Home » , » "Για να μην κοπείς από την τηλεόραση σήμερα προϋπόθεση είναι να ελέγχεσαι ή να πηδιέσαι"

"Για να μην κοπείς από την τηλεόραση σήμερα προϋπόθεση είναι να ελέγχεσαι ή να πηδιέσαι"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 | 7:50 μ.μ.

Μια καθαρόαιμη εκπομπή πολιτικής σάτιρας σαν την Ελληνοφρένεια, δεν κόβεται. Λογοκρίνεται. Το πρόβλημα με την Ελληνοφρένεια ήταν ότι κανείς δεν μπορούσε να την ελέγξει και να την καλουπώσει. Μια σατιρική εκπομπή δεν είναι δελτίο ειδήσεων που ελέγχεται πλήρως από την διοίκηση του όποιου καναλιού και «ενημερώνει» τους τηλεθεατές ανάλογα με τα συμφέροντα του όποιου καναλάρχη ή διευθυντή ειδήσεων και που οι παρουσιαστές του αλλάζουν σύμφωνα με το ποια πηδάει ο διευθυντής ή όχι. Όταν λοιπόν η προϋπόθεση για να μην κοπείς από την τηλεόραση σήμερα είναι να ελέγχεσαι ή να πηδιέσαι, προτιμούμε να μείνουμε ανεξέλεγκτα αγάμητοι.

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Μια αυταπόδεικτη αλήθεια είπε ένας από τους βασικούς συντελεστές της εκπομπής "Ελληυνοφρένεια" σε συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφο της "Εφημερίδας των Συντακτών".
Στην ερώτησε δε "Τελικά ποιοι έκοψαν την Ελληνοφρένεια στην τηλεόραση;" απάντησε: "Στο ερώτημα αυτό αρμόδιος να απαντήσει είναι ή ο Alpha για τις πιέσεις που δέχτηκε ή το Μαξίμου για τις πιέσεις που άσκησε. Τώρα αν ο κόσμος ψάχνει για ενόχους, αρκεί να σκεφτεί ποιους εξυπηρετεί η σιωπή της Ελληνοφρένειας".

Μ' αυτό το ερέθισμα αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σημερινοί κατοικοεδρεύοντες στο Μέγαρο Μαξίμου που τώρα κάνουν απροκάλυπτες παρεμβάσεις στον χώρο των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, όταν αυτό είχε άλλο ένοικο και το σημερινό κυβερνητικό κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγαν τα πράγματα με το όνομα τους χωρίς να χρησιμοποιούν αβραμοπουλικό λεξιλόγιο.

Χαρακτηριστική περίπτωση τότε που ο ίδιος ο Α. Τσίπρας χαρακτήριζε τα καθεστωτικά ΜΜΕ «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής», και ζητούσε «να εξεταστούν περιπτώσεις διαπλοκής από συγκεκριμένους βαρόνους του Τύπου, οι οποίοι έχουν εμπλοκές με προμήθειες του Δημοσίου και κρατικές δουλειές, μη συμβατές με το αντικείμενο των ΜΜΕ».

Επίσης ο στενός συνεργάτης και λογογράφος του πρωθυπουργού -ο οποίος σημειωτέον χρημάτισε επιτελικό στέλεχος του ΔΟΛ, αρχισυντάκτης του «Βήματος» και πολύ στενός συνεργάτης του Ψυχάρη- Βασίλης Μουλόπουλος, σε ανύποπτο χρόνο – Νοέμβρης 2010- σε συνέντευξη του δήλωνε:
«Τα ΜΜΕ έπαψαν να είναι φορείς ενημέρωσης και ιδεών, δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να είναι, και μετατράπηκαν σε φορείς συμφερόντων της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, αυτό δηλαδή που ονομάζουμε διαπλοκή. Αντί να πουλάνε ενημέρωση (η οποία εν μέρει είναι εμπόρευμα), πουλούσαν ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση, και αντί να αποτελούν πεδίο πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, αναδείχθηκαν σε πεδίο διαπλοκής».

Που να φανταζόταν τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη ότι αυτά τα ΜΜΕ που τότε κατάγγειλαν με τόση δριμύτητα θα ερχόταν εποχή που θα τα χρησιμοποιούσαν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger