Home » , » Γιώργης Τσαρουχάς: Πρότυπο λαϊκού αγωνιστή. Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1968 από ΚΥΠατζήδες

Γιώργης Τσαρουχάς: Πρότυπο λαϊκού αγωνιστή. Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1968 από ΚΥΠατζήδες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 | 1:18 π.μ.


Προχτές κάνοντας μια ανάρτηση με αφορμή την ημερομηνία ίδρυσης της ΚΥΠ/ΕΥΠ της ποιο «βρόμικης» κρατικής υπηρεσίας από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, αναφέραμε μεταξύ των άλλων εγκλημάτων της, τον απάνθρωπο βασανισμό στα μπουντρούμια της ΚΥΠ Θεσσαλονίκης και τον θάνατο στα χέρια των βασανιστών του, του Γιώργη Τσαρουχά. 

Για την δολοφονία αυτού του υπέροχου αγωνιστή –υπήρξε πρώην βουλευτής της ΕΔΑ,  Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην εποχή της Απριλιανής δικτατορίας και  επικεφαλής του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου Θεσσαλονίκης-, που έχασε την ζωή του σαν σήμερα στις 9 Μάη του 1968, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά σ’ αυτή μας την ανάρτηση. 

Για την ιστορία να σημειώσουμε μόνο ότι ο λαϊκός αυτός αγωνιστής που πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και ήταν από τους πρώτους που ρίχτηκαν στο αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών ως πολιτικό στέλεχος του ΕΑΜ, πήρε σαν «ανταμοιβή» από το αστικό κράτος, αλλεπάλληλες διώξεις από τη βασιλομεταξική δικτατορία και τελικά την δολοφονία του από την χούντα των Συνταγματαρχών.

Οι δολοφόνοι του Γ. Τσαρουχά ποτέ δεν αποκαλύφτηκαν. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης το οποίο εξέδωσε τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, γι’ αυτή την δολοφονία, επέβαλε ποινές – χάδι  σε πέντε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς στους οποίους απέδωσε κατηγορίες για ηθική αυτουργία, συνέργεια και κατάχρηση εξουσίας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger