Home » , , » Και ο Ν. Φίλης στο στρατόπεδο όσων διακινούν "fake news"

Και ο Ν. Φίλης στο στρατόπεδο όσων διακινούν "fake news"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 | 10:36 μ.μ.

«Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη», φέρετε ότι είπε ο Τσίπρας απευθυνόμενος στο Προεδρείο των Ελληνικών Τραπεζών.
Τέτοια απροσχημάτιστη παρέμβαση από πρωθυπουργό για το πώς πρέπει να καναλιζάρονται οι ειδήσεις που βλέπουν την δημοσιότητα δεν νομίζουμε ότι έχει ξαναϋπάρξει.
Τι είπε με απλά λόγια ο πρωθυπουργός στους τραπεζίτες; Αφού εσείς είστε που χρηματοδοτείτε μέσω διαφημίσεων έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, απαιτήστε από αυτά να μην δημοσιεύουν fake news, χαρακτηρίζοντας ψευδείς ειδήσεις γεγονότα που είναι αναμφισβήτητα και αφορούν πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

Αυτή είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Η άλλη που δεν θα έπρεπε να περάσει ασχολίαστη είναι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη, από το βήμα της βουλής με την οποία «άδειασε» εντελώς τον Α. Τσίπρα, λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση του τελευταίου με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών τραπεζών και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, για τον Ελληνα πρωθυπουργό δεν υπάρχει θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς γιατί θεωρεί ότι υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο που τους αποτρέπει, επικαλούμενος επίσης την «συμφωνία κυρίων» που έκανε με τους τραπεζίτες.

Το κυβερνητικό στέλεχος όμως, ο Ν. Φίλης, θυμήθηκε την «αριστερή συνείδησή» του – (Κάτι παρόμοιο συμβαίνει συχνά στους Συριζαίους που την μια ψηφίζουν αντιλαϊκά μέτρα με «πόνο» καρδιάς και την άλλη καταδικάζουν τα ΜΑΤ που η κυβέρνησή τους τα στέλνει για να μακελεύουν τους διαδηλωτές) και επιδόθηκε σε καυστικά σχόλια αφήνοντας εντελώς έκθετο τον Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να μελετήσει σοβαρά το θέμα της οριζόντιας νομοθετικής προστασίας της πρώτης κατοικίας» μας είπε ο Φίλης, «αδειάζοντας» τον Τσίπρα που θεωρεί ανύπαρκτο αυτό το θέμα, περνώντας και αυτός στο στρατόπεδο όσων διοχετεύουν "fake news".

«Οι στόχοι που έχουν θέσει οι τραπεζίτες για το 2018-2019, οδηγούν σε πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς και ο καθένας κατανοεί ότι από ένα σημείο και μετά οι πλειστηριασμοί δεν θα αφορούν μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές ή μπαταχτσήδες, αλλά φτωχό κόσμο και απλούς ανθρώπους της πρώην μεσαίας τάξης που εξαφάνισε η κρίση», ακούσαμε να μας λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Και αυτές οι δηλώσεις έγιναν λίγη ώρα μετά την συνάντηση του Τσίπρα με τους τραπεζίτες όπου και ακούσαμε τον έλληνα πρωθυπουργό να μας λέει ότι δεν κινδυνεύει καμιά λαϊκή κατοικία από τους πλειστηριασμούς και επομένως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμιά νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Αν έχει κάποια αξία αυτή η ανάρτηση είναι γιατί ένα στέλεχος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ν. Φίλης διαψεύδει δημόσια τους ισχυρισμούς –ανεξάρτητα για ποιους προσωπικούς λόγους το κάνει- τον πρωθυπουργό. Κι αυτό δεν είναι κάτι συνηθισμένο.
  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger