Home » , » Μια τοποθέτηση για τα όσα συμβαίνουν με την ΕΡΤ

Μια τοποθέτηση για τα όσα συμβαίνουν με την ΕΡΤ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 | 8:00 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν ταυτόχρονα δίκιο και άδικο. Σωστά ανησυχούν για νέο μαύρο. Οι δεξιοί έχουν μεγάλο άχτι τη Δημόσια Τηλεόραση. Παρόλο που η διοίκηση της ΕΡΤ προπαγανδίζει την ίδια πολιτική, την οποία εφάρμοσε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά οι νεοδημοκράτες ονειρεύονται ρεβάνς. Θέλουν να την κλείσουν οπωσδήποτε. Αν όχι με τον φασιστικό τρόπο του Σαμαρά, να διώξουν τουλάχιστο, όσους εργαζόμενους δεν διορίστηκαν από το κόμμα τους.

Δεν μπορούν να ξεχάσουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ οδήγησε τελικά στην πτώση της μισητής κυβέρνησης Σαμαρά, αφού χάρη στην αντίσταση του πλειοψηφίας με αφορμή το μαύρο, έφυγε από αυτήν ένα από δεκανίκια της ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ.
Θέλουν με κάθε κόστος την τιμωρία των εργαζομένων. Οι νεοδημοκράτες τρελαμένοι από την έλλειψη της κουτάλας, ζητάνε εκδίκηση.

Ακριβώς όμως επειδή η ΝΔ θεωρεί αντίπαλο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και ειδικά την ΕΡΤ, οτιδήποτε κι αν κάνουν οι εργαζόμενοι, ότι και να πουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν τη όρεξη των γαλάζιων κανιβάλων για ανθρώπινη σάρκα.
Ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία αφορμή, ακόμα κι αν ήταν άψογη σε όλα η στάση της ΕΡΤ, η ΝΔ και οι φασίστες θα δημιουργούσαν μια αφορμή. Το έχουν κάνει στο παρελθόν, θα το κάνουν, αν τους δοθεί η ευκαιρία.
Κακώς λοιπόν σπεύδουν αρκετοί από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, να καταδικάσουν το συνάδελφο τους, γιατί είπε τη γνώμη του για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παρόλο που διαφωνώ σε πάρα πολλά άλλα μαζί του, σ' αυτό το χαρακτηρισμό είχε απόλυτο δίκιο. Και λίγα είπε.

Όσο για το εμπάργκο της ΝΔ, αυτό θα γίνονταν ούτως ή άλλως. Αν δεν βρίσκονταν αυτή η αφορμή θα έβρισκαν άλλη. Μετά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκάι, η απόφαση ήταν ειλημμένη. Και δωράκι σε όσους έχουν συμφέρον να κλείσει η ΕΡΤ, για να τσεπώσουν περισσότερα φράγκα.

Εδώ να πω δυο λογάκια για την ΕΡΤ. Ξεχωρίζω τους χιλιάδες εργαζόμενους από αυτούς που απαξιώνουν επίτηδες τη Δημόσια Τηλεόραση. Από αυτούς που κρατάν τα ινία και που ακολουθούν την ίδια επικοινωνιακή τακτική, όσον αφορά την ενημέρωση με τα ιδιωτικά μαγαζιά που προπαγανδίζουν μια συγκεκριμένη ιδεολογία και που ξεπλένουν το ρατσισμό.

Γιατί δεν έχει νόημα να βάλεις ένα ντοκιμαντέρ ή μια ταινία κατά του φασισμού, όταν ακούγεται μονάχα η άποψη των αστικών κομμάτων. Παλέψαμε για τους εργαζόμενους, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τον πλουραλισμό, την ισότητα. Και τι κάνει η διοίκηση της τηλεόρασης; Προπαγανδίζει τις ίδιες απόψεις με τα ιδιωτικά κανάλια με τη διαφορά πως προτιμά διαχειριστή της αδικίας το ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Έτσι όμως προσπαθεί να μας απογοητεύσει επίτηδες, να μας κάνει να μετανιώσουμε που κατεβήκαμε στο δρόμο. Μάταια όμως. Ξέρουμε πως η Ελευθερία τα Δικαιώματα δεν χαρίζονται. Κάθε κίνηση εναντίον οποιουδήποτε εργαζόμενου, άνεργου, μετανάστη, οποιουδήποτε οικονομικά ασθενέστερου είναι πολεμική πράξη εναντίον όλων μας, επομένως θα βρει την ανάλογη απάντηση από όλους μας.

Εργαζόμενοι, πάρτε την τύχη στα χέρια σας. Ζητήστε αντικειμενική ενημέρωση. Πείτε άφοβα τη γνώμη σας. Τότε μόνο θα κάνετε τη διαφορά. Μην δέχεστε τα κανάλια να γίνονται χωματερές. Όποιος θέλει να βλέπει σκουπίδια, έχει να διαλέξει μέσα σε τόσους ιδιωτικούς σκουπιδότοπους.
Απαιτείστε να ακούγονται όλες οι φωνές. Γιατί η δημόσια τηλεόραση είναι για όλους και απευθύνεται σε όλους. Δώστε έμφαση στην πολιτική και όχι στους εντυπωσιασμούς.

Παρουσιάστε τη γνώμη εκείνων που δεν ακούγονται από τα υπόλοιπα κανάλια: Των Αναρχικών, της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μην μπαίνετε στην παγίδα, στο ψευτοδίλημμα “ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ”, αυτοί αύριο μεθαύριο θα τα βρουν, γιατί υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.
Σήμερα τσακώνονται για την κουτάλα, μετά τις εκλογές θα συνεργαστούν, όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ. Θα θυμάστε ασφαλώς οι παλαιότεροι τον πόλεμο ανάμεσα στα γαλάζια και πράσινα κομματόσκυλα. Γνωρίζουμε δε όλοι πως τέλειωσε η ιστορία: Με Χρεοκοπία, με Μνημόνια, που ψήφισαν μαζί.

Παλέψτε και κάντε τη διαφορά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger