Home » , , » Μιλάει και ο "αξιόπιστος" Βενιζέλος, αυτός που χαρακτήριζε νούμερα τηλεφώνου τους τραπεζικούς λογαριασμούς με τις μίζες Τσοχατζόπουλου.

Μιλάει και ο "αξιόπιστος" Βενιζέλος, αυτός που χαρακτήριζε νούμερα τηλεφώνου τους τραπεζικούς λογαριασμούς με τις μίζες Τσοχατζόπουλου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 | 1:33 π.μ.

Για τέσσερις ώρες έδινε κατάθεση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία διερευνά την φερόμενη εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis.
Δεν γνωρίζουμε τι κατέθεσε ο Βενιζέλος αλλά φανταζόμαστε ότι θα παπαγάλισε τα γνωστά περί λάσπης που δέχεται και για «πολιτική δολοφονία» που επιχειρείται σε βάρος του.

Το ενδιαφέρον είναι οι δηλώσεις που έκανε μετά στους πολιτικούς συντάκτες.
Ακούσαμε, λοιπόν, τον Βενιζέλο να μας λέει ότι οι επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό έχουν απρόσωπο χαρακτήρα και δεν περιλαμβάνουν τίποτε ουσιαστικό.
Συνέχισε χαρακτηρίζοντας «γελοία» τα νέα στοιχεία σε βάρος του Σαμαρά προσθέτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε σε ιδιόχειρο σημείωμα τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα «για να μην ενοχλούν» τον ίδιο.

Ανέλαβε, δηλαδή, να ξελασπώσει τον άνθρωπο με τον οποίο συγκυβερνούσε στο παρελθόν.

Να του θυμίσουμε πάντως ότι ο ίδιος αποδείχτηκε γελοίος στο παρελθόν όταν ανέλαβε την υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου.

Το πόσο λοιπόν αξιόπιστος είναι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το διαπιστώνουμε υπενθυμίζοντας ένα περασμένο περιστατικό.

Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

Το μεγάλο πανηγύρι στήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέρρηξε τα ιμάτια του για την αθωότητα του Τσοχατζόπουλου. «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. (…) Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!», έλεγε τότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξηγούσε πως δεν επρόκειτο για αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, αλλά για αριθμούς τηλεφώνων.
«Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπηλιωτόπουλος» έλεγε τότε ως συνήγορος υπερασπίσεως του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τότε, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι κατηγορίες κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για μίζες από τα εξοπλιστικά ήταν«πλεκτάνη». «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως», μας έλεγε.
Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλεί από το βήμα της Βουλής να ζητήσει η ΝΔ συγνώμη από τον κ. Τσοχατζόπουλο διότι τον «ταλαιπωρεί».

Ετσι και σήμερα καταγγέλλει σαν «στημένη» από την κυβέρνηση, την υπόθεση με τις μίζες που έδινε η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία σε πολιτικούς.

Κάνει ότι ξεχνάει φυσικά ότι αυτό το σκάνδαλο δεν ήρθε στην επιφάνεια από κυβερνητικές ενέργειες αλλά οφείλεται στον αδυσώπητο ανταγωνισμό πολυεθνικών κολοσσών.

Προφανώς βρισκόμενος σε αμηχανία, ο Βενιζέλος, παρουσιάζεται έμπλεος οργής, όπως στην τελευταία του συνέντευξη στον Σκάι όπου χαρακτήρισε τα όσα του αποδίδονται «ένα βουνό άθλιας κινητής συκοφαντίας που καταρρέει μέσα από την υπερβολή της και τη γενικότητά της», προσθέτοντας ότι «πρόκειται για προσβολή της αλήθειας και μία εξευτελιστική κατάσταση για τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη».

Οπότε και αυτά που λέει σήμερα ο Βενιζέλος έχουν τόση βαρύτητα όσο και οι δικές του "αλήθειες" που έλεγε από το βήμα της βουλής υπερασπιζόταν Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου.

Το πόσο ήταν φερέγγυες οι τότε δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου το γνωρίζεται. Τώρα ο Ακης αναπολεί τα μεγαλεία του στις φυλακές του Κορυδαλλού. Χλωμό πάντως το βλέπουμε να του κάνει συντροφιά και ο Βενιζέλος.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Μαρτίου 2018 - 2:02 π.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=P5_Msrdg3Hk

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger