκστρατεία στρατολόγησης "εθελοντών" μισθοφόρων με δέλεαρ τον υψηλό μισθό
Τάγματα μισθοφόρων συγκροτούνται στον Ελληνικό Στρατό για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, στα οποία κατατάσσονται "εθελοντικά" στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους. Ηδη ο πρώτος αριθμός των στρατιωτών αυτών έχει προωθηθεί στην Αλβανία και πρόκειται να ενταχθεί στη ΝΑΤΟική δύναμη των 6.000 ανδρών, που συγκροτείται στη χώρα αυτή με πρόσχημα την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που ήρθαν από το Κοσσυφοπέδιο, στην ουσία όμως είναι το προγεφύρωμα για την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.
Στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Αλβανίας (ΕΛΔΑΛ), στο Ισμπερίς των Τιράνων, βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα 25 Ελληνες στρατιώτες και αναμένεται η άφιξη και άλλων. Η δύναμη αυτή ενισχύει το ελληνικό τάγμα της ΕΛΔΑΛ, 250 ανδρών, που έχει εγκατασταθεί στην Αλβανία από την περίοδο της "κρίσης των πυραμίδων". Η κίνηση αυτή έγινε εν κρυπτώ, όπως και όλη η διαδικασία στρατολόγησης "εθελοντών" από διάφορες μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, εκστρατεία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αμυνας αρνούνταν να επιβεβαιώσουν την εκστρατεία αυτή, στρατολόγησης "εθελοντών" μισθοφόρων στρατιωτών, ενώ τώρα που έγινε γνωστή προσπαθούν να την υποβαθμίσουν. Το δέλεαρ, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση συγκρότησης μισθοφορικών σωμάτων, είναι οικονομικό. Ο μηνιαίος μισθός ενός Ελληνα μισθοφόρου στρατιώτη - υπηρέτη του ΝΑΤΟ φθάνει το μισό εκατομμύριο, σε αντίθεση με το στρατιώτη που υπηρετεί την πατρίδα, που είναι χίλιες δραχμές το μήνα.
Είναι η πρώτη φορά, μετά τον πόλεμο της Κορέας το 1952, που Ελληνες στρατιώτες στέλνονται εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς μέχρι τώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν σταλεί στο εξωτερικό (Σομαλία, Βοσνία, Αλβανία), αποτελούνταν μόνο από μόνιμα στελέχη, αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και πενταετείς οπλίτες. Η ενοχή της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας και συνολικά της κυβέρνησης φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να συγκαλύψουν το θέμα και να ρίξουν "στάχτη στα μάτια".[...]Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που υποβάλουν την αίτηση για συμμετοχή στην "ειρηνευτική" δύναμη του ΝΑΤΟ, υποχρεώνονται να υπογράψουν παράλληλα και ένα άλλο χαρτί όπου δηλώνουν ότι δε θα έχουν καμία διεκδίκηση αν συμβεί κάτι κακό σε βάρος τους.
Η αποστολή των 25 στρατιωτών στην Αλβανία είναι μόνο η αρχή, καθώς είναι ήδη έτοιμη ολόκληρη μεραρχία για να σταλεί... όπου το ΝΑΤΟ θα διατάξει. Πρόκειται για την 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία που εδρεύει στην Εδεσσα και υπάγεται στο Β' Σώμα Στρατού, το οποίο έχει μετατραπεί στο σύνολό του σε δύναμη ταχείας ανάπτυξης, σύμφωνα με τις νέες κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ. Η 2η Μηχανοκίνητη Μεραρχία, που ανήκει στις δυνάμεις οι οποίες υπάγονται στο ΝΑΤΟ, αποτελείται από δύο μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, με όλα τα όπλα και την υποστήριξη που απαιτούνται. Κ. Ζ."
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!»
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια και τους Άξονες του Πολέμου" http://diktiospartakos.blogspot.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger