Home » , » Συρία: Ηττα των μισθοφόρων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ

Συρία: Ηττα των μισθοφόρων που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 | 8:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Ασυγκράτητοι οι αστοί δημοσιογράφοι. Αύριο είναι 1η Απριλίου, κάθε μέρα όμως γι αυτούς είναι Πρωταπριλιά. Εφευρίσκουν λοιπόν από μια ντουζίνα ψέματα ο καθένας. Όπως το χθεσινό: Θα φύγουν οι ΗΠΑ από τη Συρία!

Πως το σκεφτήκατε αυτό, μανάρια μου; Το είπε ο Τραμπάκουλας! Κι εσείς τον πιστέψατε; Πιστεύετε στα λόγια των πολιτικών; Από πότε; Από τότε που τους πληρώνουν να τα πούνε.

Θυμάστε, που θα έφευγε και κάποιος άλλος από τη Συρία; Ο Πούτιν! Θυμάστε επίσης τι είχαμε πει; Ότι όχι μόνο δεν θα έφευγε, αλλά μετά τις εκλογές θα ενίσχυε τη Ρωσική παρουσία. Παρόμοια λέμε και για τον Τραμπ. Μόνο που αυτός δεν έχει εκλογές σύντομα.

Βέβαια τα πράγματα στη Συρία δεν πάνε καλά για τα αμερικανικά μαδημένα γεράκια. Αλλά η “επένδυση” των ΗΠΑ στον πόλεμο και την καταστροφή είναι τόσο μεγάλη, που δύσκολα θα ξεκουμπιστούν. Μακάρι να πήγαιναν στα τσακίδια, όμως δεν το βλέπω. Αντίθετα ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη, δηλαδή βομβαρδίζουν συνέχεια τον Άσαντ στην πετρελαιοφόρα περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ.

Θα μου πείτε “Μπορεί ο Πρόεδρος Τραμπ να κατάλαβε το αδιέξοδο”. - Ναι, απ' αυτούς είναι... Μιλάμε για κάποιον που έγινε Πρόεδρος για να πηδήξει ευκολότερα και πάλι “έφαγε άκυρο”! “Χι”, όπως λέμε “χυλόπιτα”. Ο τύπος είναι αδίστακτος και “παιδικά αφελής” (ανόητος στη διπλωματική γλώσσα).

Καμία απομάκρυνση των ιμπεριαλιστών δεν έγινε, αφού μάλιστα φτιάχνουν και νέες βάσεις στην περιοχή, χωρίς την άδεια της Συριακής κυβέρνησης φυσικά. Εκείνο που είπε ο Τραμπ ήταν ότι παγώνει 200 εκ. $ για την ανοικοδόμηση της Συρίας. Ποια ανοικοδόμηση όμως; Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές μόνο για να καταστρέψουν μπήκαν. Όσο για τη χρηματοδότηση δίνουν πάνω από 4 δις το χρόνο για να οπλίσουν μισθοφόρους. Οι οποίοι εξολοθρεύονται από το Συριακό Αραβικό Στρατό.

Εξάλλου για να γίνει ανοικοδόμηση πρέπει 1) Να σταματήσει ο πόλεμος 2) Να έχεις την άδεια της Συριακής Κυβέρνησης.
Αυτό που βλέπει το Πεντάγωνο και παραδέχτηκε ο Πρόεδρος είναι η πλήρης ήττα των μισθοφόρων, πρακτόρων κλπ, που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ. Όπου να 'ναι ο Άσαντ καθαρίζει πλήρως την περιοχή της πρωτεύουσας Δαμασκού από τους τρομοκράτες και συνεχίζει την απελευθέρωση ολόκληρης της Συρίας.

Όλα αυτά λοιπόν είναι επικοινωνιακά τερτίπια. Να δείξουν πως τάχα δεν θέλει ο Πρόεδρος τον πόλεμο. Κάτι σαν τους Πασόκους, που δεν ήθελαν αλλά ψήφιζαν με βαριά καρδιά το Μνημόνιο. Ή σαν τους Φαρισαίους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλουν δήθεν την ακροδεξιά πολιτική αλλά την εφαρμόζουν κατά γράμμα. Τα έχουμε ξανακούσει.

Ο πόλεμος στη Συρία απλά μπήκε σε νέα φάση, όπου τη θέση του ISIS την παίρνουν οι Τούρκοι με τις ευλογίες των ΗΠΑ – ΕΕ. Αλλά και αυτοί θα ακολουθήσουν τη ίδια μοίρα. Ο Συριακός λαός είναι αποφασισμένος να ξεβρομίσει τη Συρία... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger