Home » , » Παίζουμε το παιχνίδι των ενόχων, αν επικεντρωθούμε στα πρόσωπα.

Παίζουμε το παιχνίδι των ενόχων, αν επικεντρωθούμε στα πρόσωπα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 | 5:55 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Βλέπω σήμερα ένα διαγωνισμό ποιος θα σκυλεύσει περισσότερο τους νεκρούς.
Μόνο εγώ το θεωρώ απαράδεκτο; Νομίζω πως οι περισσότεροι συμφωνούμε.
Παίζουμε το παιχνίδι των ενόχων, αν επικεντρωθούμε στα πρόσωπα.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την τραγωδία. Γιατί όμως; Γιατί υλοποιούν την πολιτική, που είναι ΑΙΤΙΑ καταστροφών.

Και ρωτάω: Πιστεύει έστω και ένας λογικός άνθρωπος, κάποιος που δεν είναι κομματόσκυλο, πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ενδιαφέρονται πράγματι για τα δάση, τους ανθρώπους, ή μήπως για να πάρουν ψήφους και να εξασφαλίσουν την εξουσία; Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, αφού η απάντηση είναι προφανής, θα κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Τόσο ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ΝΔ - ΧΑ, όσο και αυτά που είναι με το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ ψεύδονται. Λένε συνέχεια ξεδιάντροπα ψέματα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν όσον το δυνατό χειρότερες εντυπώσεις για το σημερινό αντίπαλό τους και αυριανό δεκανίκι. Είναι μια πρακτική που εφαρμόστηκε παλαιότερα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε αντίστοιχες καταστάσεις.
Ακριβώς όμως επειδή εφαρμόστηκε αυτή η τακτική, αυτή η σπέκουλα, σας ρωτάω ξανά: Τι άλλαξε; Σταμάτησαν να καίγονται δάση;

Νομίζω πως πρέπει να ασχοληθούμε με τις αιτίες. Το χρωστάμε στους νεκρούς, τους πυρόπληκτους, σε όλους. Γιατί όταν καίγεται ένα δάσος χάνουμε όλοι. Ακόμα και κείνοι οι ηλίθιοι, τα καθάρματα, που βάζουν τις πυρκαγιές. Το 30% είναι εμπρησμοί, το άλλο 60% οφείλεται σε διάφορους ανθρώπινους παράγοντες και μόνο στις μισές πυρκαγιές βρίσκουν την αιτία! Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να κοιτάμε κάποια πράγματα γενικότερα;

Άκουσα πχ ότι το οικόπεδο που κάηκαν οι 26 συμπολίτες μας, ανάμεσα τους και τα δυο δίδυμα κοριτσάκια, το είχε κάποιος συγγενής πολιτικού. Δεν ξέρω, αν είναι αλήθεια, αλλά παντού γίνεται καταπάτηση. Σε μια άλλη περίπτωση θα μπορούσε να γίνει μια παρόμοια τραγωδία εκεί που ο παράνομος ψηφίζει διαφορετικά. Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς όλοι αυτοί που έχτισαν αυθαίρετα κι έκοψαν το δρόμο το έκαναν, επειδή έχουν κάποιο μέσον. Σε όλα όμως τα κόμματα εξουσίας. Θα πρέπει όντως να προβληματίσει. Πόσα λαμόγια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατηγορήθηκαν κατά καιρούς για απάτες, υπεξαιρέσεις; Όσα και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν χάσει την εξουσία. Το πρόβλημα πέρα από τα πρόσωπα είναι πως ακολουθείται η πολιτική που επιτρέπει τις λαμογιές και τις καταστροφές. Με οποιοδήποτε πρόσωπο. Φυσικά υπάρχει ποινική ευθύνη συγκεκριμένων απατεώνων, αλλά η αιτία είναι η ακολουθούμενη τακτική του κράτους, που γεννά απατεώνες.

Θα συμφωνήσω με το Σύντροφο Κουτσούμπα με μια διευκρίνηση. Προφανώς επί Στάλιν θα τιμωρούνταν οι υπεύθυνοι, αν γίνονταν κάτι τέτοιο, όχι όμως επειδή ήταν ο Στάλιν, αλλά επειδή είχαν Κομμουνισμό. Αυτό δεν κατανοούν και κάποιοι αριστεροί. Ο Στάλιν ήταν συνέχεια του Λένιν, δεν ήταν κάτι διαφορετικό. Άλλοι τα έκαναν μετά σαν τα μούτρα τους.
Εδώ, σήμερα, βλέπουμε το Περιβάλλον ως πεδίο τρελού κέρδους. Από την άλλη δεν παρέχονται κονδύλια για την πρόληψη πυρκαγιών. Συνδυάστε τα με άλλους παράγοντες (καιρός κλπ) και έχουμε μια απερίγραπτη καταστροφή.

Πιθανότατα υπάρχει πλιάτσικο στα σπίτια των πληγέντων. Εδώ έγινε πλιάτσικο από τις τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια. Οι της Χρυσής Αυγής είναι δολοφόνοι, σκότωσαν και θα σκοτώσουν ξανά μόλις βρουν ευκαιρία. Τι χειρότερο απ' αυτό; Φυσικά και κάποια τομάρια από δαύτους μπορεί να κάνουν λεηλασία, αλλά η λεηλασία που ξεκίνησε ΚΑΤ΄ ΕΝΤΟΛΗ της οργάνωσης, όταν επιτίθονταν στους πάγκους και τα μαγαζιά των μεταναστών, αφορά την πολιτική. Το άλλο καταδικαστέο ασφαλώς έγκλημα αφορά την αστυνομία. Εκείνο που μπορούμε να αναρωτηθούμε είναι, αν οι φασίστες έκαιγαν τα ψαράδικα των Αιγυπτίων, πόσα θα ήταν τα θύματα σήμερα;

Ας κοιτάξουμε λοιπόν το δάσος κι όχι το δέντρο... .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger