Home » , » Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ψυχροί αριθμοί σε ανάλογες στατιστικές οι νεκροί των πυρκαγιών, κάποια λαμόγια θα θησαυρίσουν και με κυβερνητικές "ευλογίες" θα συνεχιστεί η πολύμορφη επιχειρηματική χρήση της γης

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ψυχροί αριθμοί σε ανάλογες στατιστικές οι νεκροί των πυρκαγιών, κάποια λαμόγια θα θησαυρίσουν και με κυβερνητικές "ευλογίες" θα συνεχιστεί η πολύμορφη επιχειρηματική χρήση της γης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Ιουλίου 2018 | 7:22 π.μ.

Γροθιές στο στομάχι οι ειδήσεις που διαδέχονται η μια την άλλη σχετικά με το μέγεθος της τραγωδίας που δημιουργεί η πύρινη λαίλαπα. Πώς μπορείς να διανοηθείς ότι ανάμεσα στους 50 νεκρούς που αναφέρονται μέχρι τώρα βρίσκεται ένα βρέφος μόλις 6 μηνών και δυο μανούλες που κάηκαν ζωντανές με τα παιδάκια τους αγκαλιά;

Την πολιτική μας τοποθέτηση για ποιος ευθύνεται για τις πυρκαγιές και το ποιοι είναι ένοχοι -χωρίς φυσικά να υποστούν καμιά κύρωση, -αφού τέτοια εγκλήματα είναι απενοχοποιημένα από το σύστημα- την εκφράσαμε σε προηγούμενοι ανάρτησή μας.

Για άλλη μια φορά οι δεκάδες νεκροί θα γίνουν ψυχροί αριθμοί στις ανάλογες στατιστικές. Xιλιάδες συνάνθρωποι μας θα βυθιστούν στην μιζέρια και στον αγώνα για να ξανασταθούν στα πόδια τους αφού κάθε περιουσία τους καταστράφηκε.
Αυτό όπως είναι η μια όψη. Η άλλη που ορισμένοι προσπαθούν να κρατήσουν αθέατη είναι το ότι κάποια λαμόγια θα θησαυρίζουν με όχημα το έγκλημα που δημιούργησαν. Και αυτά τα τομάρια έχουν και τις "ευλογίες" του κράτους.

Είναι θεωρείτε τυχαία η αντιμετώπιση που έχουν από την αστική δικαιοσύνη όποιοι εμπρηστές συλληφθούν;
«Όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, είναι πιο εύκολο για κάποιους δικαστές να οδηγήσουν στην φυλακή ένα κορίτσι σαν την Ηριάννα που τόλμησε να αγαπήσει έναν αναρχικό νέο και με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό –λανθάνον- αποτύπωμά της, παρά τον δράστη ενός καταστροφικού εμπρησμού» έγραφε πριν καιρό η εφημερίδα «Docomento».

Τα αναμφισβήτητα στοιχεία που παρέθετε επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτή την εκτίμηση της: «Ανατρέχοντας στα επίσημα στοιχεία της περασμένης δεκαετίας βλέπουμε ότι μέσα σε μια τετραετία κατά την οποία είχαν ξεσπάσει 60.000 πυρκαγιές και είχαν συλληφθεί περισσότεροι από 4.000 ύποπτοι για εμπρησμό σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν οι 700 και στην φυλακή πήγε μόνο ένας», προσθέτει το ρεπορτάζ και συμπληρώνει: «Αυτό σημαίνει ότι στο 85,93% των επιβεβαιωμένων εμπρησμών δεν παραπέμφθηκε κανένας στην δικαιοσύνη. Από αυτούς που καταδικάστηκαν, το 72,9% είδε την ποινή του να αναστέλλεται και το 26,5% να μετατρέπεται».

Είναι δηλαδή χωρίς νόημα να ασχοληθούμε με την άσκοπη κοκορομαχία κυβέρνησης –αντιπολίτευσης, που θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες ώρες, αφού και τα δυο αυτά αστικά κόμματα αφήνουν εντελώς απροστάτευτο τον δασικό πλούτο στην χώρα μας και κάνουν γαργάρα το εμπόριο της γης, την πολύμορφη επιχειρηματική χρήση της γης για κερδοσκοπία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger