Home » , » O πόλεμος στη Συρία σε νέα φάση

O πόλεμος στη Συρία σε νέα φάση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 | 3:30 π.μ.

Γράφει ο Mitsos175

Εδώ και μέρες ο πόλεμος στη Συρία έχει περάσει στην επόμενη φάση του, χωρίς το ISIS. Οι Ισλαμοφασίστες έχουν περιοριστεί σε μικρούς θύλακες στη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι συρρικνώνονται διαρκώς, ενώ έχασαν όλες τις μεγάλες πόλεις και σχεδόν όλο το στρατό τους. Εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμα ανενεργοί πυρήνες, οι οποίοι όμως στην παρούσα φάση δεν μπορούν να διαδραματίσουν κανένα ρόλο.

Η συμφωνία λοιπόν μεταξύ Ρωσίας – Ιράν – Συρίας από την μια μεριά, με Τουρκία – ΗΠΑ – Ισραήλ από την άλλη, για την ολοκληρωτική συντριβή του Ισλαμικού κράτους έφθασε στο τέλος της. Αυτό σημαίνει πως οι πρώην “σύμμαχοι” θα έχουν νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Οι ΗΠΑ δεν εννοούν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια να ελέγξουν τη χώρα παρά τη συντριβή των αντιπροσώπων τους. Οι ηρωικοί Κούρδοι μαχητές θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, αφού οι Αμερικάνοι θεωρούν πάντα την Τουρκία σπουδαίο σύμμαχο. Δεν αποκλείεται οι ΗΠΑ να πουλήσουν τους Κούρδους, για να ανταλλάξουν της υπηρεσίες της γείτονας.

Οι Τούρκοι εφαρμόζουν την πλέον τυχοδιωκτική πολιτική αποβλέποντας σ’ όσο το δυνατό μεγαλύτερα οφέλη τόσο από τους Ρώσους όσο και από το ΝΑΤΟ. Επειδή όμως η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν πρόκειται να συμβεί κι επειδή η αναξιοπιστία είναι επικίνδυνη όταν έχουν να κάνουν με υπερδυνάμεις, πιθανότατα να γυρίσουν μπούμερανγκ οι μηχανορραφίες τους.
Εντούτοις ΗΠΑ, Τουρκία, Σεΐχηδες κ. α., υποστηρίζουν συνεχώς τους τρομοκράτες, που αυτοαποκαλούνται “μετριοπαθής αντιπολίτευση”. Τους στέλνουν όπλα, χρήματα, εφόδια και πληροφορίες. Ακόμα κι έτσι όμως το “άλογο” των Αμερικάνων είναι “κουτσό”.

Η Ρωσία μπορεί να ισχυρίζεται ότι φεύγει από τη Συρία, οι ετοιμασίες όμως στις Ρωσικές βάσεις δείχνουν άλλα πράγματα. Κάποιοι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους λόγω των επικείμενων προεδρικών εκλογών. Η Μόσχα θεωρεί το Ιράν και τη Συρία ζωτικές περιοχές, υψίστης σημασίας για τα συμφέροντα της. Πήγε στη Συρία για να μείνει. Προς το παρόν φροντίζει να βομβαρδίζει συνεχώς τις θέσεις των αντιπάλων του Άσαντ, ενώ ενισχύει με κάθε τρόπο τη Συριακή κυβέρνηση.

Ιράν, Σαουδική Αραβία και Ισραήλ θα είναι κι αυτοί στον επόμενο γύρο. Οι Σεΐχηδες έχασαν πολλά χρήματα στηρίζοντας κρυφά του φανατικούς ισλαμιστές. Έχουν όμως μπόλικα για ξόδεμα, οπότε θα τζογάρουν ξανά στη “ρουλέτα” του πολέμου.

Οι Ισραηλινοί παρά τις προβοκάτσιες, τις ύπουλες επιθέσεις, και την ενίσχυση της δήθεν “Συριακής αντιπολίτευσης” δεν κατόρθωσαν να σταματήσουν το Συριακό στρατό από το να απελευθερώσει πολλά εδάφη στα σύνορα του. Η κατοχή εδαφών από τους αντάρτες, οι οποίοι ελέγχονται από το Ισραήλ, γύρω από υψώματα του Γκολάν, που ήταν ένας ευκαιριακός στόχος, απέτυχε.

Το Ιράν εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Οι Ιρανοί στρατιώτες και οι οργανώσεις που ελέγχονται από την Ιρανική ηγεσία, έχουν προσφέρει πολλά στο Συριακό στρατό. Παρά την κούραση οι Ιρανοί αντιλαμβάνονται, πως, αν πέσει ο Άσαντ, θα βρεθούν περικυκλωμένοι από καθεστώτα πλήρως υποταγμένα στις ΗΠΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Τις τελευταίες μέρες λοιπόν πάνω από 50 Km2 απελευθερώθηκαν από το Συριακό Αραβικό Στρατό σε μια σειρά επιθέσεων Νότια της Idlib, η οποία θεωρείται προπύργιο της “Αντιπολίτευσης”. Οι μάχες που διεξάγονται είναι σφοδρότατες και οι απώλειες πολλές. Όταν η περιοχή αυτή έρθει στον έλεγχο της κυβέρνησης, ο πόλεμος θα τελειώσει.

Οι ΗΠΑ, η Τουρκία, όλοι όσοι επιθυμούσαν την ανατροπή του Σύριου Προέδρου, θα βρεθούν στο δίλημμα να εμπλακούν στρατιωτικά οι ίδιοι ή να αποδεχθούν την οριστική νίκη του Άσαντ. Πιο πιθανή φαίνεται η Ειρήνη σ’ αυτή την περίπτωση, αλλά τα ποσά που δαπανήθηκαν από τους Αμερικάνους είναι κυριολεκτικά τεράστια. Θα μπορούσαμε να παραλληλίσουμε όσα συμβαίνουν μ' ένα παιχνίδι χαρτιά, όπου οι παίχτες παίζουν τα “ρέστα” τους.
Θα κάνουν λοιπόν οτιδήποτε για να αποτρέψουν τη σύντομη λήξη του πολέμου. Δεν νομίζω όμως ότι οι ΗΠΑ θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά. Οι Σύριοι είναι αποφασισμένοι να φτιάξουν πάλι τη χώρα τους, ώστε να ζήσουν όπως επιθυμούν οι ίδιοι και όχι όπως θέλουν οι πολυεθνικές εταιρείες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

8 Ιανουαρίου 2018 στις 3:47 π.μ.

Τι όφελος έχει απο όλα αυτά ο Συριακός λαός Μήτσο. Απολύτως τίποτα. Σφαγιαστηκε απο τους Ιμπεριαλιστές ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ και αυτό θα συνεχιστεί με την μοιρασιά τις λειας. Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα όταν τα ....Κ.Κ.... διαλέγουν Ιμπεριαλιστή. Ο Λαός της Συρίας είχε ελπίδες να νικήσει αν υπήρχε πραγματικό Κ.Κ εδω και Δεκαετίες είχε προετοιμάσει τον λαό και στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ που έχουνε έμπαινε επικεφαλής του λαού για ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ αντιμετωπίζοντας Ντόπια και ξένες Αστικές Τάξεις σαν Εισβολέα με εξοδο απο τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της Εργατικής Λαικής εξουσίας. Ετσι κάνουνε οι Κομμουνιστές Μήτσο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger