Home » » Ποιος ευθύνεται για τα εθνικιστικά συνθήματα στον στρατό;

Ποιος ευθύνεται για τα εθνικιστικά συνθήματα στον στρατό;

Από Unknown , Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 | 8:59 μ.μ.

 Κορυφαίο παράδειγμα η Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης στην 28η Οκτωβρίου. 

Δεν ήταν οι Ειδικές Δυνάμεις που τραγουδούσαν εθνικιστικά συνθήματα.
Ήταν οι Ευέλπιδες, σε "εθνικό δίκτυο" μέσω της μετάδοσης της ΕΡΤ.
Και κανένα κόμμα δεν τους καταδίκασε.... ούτε το ΚΚΕ!  

Σε επιστολές καταγγελιών συναδέλφων φαντάρων, τόσο από τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όσο και από μονάδες στην ελληνική παραμεθόριο, αλλά και εκτός Ελληνικής Επικράτειας, στην Κύπρο, διαπιστώνεται μια έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας και των φασιστικών ασμάτων. 

Πλέον τα αντιδραστικά αυτά φαινόμενα πληθαίνουν και αποτελούν ζητήματα καθημερινής πάλης του Κινήματος των Φαντάρων.

Θέτουμε επομένως το ερώτημα:

➔Αν συμφωνήσουμε ότι υπάρχει όντως έξαρση του φαινομένου ποιοι είναι οι λόγοι;
➜Πως θα σταματήσουν όλα αυτά;

Δημοκρατικοί συμπολίτες μας, οι δυνάμεις του ΚΚΕ-ΚΝΕ απαντούν ότι απαιτείται εκδημοκρατισμός του Στρατού, ότι πρόκειται για ακροδεξιούς στα χακί, που πρέπει όλοι να απομονώσουμε και τη δράση τους να καταδικάσουμε.

Θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Είναι ο Στρατός του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού

Η καθημερινότητα των στρατοπέδων αποκαλύπτει ότι αλλού βρίσκονται οι ευθύνες αυτής της κατάστασης.
Είναι ζήτημα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνολικά και ιδιαίτερα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας συνέχεια στην κυβερνητική διαχείριση των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πάντα με την αγαστή συνεργασία του στρατιωτικού κατεστημένου που θεωρεί ότι ο ρόλος του αναβαθμίζεται.

Ο σύγχρονος Ελληνικός Στρατός, με τον κομβικό ρόλο στο ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό, συμμέτοχος-συνένοχος των βάρβαρων πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τον ενεργό, καθοριστικό ρόλο στον Πόλεμο κατά των Προσφύγων και προάσπισης των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο.
Με καθήκον πλέον την επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή-Αφρική ώστε να εξυπηρετηθούν γεωστρατηγικά συμφέροντα και αλληλοδιαπλεκόμενοι πολιτικοί-ενεργειακοί σχεδιασμοί.

Επιχειρώντας την σοβαρή στρατιωτικοποίηση του εργαζόμενου λαού μας με βασικούς άξονες την εκτίναξη της εργασιακής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης-νεολαίας, την πλήρη εμπλοκή τους στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους αλλά και σε επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους με κύριο εχθρό των Εσωτερικό, τα κοινωνικά κινήματα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger