Home » , » China town ο Πειραιάς με το master plan της COSCO

China town ο Πειραιάς με το master plan της COSCO

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 | 4:03 μ.μ.

Του Αντώνη Νταλακογιώργου - Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η νεοαποικιακή σύμβαση που έγινε για τον σκοπό αυτό με την κινέζικη πολυεθνική κρατική COSCO δρομολογεί μια σειρά δραματικές και ιδιαίτερα επιβαρυντικές εξελίξεις για την χώρα, τον Πειραιά και την τοπική κοινωνία.

Το πλαίσιο αξιοποίησης του λιμανιού του Πειραιά είναι πλέον απόλυτα ενταγμένο στον στρατηγικό σχεδιασμό της COSCO και ενσωματωμένο στην κινέζικη αντίληψη για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας για τον κρατικό αυτό μονοπωλιακό κολοσσό.

Στην κατεύθυνση αυτή ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ κατάρτισε το Master Plan για την επόμενη μέρα. Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι όροι, οι συνθήκες και το στρατηγικό σχέδιο της COSCO δημιουργούν δικαιολογημένους συνειρμούς από την αντίστοιχη επέλαση των πολυεθνικών που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στην Κίνα και μετέτρεψαν περιοχές, πόλεις και λιμάνια σε μια απέραντη ελεύθερη οικονομική ζώνη στην οποία κυριαρχεί ένα μοντέλο ανάπτυξης που ποδοπατεί και υπονομεύει το χερσαίο και θαλάσσιο περιβάλλον, την ιστορική κληρονομιά και επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα στις συνθήκες εργασίας.

Αυτό το θεάρεστο αναπτυξιακό μοντέλο ήρθε να επιβάλει η κινέζικη COSCO και στον Πειραιά, με τις ευλογίες της κυβέρνησης η οποία έχει βαλθεί την περίοδο της διακυβέρνησής της να παραδώσει όλο τον παραγωγικό πλούτο της χώρας μας και τις αντίστοιχες δημόσιες επιχειρήσεις στο εγχώριο και διεθνές μονοπωλιακό κεφάλαιο. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger