Home » , » Θα χρεωθεί η "αριστερή" κυβέρνηση τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας;

Θα χρεωθεί η "αριστερή" κυβέρνηση τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Απριλίου 2018 | 5:12 μ.μ.

Αλήθεια, πόσο πολιτικό παχύδερμο πρέπει να είσαι ώστε να σ' αφήνει αδιάφορο μια συγκλονιστική επιστολή πολίτη, ο οποίος διακινδυνεύοντας την ίδια του την ζωή διεκδικεί τα αυτονόητα; Και αναφερόμαστε στον υπουργό δικαιοσύνης που σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, επικαλούμενος "αναρμοδιότητα" προσπαθεί με προσχήματα να μην τοποθετηθεί στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τις σπουδές του.

«Προκειμένου να απορριφθεί η αίτηση του Βασίλη που “ενοχλεί” επικαλούμενος δικαιώματα κρατουμένων, βεβαιώνουν ψευδώς ως γεγονός ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι εξασφαλισμένη. Ομως ο γάιδαρος δεν πετάει», δηλώνει σε καθημερινή εφημερίδα η δικηγόρος του Δημάκη, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα.

Ο ίδιος δε ο κρατούμενος με ανάρτησή του στο indymedia δηλώνει ότι στον αγώνα του για να κατορθώσει να υλοποιηθεί το απόλυτα νόμιμο δικαίωμα του ρισκάρει την ίδια του την ζωή:

"Σας δηλώνω εντιμότατα κ. Κοντονή ότι ο ομιλών βρίσκεται στην 27η μέρα πείνας και 6η δίψας, σε αθλία κατάσταση κατά τους γιατρούς, με επαπειλούμενο άμεσο κίνδυνο, από ώρα σε ώρα, από στιγμή σε στιγμή.... Σας δηλώνω ότι σήμερα ανακοίνωσα και στους οικείους μου, έχοντας σώας τας φρένας και σε πλήρη συνείδηση, ότι θα χρεωθείτε ως αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση με ακροδεξιές αποφύσεις τον πρώτο νεκρό που διεκδικούσε όσο ευγενικά μπορούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση", αναφέρει χαρακτηριστικά στο κείμενο του ο Βασίλης Δημάκης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger