Home » , , » Η φορολογική "δικαιοσύνη" τους.

Η φορολογική "δικαιοσύνη" τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 | 12:12 π.μ.

Παγκόσμιο σάλο έχουν προκαλέσει τα έγγραφα από τα Paradise Papers που διέρρευσαν και δημοσίευσε η Sueddeutsche Zeitung.
 Αρκετά α’ αυτά προέρχονται από την νομική εταιρία Αppleby η οποία είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις, έχοντας 100 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 470 εργαζόμενους, και γραφεία σχεδόν σε κάθε σημαντικό φορολογικό παράδεισο.

Ο κατάλογος των πελατών αυτής της εταιρείας είναι εξαιρετικός: συμπεριλαμβάνονται πριγκίπισσες, πρωθυπουργοί και αστέρες του Χόλυγουντ, καθώς και μερικοί από τους πλουσιότερους ολιγάρχες του κόσμου, από τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα τα έγγραφα αποκαλύπτουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν για «να καλύψουν την εγκληματική συμπεριφορά ή να αποκρύψουν χρήματα από αμφιλεγόμενες πηγές». 

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Nike, η Apple, η Uber ή το Facebook συρρικνώνουν τους φόρους τους σε γελοία χαμηλά ποσοστά, αποκαλύπτουν περιουσιακά στοιχεία της βασίλισσας Ελισάβετ, του ροκ αστέρα Bono, και ενός συνεργάτη του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό σε φορολογικούς παραδείσους.

Επίσης αποκαλύπτουν πως οι πολιτικές ελίτ χρησιμοποιούν αυτόν τον μυστικό κόσμο: περισσότεροι από 120 πολιτικοί από σχεδόν 50 χώρες εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Στα ονόματα, που όμως δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν τουλάχιστον 130 Ελληνες. Και φυσικά αμφιβάλλουμε αν αυτά τα ονόματα θα γίνουν ποτέ γνωστά αφού πρόκειται για πολιτικούς, εφοπλιστές και βιομηχάνους.  

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομολόγου Γκαμπριέλ Ζουκμάν, οι υπερ-πλούσιοι έχουν σταθμεύσει 7,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στους φορολογικούς παραδείσους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger