Home » , » Μπόνους στους ... φοροφυγάδες

Μπόνους στους ... φοροφυγάδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 | 4:36 μ.μ.

Ενα ακόμα "δώρο στους φοροφυγάδες και στους διακινητές "μαύρου"χρήματος φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα περάσει από την Βουλή και θα μείνει στην ιστορία ως η "ταφόπλακα" του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Με τη νέα ρύθμιση, η οποία προωθείται με τις ευλογίες των δανειστών, όσοι φορολογούμενοι εντοπίζονται με αδήλωτα εισοδήματα θα παίρνουν και ... μπόνους!

Θα μπορούν δηλαδή να εμφανίζουν κατόπιν εορτής τα κλεμμένα και να πέφτουν στα "μαλακά".! Θα μπορούν με μια εκπρόθεσμη φορολογική δήλωση να γλιτώνουν πρόστιμα, πρόσθετους φόρους και κυρώσεις. Και αυτά εάν τους "συλλάβουν" οι ελεγκτές, γιατί διαφορετικά ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αντίθετα, ο "πέλεκυς θα πέφτει βαρύς" σε όποιον πολίτη κάνει από απροσεξία κάποιο λάθος στη φορολογική του δήλωση ή καθυστερήσει να πληρώσει κάποια δόση στην εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το κράτος δεν οφείλει να "χαρίζει" χρήματα σε κανέναν, ούτε να σβήνει πρόστιμα. Εχει υποχρέωση να "κυνηγά" τους φοροκλέφτες, τους μιζαδόρους και τους διαπλεκόμενους γιατί όσοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και τηρούν τους νόμους δεν είναι ανόητοι. Ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας που πρέπει πάντα να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύπτονται οι "μαύρες τρύπες" στα κρατικά ταμεία που δημιουργούνται επειδή κάποιοι "έξυπνοι" έχουν βρει τους τρόπους να κρύβουν εισοδήματα ή να φυγαδεύουν σε φορολογικούς παραδείσους τα παράνομα κέρδη τους.

Πηγή: Βασίλης Τριανταφύλλου - Realnews
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger