Home » , » Οι εργάτες της Cosco συνεχίζουν την απεργία τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν ντίλερ εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων, με τα στελέχη του να ξεχνάνε τι έλεγαν στο παρελθόν.

Οι εργάτες της Cosco συνεχίζουν την απεργία τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν ντίλερ εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων, με τα στελέχη του να ξεχνάνε τι έλεγαν στο παρελθόν.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 | 5:22 μ.μ.


Οταν η κυβέρνηση Σαμαρά ξεπουλούσε το μεγάλο Λιμάνι του Πειραιά. στην Κινέζικη εταιρεία είχαμε αναρτήσει ένα κείμενο που το τιτλοφορούσαμε "Ενέργειες συμμορίας μαφιόζων με «σκοτεινό παρασκήνιο» και «μυστικές διαπραγματεύσεις». Πουλάνε το Λιμάνι και χαρίζουν δισεκατομμύρια στην COSCO".
Σε επόμενο άρθρο μας αναφερόμαστε στις εργασιακές σχέσεις, που υπάρχουν σ' αυτό το κάτεργο οι οποίες είναι "ανύπαρκτες και μεσαιωνικές, μοναδικές στην Ευρώπη", 

Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco, με απόφαση Γενικής τους συνέλευσης συνεχίζουν για τρίτη μέρα την απεργία τους  με κεντρικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, καμία μορφή ελαστικής εργασίας, πλήρη απασχόληση για όλους, ενιαία επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας, βαρέα και ανθυγιεινά, ένσημα, μόνιμη πενταμελής πόστα.

Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με εργολάβους και χρυσαυγίτες, ήρθε και η δικαστική κλίκα να συνδράμει στις επιδιώξεις της Cosco. Ετσι, λοιπόν χτες, Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Πειραιά με πρόσχημα ότι η απεργία δεν αναγγέλθηκε ένα 24ωρο πριν, όπως προβλέπει ο νόμος.την έκρινε σαν παράνομη και καταχρηστική.

 Οι εργάτες όμως αδιαφόρησαν για το δικαστικό φιρμάνι και συνεχίζουν την απεργία τους. Δίνουν ένα εργατικό αγώνα στον οποίο η συμπαράσταση και αλληλεγγύη πρέπει να εκδηλωθεί με κάθε τρόπο.

Το το θέμα δεν είναι απλώς ότι η άθλια συγκυβέρνηση μαζί με την τρόικα λειτουργούν σαν ντίλερ εξυπηρέτησης ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών συμφερόντων ξεπουλώντας έναντι πινακίου φακής κάθε κρατική υποδομή που δημιούργησε με το αίμα του ο Ελληνικός λαός. Ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κάνει τα εντελώς αντίθετα, απ' αυτά που έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση.
Βασικό είναι και το ότι σημερινά κυβερνητικά στελέχη, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποδέχονται όσα χτες οι ίδιοι κατάγγειλαν.

Με αφορμή λοιπόν την δικαστική απόφαση που βγάζει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργατών της  Cosco, ανασύρουμε από το αρχείο μας μια δήλωση του Φώτη Κουβέλη. Ηταν το "μακρινό" 1988 και βρισκόταν σε εξέλιξη μια μεγάλη απεργία της ΟΛΜΕ.
Ο σημερινός υπουργός τότε ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας. Οταν τα δικαστήρια είχαν κηρύξει και την απεργία των εκπαιδευτικών παράνομη και καταχρηστική ο Φ. Κουβέλης δήλωνε: "Καταδικάζω την απόφαση, δηλώνοντας ότι δεν είναι της αρμοδιότητας των δικαστηρίων να κρίνουν τις απεργίες και υπενθυμίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε μία απεργία εργαζομένων που να οδηγήθηκε σε δικαστήριο και να μην κρίθηκε καταχρηστική». 

Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένη μπροστά στις ίδιες αποφάσεις δικαστηρίων. Είναι αυτό ου λέει η λαϊκή ρήση:  "Πού 'σαι νιότη που 'λεγες πως θα γινόμουν άλλος..." 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

2 Ιουνίου 2018 στις 5:29 μ.μ.

Δεν έχει και κάμερςε .Πού να τρεουν τώρα οι "φωτογενείς"!!!

3 Ιουνίου 2018 στις 1:13 π.μ.

Η λαϊκή ρήση δεν είναι ακριβώς λαϊκή...είναι Βάρναλης

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger