Home » , » Καλούμε όλους/ες να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές απ’ την Τουρκία

Καλούμε όλους/ες να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές απ’ την Τουρκία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 | 3:27 μ.μ.

Δίκη για την έκδοση δύο αγωνιστών απ’ την Τουρκία

Στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί εννιά αγωνιστές απ’ την Τουρκία και στη συνέχεια προφυλακίσθηκαν. Για τους δύο απ’ αυτούς, ξεκίνησε διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία.
Ακόμα δεν έλαβαν το φάκελο οι ίδιοι κατηγορούμενοι. Μετά την παραλαβή, θα ορισθεί ημερομηνία δίκης. Γενικά σ’ αυτές τις υποθέσεις μετά την ειδοποίηση, εντός σαράντα ημερών εκδικάζεται η υπόθεση.

Όταν συνελήφθησαν οι εννιά αγωνιστές τα Μ.Μ.Ε. χρησιμοποίησαν κοινή γραμμή ταυτίζοντάς τους ως τρομοκράτες. Αυτοί που δόθηκαν ως πεσκέσι στον Erdoğan, είναι Μαρξιστές-Λενινιστές είναι άνθρωποι που όλη τη ζωή τους αγωνίζονται για την δικαιοσύνη και την λευτεριά των λαών και δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται ως τρομοκράτες.

Ρωτάμε ποιοι είναι οι εχθροί των λαών;

➤ Είναι η εξουσία του Erdoğan που είναι συνυπεύθυνη για το αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής ή οι αγωνιστές που αγωνίζονται κατά του άδικου αυτού πολέμου στην περιοχή;

➤ Είναι η εξουσία του Erdoğan που τροφοδότησε, εκπαίδευσε και εξόπλισε τον ISIS ή οι αγωνιστές που παλεύουν εναντίον τους; 

➤ Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους ή οι αγωνιστές που όλη τη ζωή τους παλεύουν κατά του ιμπεριαλισμού – φασισμού;

Σ’ αυτή την εποχή όποιος είναι κατά του ιμπεριαλισμού ή αγωνίζεται εναντίον τους ταυτίζεται ως τρομοκράτης, ακόμη και χώρες, οργανώσεις και πρόσωπα.

Αυτή η μαύρη προπαγάνδα ποτέ δεν έχει αλλάξει σ’ όλη την επαναστατική ιστορία του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές βρίσκονται σε διαφορετικές φυλακές της Ελλάδας. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθούν να τους απομονώσουν, δημιουργώντας και πρόβλημα στην υπεράσπισή τους, επειδή δεν γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα και είναι προβληματική η πρόσβαση των δικηγόρων σε απομακρυσμένες και διαφορετικές φυλακές, μόνο στον Κορυδαλλό βρίσκονται δύο αγωνιστές, οι υπόλοιποι είναι ανά ένας σε κάθε φυλακή.

Τελευταία ειδοποιήθηκαν δύο εξ αυτών, ότι υπάρχει απ’ την Τουρκία ένταλμα για την έκδοσή τους. Απ’ αυτούς τους δύο ο ένας είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας απ’ την Γαλλία και και ο άλλος είναι αιτών άσυλο και αμφότεροι δεν διώκονται. Και οι δύο είναι αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους στον αντιϊμπεριαλιστικό – αντιφασιστικό αγώνα και οι δύο έχουν υποστεί βαριά βασανιστήρια και έχουν τραυματιστεί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του κράτους στις φυλακές της Τουρκίας το 2000, με την ονομασία «Επιστροφή στη ζωή». Ο ένας απ’ αυτούς έχασε σ’ αυτές τις επιχειρήσεις το ένα μάτι του. Τότε κάηκαν ζωντανές έξι γυναίκες και συνολικά δολοφονήθηκαν 28 κρατούμενοι με βάρβαρο τρόπο.

Αυτοί έχουν μία ζωή που υπερασπίζονται με αξιοπρέπεια και είναι γνωστοί στο κίνημα της Τουρκίας. Μέσα και μαζί με το λαό έδωσαν τον αγώνα τους. Δεν είναι φίλοι μόνο των λαών της Τουρκίας, είναι και του ελληνικού λαού και όλων των λαών του κόσμου.

Εχθροί των λαών είναι το φασιστικό κράτος της Τουρκίας που συνεργάζεται και με την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο εντάλματα για έκδοση, αλλά υπάρχει πιθανότητα ν’ αυξηθεί ο αριθμός τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους/ες  να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές απ’ την Τουρκία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. 

⏩ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ.

⏩ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.



ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger