Home » , » Ο φάκελος της ασφάλεια για τον Ν. Ζαχαριάδη

Ο φάκελος της ασφάλεια για τον Ν. Ζαχαριάδη

Από giorgis , Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 | 5:06 π.μ.

Του Γ.Γ.

Αναμφισβήτητα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον -από ιστορική άποψη- ο φάκελος που είχε συντάξει η ασφάλεια για τον πρώην γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη και έφερε πρόσφατα στην δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών με το ένθετο βιβλίο της "Οι Γενικοί Γραμματείς του ΚΚΕ μέσα από τους φακέλους της Ασφάλειας".

Η όλη έκδοση είναι προσεγμένη θα λέγαμε και φέρνει στο φως αρκετά νέα στοιχεία.

Στην ανάγνωση του ασφαλίτικου υλικού πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπ' όψιν μας δυο στοιχεία. Πρώτον ότι ο φάκελος είναι "λεηλατημένος" -φαίνεται με την πρώτη ματιά αφού γνωστές πτυχές των διώξεων του Ζαχαριάδη απουσιάζουν, καθώς και του ότι σημαντικές γνωστές δράσεις του δεν αναφέρονται καθόλου- και δεύτερον είναι φανερό ότι οι ασφαλίτες παραποιούν στοιχεία και παρουσιάζουν ανύπαρκτα γεγονότα.
(Φυσικά αυτό θέλει ολόκληρη ανάλυση κάτι που προς το παρών δεν είναι στις προθέσεις μας).

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσοι/ες ενδιαφέρονται για την ιστορία του ΚΚΕ, στο δημοσίευμα που παραθέτουμε θα βρουν αρκετά στοιχεία που δεν περιορίζονται στα όσα αναφέρουν οι ασφαλίτες συντάκτες του φακέλου του Ν. Ζαχαριάδη, αλλά και στις παρεμβάσεις που κάνουν αυτοί που επιμελήθηκαν το δημοσίευμα (Γιώργος Πετρόπουλος, Νίκος Χατζηδημητράκος, Νικόλας Ζηργάνος).

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger