Home » » Η Παλαιστίνη πνίγεται στο αίμα: ποια η συμμετοχή Ελλάδος-Κύπρου στους νέους πολέμους

Η Παλαιστίνη πνίγεται στο αίμα: ποια η συμμετοχή Ελλάδος-Κύπρου στους νέους πολέμους

Από Unknown , Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 | 5:48 μ.μ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία "Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους κοντά στα σύνορα της Γάζας, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών, στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού".

Είναι η πολιτική του χάους που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία για να επανασχεδιάσουν το χάρτη της Μέσης Ανατολής, να επιβάλλουν τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα που μεταφράζεται σε έλεγχο-εκμετάλλευση πηγών και δρόμων ενέργειας, ζώνες επιρροής, πωλήσεις όπλων...
Για τον κόσμο της εργασίας σημαίνει εκμετάλλευση, καταπίεση, κατοχή, θάνατο, καταστροφή, προσφυγιά!
Σημαίνει πόνο, αίμα... στο οποίο συναινούν και συμμετέχουν οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Εξάλλου στο ζήτημα της απάνθρωπης διαχείρισης των προσφύγων και στην πιστή εφαρμογή της άθλιας συνθήκης ΕΕ-Τουρκίας συμφώνησαν πλήρως τα καθεστώτα του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Ερντογάν.   

Το κράτος του Ισραήλ σκοτώνει και ετοιμάζεται για Ολοκληρωτικό Πόλεμο με την στήριξη Ελλάδας-Κύπρου 
Σε αυτό αποσκοπούσε η η μεγάλη στρατιωτική άσκηση που ολοκληρώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Στα πλαίσια των χερσαίων και εναέριων ασκήσεων, με τις επωνυμίες ΙΑΣΩΝ», «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ» και «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ», κομάντος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέρθηκαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, με μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Όπως αποκαλύπτεται και από τις φωτογραφίες μεγάλο βάρος των ασκήσεων αφορούσε μάχες μέσα σε πόλη, που προσομοίαζε με τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και όχι μόνο!

Η άσκηση γίνεται σε δύο περιοχές με διάφορα σενάρια που έχουν να κάνουν σε τακτικές μάχης και καταδρομικές επιχειρήσεις σε εχθρικό έδαφος. Η άσκηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τ ρεπορτάζ "παρόμοια άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στη Κύπρο πριν λίγους μήνες με την συμμετοχή 500 κομάντος από το Ισραήλ".

Η Συμμαχία του Ελληνικού και του Ισραηλινού κράτους είναι Πόλεμοςhttp://diktiospartakos.blogspot.gr
Στην πρόσφατη ανακοίνωση μας είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς στο πως, το γιατί, με ποιους τρόπους αναπτύσσεται η πολεμική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και τι σημαίνει.
Επιλέγουμε όμως να θυμίσουμε αυτό το απόσπασμα που αποκαλύπτει την συνέργεια του κράτους της Κύπρου στις πολεμικές προετοιμασίες του Ισραηλινού κράτους.
 Ασκήσεις των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο
 Διαβάζουμε στο άρθρο "Ισραηλινοί κομάντος στην Κύπρο: Εκνευρισμός στην Τουρκία για άσκηση της Εθνικής Φρουράς με 400 Ισραηλινούς καταδρομείς" του http://www.huffingtonpost.gr
Η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ανάμεσα στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου και τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ θα είναι η στρατιωτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιουνίου στην οροσειρά του Τροόδους.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της οροσειράς του Τροόδους και εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Τα σενάριά της θα έχουν να κάνουν κυρίως με κατάληψη και απελευθέρωση χωριών, καθώς και διαβίωση υπό δύσκολες συνθήκες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Haaretz, η άσκηση, στην οποία θα συμμετέχουν 400 Ισραηλινοί καταδρομείς, έχει προκαλέσει ενόχληση στην Τουρκία...
Αλήθεια, ήταν έτσι τα πράγματα; Η άσκηση αυτή έγινε για να σκορπίσει ανησυχία στην Τουρκία; 
Μήπως με πρόσχημα "την Άμυνα της χώρας" και την "υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας" η Ελληνοκυπριακή αστική πολιτική ηγεσία εμπλέκει τον λαό σε ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μετατρέπει την Κύπρο σε πολεμικό ορμητήριο, συμμετέχει-συναινεί-συμπλέει σε ιμπεριαλιστικά εγκλήματα;
Διαβάζουμε:
Διόλου τυχαία, τον Ιούνη έγινε μεγάλης κλίμακας συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ και της Κύπρου στο όρος Τρόοδος. Από τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (ΙΕΔ) ενεπλάκησαν στην άσκηση, επί 9 μέρες, 500 στρατιώτες, 10 ελικόπτερα, οχήματα αλλά και ειδικές μονάδες στρατιωτικών σκύλων. Εξ αυτών οι 400 άνδρες προέρχονταν από τους κομάντο με την κωδική ονομασία «Εγκόζ», οι οποίοι ειδικεύονται σε επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου και αναγνώρισης, με ιδιαίτερη εμπειρία και δραστηριοποίηση στα υψίπεδα του Γκολάν και, γενικότερα, στα σύνορα με τον Λίβανο.
Αλλωστε, γνώστες της υπόθεσης αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που επελέγη το Τρόοδος είναι το παρόμοιο ανάγλυφο με τον νότιο Λίβανο και το βόρειο Ισραήλ. Οτι οι πλαγιές του μοιάζουν αρκετά με εκείνες του όρους Ερμων, ένα από τα ορόσημα στα υψίπεδα του Γκολάν, το οποίο στα δύο τρίτα του κατέχεται από το Ισραήλ, ενώ το ανατολικό τμήμα από τη Συρία, πρώην κάτοχο ολόκληρης της περιοχής.
Οι Ισραηλινοί κομάντο εκτέλεσαν σενάρια στρατιωτικών επιχειρήσεων σε εγκαταλελειμμένους οικισμούς αλλά και σε ανοιχτό πεδίο. Προχώρησαν και σε πιο εξειδικευμένες προσομοιώσεις,όπως μάχη μέσα και έξω από υπόγεια τούνελ. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα στα νότια, στη Γάζα, η «Χεζμπολάχ» χρησιμοποιεί τούνελ για επιθέσεις κατά ισραηλινών θέσεων, κάτι που οι ΙΕΔ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι παρόμοιες εκπαιδεύσεις έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν από ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα των ΙΕΔ και στην Ελλάδα (παρυφές Ολύμπου και Κρήτη)...
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ-ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ
 Η αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, η πάλη απέναντι στους πολέμους των κεφαλαιοκρατών και των αστικών ανταγωνισμών, αποκτά σήμερα –ξανά- ζωτική σημασία, καθώς η απειλή είναι κάτι παραπάνω από ορατή. 
Η πάλη για την απομάκρυνση όλων των βάσεων, αμερικανικών, νατοϊκών και ευρωπαϊκών, η μη συμμετοχή σε κανενός είδους νέες δυνάμεις άμεσης επέμβασης και ευρωστρατούς, η διάλυση το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση του λαού και για το δικαίωμά του στην επόμενη μέρα.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΞΟΝΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΟΥ-ΚΥΠΡΟΥ
Να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση των Μνημονίων και της αντεργατικής επίθεσης, της κλοπής των κόπων μιας ζωής και των ιδιωτικοποίησεων, των δογμάτων Πολέμου -Καταστολής που στοχοποιούν τους εργαζόμενους ως Εσωτερικό Εχθρό, του Πολέμου και της συμμετοχής σε βομβαρδισμούς και επεμβάσεις.
Με κίνημα εργατικό, διεθνιστικό, που θα ενώσει τους εργαζόμενους σε Αιγαίο και Μεσόγειο, μαζί με τους πρόσφυγες και τις μειονότητες.
Κίνημα που θα Αντιπαλέψει τα ¨εθνικά¨συμφέροντα της άρχουσας τάξης και το Μεγαλοϊδεατισμό της.
Που θα παλέψει για τα κοινά μας εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών του κόσμου της εργασίας. Αμφισβητώντας από εργατική, αντικαπιταλιστική, ανατρεπτική σκοπιά τον αστικό κόσμο της Βαρβαρότητας και των Πολέμων, του σύγχρονου Ολοκληρωτισμού του κεφαλαίου, την Εκμετάλλευση και την Καταπίεση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Στοιχεία από τον αστικό τύπο και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger