Home » , » Αν γίνονταν δημοσκοπήσεις το Μεσαίωνα ...

Αν γίνονταν δημοσκοπήσεις το Μεσαίωνα ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 | 6:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Όπως ξέρουμε, οι δημοσκοπήσεις εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα. Λέγεται πως ο Ναπολέων ζητούσε κάθε μήνα, να ρωτάνε τον κόσμο και να γράφουν τις απόψεις των πολιτών, για τις επιλογές της κυβέρνησης. Τις αναφορές τις διάβαζε μόνο αυτός.

Η πρώτη δημοσκόπηση στην Ελλάδα έγινε το 1946 και ήταν από τα Lidl. Ή made in CIA. Οι δημοσκόποι είχαν πει πως θα υπάρξει “πολιτική αποχή”, αλλά δεν γνώριζαν το ακριβές ποσοστό. Έτσι έκαναν εκτιμήσεις από 10 – 25% βάση ερευνών.
Οι δεξιές φυλλάδες πήραν το μικρότερο νούμερο κι έκαναν την προπαγάνδα τους. Τελικά ψήφισαν μόλις 1.121.693 σε σύνολο 7.232.543, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών ισχυρίζονταν ότι η αποχή ήταν κάπου 50%! Αν λάβουμε αυτό υπόψη, τότε η απόκλιση 20 και πλέον μονάδων που είχαν στο τελευταίο δημοψήφισμα θεωρείται “πρόοδος”.

Αν γίνονταν επίσης δημοσκοπήσεις το Μεσαίωνα, τότε η συντριπτική πλειοψηφία, θα απαντούσε ότι η Γη είναι ακίνητη. Ή ότι το μοσχοκάρυδο προστατεύει από την πανούκλα.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως δημοσκοπήσεις και αλήθεια είναι πράγματα εντελώς διαφορετικά, ακόμα κι αν θεωρήσουμε το δείγμα “αντιπροσωπευτικό και ειλικρινές”.

Σήμερα οι διάφορες αντίπαλες (προς το παρόν) συμμορίες τσακώνονται αγρίως για το ποιος λέει τα μεγαλύτερα και περισσότερα ψέματα. “Ο Κούλης θα βγει πρώτος με μεγάλη διαφορά”, λένε οι μεν, αφού οι εργαζόμενοι θέλουν να μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις, να κοπούν κι άλλο οι μισθοί, να απολυθούν ή να δουλεύουν για τα ίδια ψίχουλα δωδεκάωρο.
“Το ματς θα είναι ντέρμπι”, απαντούν οι άλλοι, ο Αλέξης αντέχει, γιατί -ως γνωστό- έκανε πράξη όλα όσα υποσχέθηκε. Χόρεψε τις αγορές μάγουλο με μάγουλο, ενώ εμείς χορέψαμε στο ταψί το χορό της άδειας κοιλιάς.

Η Χρυσή συμμορία θα έχει άνοδο ισχυρίζονται οι φασίστες. Οι ίδιοι απατεώνες, που γράφουν για τις προφητείες, οι οποίες δεν βγαίνουν ποτέ αληθινές, για τα δήθεν φάρμακα κατά του καρκίνου, τα οποία όμως δεν είναι απλά άχρηστα αλλά κι επικίνδυνα, για τα UFO, τον πλανήτη, που θα πέσει στη Γη, το μαρμαρωμένο ή εξαδάκτυλο βασιλιά, και πολλές άλλες κουταμάρες. Κάθε ένας λέει τη σαχλαμάρα του.
Ο Χίτλερ όμως ψόφησε, αυτοκτόνησε. Ας το δεχτούν επιτέλους.

Από κοντά το πρώην ΠΑΣΟΚ το οποίο δήθεν έχει “ρεύμα”. Να προσέξουν όμως γιατί το ρέμα τους πήρε και τους σήκωσε κι όπως πάνε θα το διαλύσουν κι αυτό το μαγαζί. Άντε τώρα να ξαναβγάλουν ΑΦΜ, να αλλάζουν πάλι την ταμπέλα μπας και σταυρώσουν πελάτη.

Όλοι αυτοί παραγγέλλουν τα γκάλοπ από τον ίδιο “κατασκευαστή”. Τους πλούσιους που αγοράζουν και πουλάνε τους πολιτικούς. Είτε η μια είτε η άλλη ορδή βολεμένων μαζί με τυχόν δεκανίκια θα πέσουν σαν ακρίδες πάνω στη δημοσία περιουσία, θα ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο της κλεψιάς και της απάτης, που ακολουθούν όλο αυτό τον καιρό. Είτε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, είτε οποιοσδήποτε συνδυασμός προκύψει από ανήθικες συναλλαγές, θα εφαρμόσει την ίδια ακριβώς πολιτική.

Έχω όμως την εντύπωση πως τα πραγματικά αποτελέσματα θα είναι τελείως διαφορετικά και από αυτά που περιμένει η ΝΔ και από κείνα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος πρόκειται να τιμωρήσει τα κόμματα της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, της άγριας λεηλασίας. Εξακολουθεί να μη θέλει Μνημόνια, είναι απλά σοκαρισμένος από το άδειασμα που του έκαναν οι ρεφορμιστές, οι δήθεν αριστεροί.

Όμως οι εκλογές, όπως γίνονται σήμερα, στην ουσία είναι μια απάτη. Τα αφεντικά μας παρουσιάζουν δήθεν διαφορετικά κόμματα, που είναι όμως κατασκευασμένα από τα ίδια φθαρμένα κι επικίνδυνα υλικά. Βεβαίως μια άνοδος του ΚΚΕ και ταυτόχρονα η είσοδος κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στη Βουλή είναι ένα θετικό βήμα, αλλά δεν αρκεί. Ο κόσμος αλλάζει μόνο με Επανάσταση. 

Όμως στις εκλογές όποτε γίνουν θα καταγραφεί ο θυμός κι η αηδία για τα παράσιτα που μας τυραννούν. Πάλι τότε οι εταιρίες θα ψελλίζουν δικαιολογίες και πάλι θα γελάμε.

H εταιρία του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια ακριβώς αξιοπιστία με όλες τις άλλες που έπεσαν κατ' επανάληψη έξω στις προβλέψεις. Είπαμε, ο καθένας λέει ότι θέλει.
Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχουν αυτοί που δεν απαντούν σε σικέ σφυγμομετρήσεις. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger