Home » , » Σημαντικά στοιχεία σε βάρος Σαμαρά - Γεωργιάδη για το σκάνδαλο της Novartis;

Σημαντικά στοιχεία σε βάρος Σαμαρά - Γεωργιάδη για το σκάνδαλο της Novartis;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Μαΐου 2018 | 3:38 μ.μ.


Συνήθως είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί για τις αποκαλύψεις (εντός ή εκτός εισαγωγικών) που κατά καιρούς βλέπουν την δημοσιότητα ειδικά όταν κάνουν λόγο για μιζαδόρους πολιτικούς.
Η εμπειρία μας λέει ότι σχεδόν πάντα αποδείχνονται φωτοβολίδες.
Με αυτό το σκεπτικό αντιμετωπίζουμε και το σημερινό κείμενο που υπογράφει ο Κώστας Βαξεβάνης στην εφημερίδα "Documento".

Σύμφωνα μ' αυτό, οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novartis είναι ραγδαίες και πολύ ενδιαφέρουσες.
Επικαλούμενο δυο "σημαντικές καταθέσεις από αξιόπιστο μάρτυρα", το δημοσίευμα, κάνει λόγο ότι οι αμερικανικές και ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν "ξεκλειδώσει την πόρτα του χρήματος" που χρησιμοποίησε η εταιρεία για να λαδώνει πολιτικά πρόσωπα.

Οι εισαγγελικές αρχές φέρεται  να οδηγήθηκαν σε λογαριασμό εκατομμυρίων στην Ελβετία τον οποίο φαίνεται να χειρίζεται συνεργάτιδα υπουργού, ο οποίος είναι στο κάδρο των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο. Στην πραγματικότητα αυτός ο λογαριασμός ανήκει στον υπουργό.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μόλις παραληφθεί το σύνολο των εγγράφων που αφορούν τον συγκεκριμένο λογαριασμό, η συνεργάτιδα του υπουργού θα κληθεί να καταθέσει για την κατοχή μαύρου και αδικαιολόγητου χρήματος. Τότε θα βρεθεί μπροστά στο δίλλημα: ή θα αποδεχθεί ότι το χρήμα είναι δικό της και θα πάει φυλακή ή θα αναγκαστεί να καταθέσει εναντίον του υπουργού και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

 Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχει και μια δεύτερη κατάθεση του "αξιόπιστου μάρτυρα" που δίνει στοιχεία για επίσης ένα άλλο σημαντικό πρόσωπο από την δεκάδα των εμπλεκομένων. (Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου και τους πρώην υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Αδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργου Κουτρουμάνη).

Σύμφωνα μ' αυτή την μαρτυρία, ο πολιτικός αυτός όντας βέβαιος για την εξουσία και την ασφάλεια του, είχε δεχθεί την μίζα του από τον τροφοδότη λογαριασμό της Novartis δίνοντας για κατάθεση της, τον λογαριασμό εταιρείας offshore που διαθέτει.
Οι δικαστικές αρχές πιστεύουν ότι με το άνοιγμα του τροφοδότη λογαριασμού θα οδηγηθούν στον ιδιοκτήτη της offshore.

Εδώ σχεδόν κατονομάζεται ο Αντώνης Σαμαράς. "Φαίνεται ότι με υπόδειξη των Αμερικανών, οι οποίοι έχουν επίσης αξιολογήσει τα στοιχεία αυτά, η εταιρεία αναζητείται ανάμεσα σε αυτές που έχει δημιουργήσει Ελληνοελβερός εξπέρ στο στήσιμο offshore, ο οποίος ερευνάται για υποθέσεις εξοπλιστικών και φαίνεται να έχει δημιουργήσει τις εταιρείες που χειριζόταν ο γνωστός σύμβουλος του Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου", αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο συμπληρώνει: "Την ώρα που ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Αντώνης Σαμαράς μιλούν για κουκουλοφόρους που κάποιοι έχουν στήσει, το FBI έχει άλλη άποψη. Και δεν πρόκειται για ταινία αλλά για τη σκληρή πραγματικότητα που οι εμπλεκόμενοι θα αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα".

 Υ.Γ: Το ότι το θέμα που αποκαλύπτεται δεν έχει την προβολή που του αναλογεί από τα ΜΜΕ δεν μας κάνει εντύπωση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger