Home » , » Ονόματα δεν έχουν τα κοινωνικά αποβράσματα του εξαπέλυσαν το δολοφονικό πογκρόμ σε βάρος προσφύγων στην Μυτιλήνη και σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους;

Ονόματα δεν έχουν τα κοινωνικά αποβράσματα του εξαπέλυσαν το δολοφονικό πογκρόμ σε βάρος προσφύγων στην Μυτιλήνη και σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 | 8:17 μ.μ.

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια που κατέβαλλαν τοπικά στελέχη της Ν.Δ., στην Λέσβο να δώσουν πολιτική κάλυψη στα φασιστοειδή που εξαπέλυσαν το πρόσφατο δολοφονικό προγκρόμ με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες στην Μυτιλήνη και όσο και αν προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός δημοτικοί παράγοντες της πόλης, η δημοσιότητα του που ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας δεν μπορούσε να αφήσει την αστική δικαιοσύνη να σφυρίζει αδιάφορα.

Σ’ αυτό συνέβαλλε ότι εκτός του οπτικού υλικού που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έδειχνε καθαρά τα ρατσιστικά καθάρματα να επιδίδονται στις δολοφονικές τους ενέργειες, και τα ίδια φασιστοειδή δεν δίστασαν να «διαφημίσουν» τις «επιδόσεις» τους ενάντια στους «λαθροπιθήκους και στα διάφορα απλυταριά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
(Ενδιαφέρον το σχετικό ρεπορτάζ σήμερα του Γιώργου Παγούδη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στο οποίο εκτός των άλλων δημοσιεύεται και η πληροφορία ότι στις δολοφονικές ενέργειες ενάντια στους πρόσφυγες συμμετείχαν και δέκα Χρυσαυγίτες που είχαν φτάσει γι’ αυτό τον σκοπό απ’ την Αθήνα).

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις ήταν μονόδρομος για την αστική δικαιοσύνη να «συρθεί» ασκώντας ποινικές διώξεις σ' αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα για να μην εξευτελιστεί εντελώς.

Όπως λοιπόν μας πληροφορεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων 12 για πλημμελήματα. Σύμφωνα πάντα με την ίδια είδηση οι κακουργηματικές πράξεις, που προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, είναι αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ οι πλημμεληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.

Προς το παρόν αυτή η εξέλιξη δεν μας λέει απολύτως τίποτα –ξέρουμε από την εμπειρία μας τι συμβαίνει σε παρόμοιες δικαστικές ακροαματικές διαδικασίες- ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των ατόμων σε βάρος των οποίων έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger