Home » , » Ο "φρούραρχος" της Ν. Μπακογιάννη, μπάτσος Γ. Σαραντόπουλος, διώκεται ποινικά για "εμπορία επιρροής από κοινού κατ' εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας"

Ο "φρούραρχος" της Ν. Μπακογιάννη, μπάτσος Γ. Σαραντόπουλος, διώκεται ποινικά για "εμπορία επιρροής από κοινού κατ' εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 4:00 π.μ.

Ο τύπος που παρουσιάζεται στην φωτογραφία δίπλα απ' την Ντόρα Μπακογιάννη είναι αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας και λέγεται Γιάννης Σαραντόπουλος.

Απ' ότι μας πληροφορεί δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ο μπάτσος αυτός είναι επικεφαλής της αστυνομικής φρουράς της πρώην υπουργού των εξωτερικών και έχει να επιδείξει ανάλογη δραστηριότητα όπως πολλών ομόσταυλων του.
Μόνο που αυτός είχε την "ατυχία" να υπάρξουν καταγγελίες σε βάρος του και το τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της μπασκηναρίας να συντάξει και να στείλει στην αρμόδια εισαγγελία πόρισμα σε βάρος του με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του.

Συγκεκριμένα ο μπάτσος αυτός διώκεται ποινικά για "εμπορία επιρροής από κοινού κατ' εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας με σκοπό την διάπραξη αδικημάτων για να αποκομίσει οικονομικό όφελος". 
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα συνομιλούσε τακτικά -ακόμη και από τα τηλέφωνα του γραφείου της Ν. Μπακογιάννη- με συγκεκριμένες δικαστικές επιμελήτριες για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες του "πολλάκις καταδικασμένου Παναγιώτη Μπαμπάτση".

Προφανώς και δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος μπάτσος ενεργούσε με δική του πρωτοβουλία ή κατόπιν εντολών της πρώην υπουργού η οποία "φέρεται να γνωρίζει προσωπικά τον Π. Μπαμπάτση, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει διαψεύσει" όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι ο καταδικασμένος αυτός τύπος για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσε ο "φρούραρχος" της Ντόρας έχει κατηγορηθεί για εκβιασμό, ενώ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα της Τήνου που εκμεταλλευόταν τα πολύτιμα μέταλλα των ταμάτων του "χριστεπώνυμου ποιμνίου" με τις πλάτες του δεσπότη Δωρόθεου. (Περισσότερα διαβάστε εδώ).

Φυσικά τίποτα το εντυπωσιακό. Σε ποιον άλλωστε θα ανέθετε να φροντίζει την ασφάλεια της η Μπακογιάνη; Σε κανένα τυχαίο πρόσωπο, χωρίς τα "προσόντα" που συγκεντρώνει ο μπάτσος . Σαραντόπουλος;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger