Home » , » Μια είδηση, αντικατοπτρισμός της σύγχρονης πραγματικότητας...

Μια είδηση, αντικατοπτρισμός της σύγχρονης πραγματικότητας...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 | 11:45 μ.μ.

Της Τ. Γ

Η είδηση: 78χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε στο κεφάλι και στα πόδια 16χρονο Σύριο πρόσφυγα μέσα σε κτήμα, βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης,

Ο θύτης: Καταδικασμένος συνολικά σε 37 χρόνια φυλάκισης για δυο φόνους. Αρχικά είχε σκοτώσει ένα φίλο του με κυνηγετικό όπλο, γιατί αρνήθηκε το κέρασμα του. Μετά την αποφυλάκιση του σκότωσε τη σύζυγο του με μαχαίρι, μπροστά στο ανήλικο παιδί τους..Αποφυλακιστήκε μετά την εξέτιση του 1/3 της ποινής  του... Διαρκές φαινόμενο οι προστριβές με τους συγχωριανούς του, και συχνά πυροβολούσε στον αέρα, έξω απ το στρατόπεδο κράτησης στη Μόρια, χωρίς ποτέ να συλληφθεί..

Το θυμα. 16χρονος Σύριος πρόσφυγας, αιτούντας άσυλο, που έφθασε στο νησί το πρωί της Κυριακής, 8 Ιούλη. Συμπλοκές  στον καταυλισμό το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα σε αραβόφωνους και Αφγανούς, οδήγησαν τον ίδιο και την οικογένεια του σε διπλανό κτήμα να αναζητήσουν προστασία...

 Ο "ανθρωπισμός": Ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, κάλεσε τους συγχωριανούς του να συμπαρασταθούν στον θύτη!!! Οπως δήλωσε: "η έκκληση έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, δεν υποστηρίζει την ενέργεια του πυροβολισμού..."


Δικαιοσύνη και ανθρωπισμός "στα χρόνια της χολέρας".

ΥΓ Κάθε συνειρμική σκέψη  για τις προαναφερθείσες αξίες, κρίνεται εντελώς απαραίτητη...

***
Β΄Κ
Να λογοδοτήσουν οι συνεργοί του δολοφόνου της Μόριας

Διαβάζοντας την είδηση δημιουργούνται μια σειρά ερωτηματικά.
Όχι τόσο για το συγκεκριμένο τομάρι που υπερασπίζεται ένα κατ’ επανάληψη δολοφόνο.
Ατομα σαν τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Μόριας –να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του- κυκλοφορούν πολλά μέσα στην ελληνική κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκληματική συμμορία – κόμμα λαμβάνει τόσες ψήφους.
Μόλις πρόσφατα μάλιστα ακούστηκαν από κάποιους συνθήματα επιδοκιμασίας για τον δολοφόνο Ρουπακιά.
Ούτε έχει νόημα να σχολιάσουμε ότι ένα άτομο σαν τον ηλικιωμένο δολοφόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Αυτό που είναι το βασικό και μας δείχνει τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτείας που παρ’ ολίγο αυτές να στοίχιζαν την ζωή ενός παιδιού είναι η πρόταση που περιλαμβάνεται στην είδηση που μετέδωσε το ΑΠΕ: «Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, ο 78χρονος είχε ανοίξει πυρ και άλλες φορές κατά προσφύγων, βάλλοντας στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση παρά το γεγονός ότι το σπίτι του βρίσκεται εξαιρετικά κοντά στον φρουρούμενο χώρο του ΚΥΤ».

Δηλαδή οι "αρμόδιοι" γνώριζαν ότι ένας δολοφόνος οπλοφορεί και αδιαφόρησαν. Ηξεραν ότι έπαιρνε το όπλο του και πυροβολούσε κατά των προσφύγων, και τον άφηναν ασύδοτο να επιδίδεται στις εγκληματικές του ενέργειες. 

Ευτυχώς το 16χρονο παιδί τώρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τραύματα στα πόδια και στο κεφάλι. Ομως υπάρχουν συνεργοί στο νέο έγκλημα που προχώρησε ο ηλικιωμένος κάτοικος της Μόριας. Κι αυτοί δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger