Home » , » Παϊσια κηρύγματα

Παϊσια κηρύγματα

Από giorgis , Τρίτη 8 Μαΐου 2018 | 8:01 μ.μ.




Του Γ. Γ.

 Ηταν σαν σήμερα το 2014 που  το Οικουμενικό Πατριαρχείο περιλαμβάνει στο Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, έναν καλόγερο. Τον Αρσένιο Ενζεπίδη, που όταν πέθανε το παπαδαριό  τον ανακήρυξε «άγιο» Παϊσιο.

Δεν νομίζουμε ότι υπήρξε τα τελευταία χρόνια άλλος ιερωμένος που να γνώρισε τέτοια προβολή από τα ΜΜΕ καθώς και τέτοια λατρεία όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε. Πιθανόν να θυμάστε ότι όταν σάπισαν οι "ιερές" παντόφλες του αμέσως έσκασαν για "προσκύνημα" τα "αγιασμένα" γυαλιά του.

Στις μέρες μας δεν γνωρίζουμε τι συνοδεύει το "ιερό" παγκάρι του "αγίου" Παϊσίου.
Μπορεί να είναι καμιά κάλτσα του, μπορεί κανένα σώβρακο, ποιος ξέρει. Σίγουρα κάτι, απ' αυτά που χρησιμοποιούσε ο "άγιος"  θα έχουν σκεφτεί οι χριστέμποροι να παρουσιάσουν στο "ποίμνιο" τους για προσκύνημα. Κι αν δεν έχουν κάτι πρόχειρο, δεν στερούνται φαντασίας για να το δημιουργήσουν. Εδώ οι Ρώσοι καλόγεροι πριν μερικά χρόνια είχαν εκθέσει για προσκύνημα την "ανάσα" του Χριστού, "σφραγισμένη" σε γυάλινο μπουκαλάκι, το δικό μας παπαδαριό θα έχει πρόβλημα να ανακαλύψει και να αποδώσει για "λατρεία" κάτι "ιερό"από τον φρέσκο "άγιο"των "θαυμάτων";

Πάντως η αλήθεια είναι ότι αυτός ο "άγιος" πουλάει στο αναγνωστικό κοινό φυλλάδων σαν την 
"Espresso" την "Ελεύθερη Ωρα" και το "Μακελειό" που παρουσιάζουν σε πρωτοσέλιδα τους τα "θαύματα" του Παϊσιου.
Το ίδιο έκανε και η θεωρούμενη έντυπη ναυαρχίδα της δεξιάς "Ελεύθερος Τύπος", κάτι που σχολιάζαμε κάνοντας γενικότερη αναφορά στην .. "θαυματουργική απάτη").

Και εντάξει: Ο "άγιος" αυτός όσο ζούσε είχε "αξιόλογη" και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα:


Εμένα είναι άλλο το θέμα μου.
Ξένοι νταλγκάδες αυτοί και τα νταλαβέρια που έχουν οι ρασοφόροι με τα «εργαλεία» που κατασκευάζουν –«θαύματα» και «αγίους» δηλαδή- για να δουλεύουν τους «πελάτες» τους, και να πηγαίνει πρίμα η χριστεμπορία τους. Αυτό δεν με αφορά.

Αλλά, ρε μπαγλαμάδες, τους κομμουνιστές και τις συντρόφισσες τι τις μπερδεύεται στα τροπάρια σας;
Εντάξει, ο «άγιος» σας Παϊσιος έκανε το τραπέζι σε φίδια. Είχε κολιτιλίκια με αρκούδες και λύκους. Είχε προσωπικά αλισβερίσια με τον Χριστό σας. Η Παναγία η ίδια του ετοίμαζε τα γεύματα του και όταν αυτή είχε δουλειά την αντικαθιστούσε ένας «άγγελος». Ο διάβολος υποκλίθηκε στην προσωπικότητα του, μίλαγε με σαύρες, έπεσε από γκρεμό 100 φορές και σώθηκε, πάλεψε με μοναχό Saolin και τον νίκησε κ.α

Αυτά δεν φτάνουν για να του βάλετε το «αγιασμένο» φωτοστέφανο; Χρειαζόταν να μας πείτε ότι ο καλόγερος «αντιστάθηκε» στον «γυναικείο κομμουνιστικό πειρασμό» και άρα αυτό μετράει στο τεφτέρι που γράφετε τα «θαύματα» για να τον κάνετε εικόνισμα;

Και εδώ δεν κάνω πλάκα.  Διαβάζω την βιογραφία του «αγίου» όπως την παραθέτει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr:

Στον εμφύλιο τον συνέλαβαν κομμουνιστές. «Τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο μόνο του και ύστερα έβαλαν δύο αντάρτισσες σχεδόν γυμνές. Προσευχήθηκε έντονα επικαλούμενος την Παναγία και αμέσως ένιωσε «δύναμιν εξ ύψους», που τον ενίσχυσε και τις έβλεπε με απάθεια σαν αδελφές του, όπως ο Αδάμ την Εύα στον παράδεισο. Τίς μίλησε με τρόπο καλό. Εκείνες ήρθαν σε συναίσθηση, ντράπηκαν και έφυγαν κλαίγοντας.» 

Ομοίως ο άγιος δοκιμάστηκε και άλλες φορές στον εμφύλιο, πλην όμως, όπως συνάγεται από τις αφηγήσεις του, ο Κύριος δεν ήταν με τους κομμουνιστές. Λογικό, ούτε αυτοί ήταν μαζί Του.

Υ.Γ. Πραγματικά είναι γελοίος τέτοιος πρωτόγονος αντικομουνισμός σήμερα. Και οι φυλλάδες του ΔΟΛ  επιτίθεντο στους εξόριστους κομμουνιστές με την κατηγορία ότι βιάζουν τις συντρόφισσες τους, αλλά αυτό γινόταν το 1933. Στην εποχή μας και να ακούμε τέτοια αστεία τροπάρια;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger