Home » , » «Επίσκεψη» του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της Novartis

«Επίσκεψη» του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της Novartis

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 | 1:35 μ.μ.

«Επίσκεψη» πραγματοποίησαν σήμερα, τις πρωινές ώρες, μέλη του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία της Novartis  στη Μεταμόρφωση.  Το αποτέλεσμα της, σπασμένες τζαμαρίες και «εικαστική» παρέμβαση στους τοίχους με κόκκινη μπογιά.

Στο μακροσκελέστατο κείμενο που ανέβασε η αναρχική ομάδα στο indymedia γίνεται μια αναλυτική αναφορά για το «εμπόρευμα» που λέγεται «υγεία» σε συνθήκες καπιταλισμού,  και το οποίο «αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο ιδιωτικής κερδοφορίας».

«Στο σύγχρονο κόσμο η υγεία είναι de jure και de facto εμπόρευμα και αντικείμενο συναλλαγής», τονίζεται στο κείμενο το οποίο όσα αφορά την πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία που στοχοποιήθηκε σημειώνει:
«Η υπόθεση Νovartis είναι μία υπόθεση που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του τυπικού ελληνικού σκανδάλου. Τα 50 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία φέρεται ότι δωροδοκήθηκαν κατά το διάστημα 2000-2015 πλήθος προσώπων που κατείχαν θέσεις κλειδιά στο εγχώριο σύστημα εξουσίας δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται παγκοσμίως η εταιρεία Νovartis, όπως σταγόνα στον ωκεανό των σκανδάλων είναι και τα 3 δις με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο κατά την ίδια χρονική περίοδο».

Στο υστερόγραφο του κειμένου της αναρχικής ομάδας με ειρωνικό τρόπο εκφράζετε η «αμέριστη αλληλεγγύη» στα «άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων»,  μιας απαράδεκτης πρακτικής, «που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών». 
Και καταλήγει πάντα στο ίδιο σκωπτικό στυλ η ανακοίνωση της αναρχικής ομάδας: «Φανταζόμαστε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που αντέδρασαν για τους ανώνυμους μάρτυρες στην παρούσα υπόθεση, θα κάνουν το ίδιο την επόμενη φορά που θα στηθούν με ανάλογο τρόπο πολιτικές δίκες σε βάρος οποιουδήποτε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να τους καλωσορίσουμε στο κομμάτι του κόσμου που δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην “ανεξάρτητη” Ελληνική Δικαιοσύνη». 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger