Home » , , » Μεγαλούργησε πάλι η αστική δικαιοσύνη βάζοντας στο στόχαστρο της μέλος του "Ρουβίκωνα"

Μεγαλούργησε πάλι η αστική δικαιοσύνη βάζοντας στο στόχαστρο της μέλος του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 | 3:19 π.μ.

Του Γ. Γ.

Για άλλη μια φορά η "αδέσμευτη" και "αντικειμενική" αστική "δικαιοσύνη" μεγαλούργησε. Επιστράτευσε νόμους και διατάγματα μετεμφυλιακής παραγωγής για να παράξει "έργο" και μάλιστα τέτοιας ποιότητας που μόνο άτομα σαν την Αδωνη και τον Βορίδη θα μπορούσαν να χειροκροτήσουν.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ο Γεώργιος Καλαϊτζίδης, μέλος της Αναρχικής συλλογικότητα "Ρουβίκωνας", κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Η πολύχρονη δράση του στον αναρχικό χώρο του έχει κοστίσει δικαστικές διώξεις, συλλήψεις, σκευωρίες σε βάρος του.
Παράλληλα έχει και μια έντονη διαδικτυακή παρουσία, ενώ δεν έλειψαν φορές που αναρτήσεις του έγιναν αντικείμενο σχολιασμού -χωρίς τις περισσότερες φορές να υπάρχει ουσιαστικός λόγος- από τα ΜΜΕ, απλώς και μόνο γιατί ο "Ρουβίκωνας" "πουλάει" σε τηλεθέαση.

Πριν από κάποιους μήνες, ο Γ.Κ. σε μια μάλλον φραμπαλετζίδικη ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, είχε γράψει: «Τον ΣΚΑΙ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω... Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαϊδια του».

Επακολούθησε ψιλοχαμός. Μια ατάκα -απ' τις χιλιάδες που γράφονται καθημερινά στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πετυχημένη ή ατυχή δεν το συζητάμε εδώ- αποτέλεσε απ' τα κεντρικά θέματα των τηλεοπτικών ειδήσεων.
Μπάτσοι επιστρατεύτηκαν για να συλλάβουν τον αναρχικό, ανακριτές ξέθαψαν ένα μετεμφυλιακό άρθρο του Ποινικού Κώδικα για να του προσάψουν κατηγορία, δικαστές κλήθηκαν να τον δικάσουν.

Τελικά το αποτέλεσμα της δίκης δεν ικανοποίησε τους ακροδεξιούς θιασώτες του δόγματος "νόμος και τάξη", αφού στην ακροαματική διαδικασία δεν μπορούσε να σταθεί μια τόση γελοία κατηγορία και έτσι το μέλος του "Ρουβίκωνα" αθωώθηκε.

Δήλωνε τότε στην ιστοσελίδα μας η μαχήτρια δικηγόρος Αννυ Παπαρρούσου, συνήγορος του αναρχικού:

«Στην περίπτωση του Γιώργου Καλαϊτζίδη, επιστρατεύτηκε ένα μετεμφυλιακό άρθρο του Ποινικού Κώδικα που διατηρήθηκε κι επί μεταπολίτευσης ως απομεινάρι της κατασταλτικής των ιδεών κατεύθυνσης του σκληρού κρατικού μηχανισμού. 
Αν και το Σύνταγμα του '75 κατάργησε τους χουντικούς νόμους, το άρθρο αυτό παρέμεινε ανενεργό και επιστρατεύτηκε για να καταδικαστεί ο Γ. Καλαϊτζίδης. 

Αν και ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με το επιχείρημα "χουντικοί -ξεχουντικοί οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται" το δικαστήριο απάλλαξε τον Γ.Κ από την κατηγορία, αποφεύγοντας να λειτουργήσει ως έκτακτο στρατοδικείο».

Ελα ντε, όμως που ο εισαγγελέας, δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ασκεί έφεση στην αθωωτική απόφαση ευελπιστώντας ότι στην επόμενη δίκη θα υπάρξει μια τέτοια σύνθεση του δικαστηρίου η οποία θα ασπάζεται τις δικές του απόψεις και οι νόμοι που ψηφίστηκαν στα πέτρινα χρόνια της μετεμφυλιακής εποχής, πρέπει να εφαρμόζονται και στο 2018. (Αλλωστε "το αστικό κράτος έχει συνέχεια" που έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης).

Και δεν έπεσε έξω στις προσδοκίες του ο εισαγγελέας. Η χθεσινή σύνθεση του δικαστηρίου που δίκασε τον Γ. Καλαϊτζίδη, ταυτιζόταν απόλυτα τις απόψεις του και με την απόφαση του επέβαλε 8 μήνες φυλακή, τελεσίδικα, στον αναρχικό.
Μάλιστα παραλίγο να οδηγηθεί στην φυλακή ο Γ. Κ. αφού έπρεπε να δοθεί μάχη για να γίνει κατορθωτό η δοσοποίηση του χρηματικού ποσού που έπρεπε να καταβάλει!

Πολλά θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε γ' αυτή την δικαστική απόφαση που ποινικοποιεί απόψεις που εκφράζονται στο διαδίκτυο. 
Μένουμε μόνο στην επιλεκτική "ευαισθησία" των δικαστών.

Ας μας εξηγήσουν λοιπόν πώς γίνεται να ενοχλούνται από μια ανάρτηση ενός αναρχικού και παρόμοιες τοποθετήσεις όπως αυτή που έκανε ο Σάκης Μουμτζής, "συγγραφέας" και μόνιμος αρθρογράφος της ιστοσελίδας liberal.gr, του Θανάση Μαυρίδη, που απηχεί τις απόψεις της Ν.Δ, να τους αφήνουν αδιάφορους;


Ο τύπος ευαγγελίζεται να ανατιναχτεί η ΕΡΤ.
Λιγότερη βαρύτητα έχει αυτό, απ΄την τοποθέτηση του Γ. Καλαϊτζίδη;

Και άντε να υποθέσουμε ότι έτσι είναι. Τα δεκάδες απειλητικά μηνύματα που γράφουν στο διαδίκτυο ναζιστές και ακροδεξιοί στοχεύοντας πολιτικούς τους αντιπάλους, αφήνουν αδιάφορους τους εισαγγελείς; 
Δεν έχουν δει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη γνωστής ναζιστικής γκρούπας να επιχαίρουν αναρτώντας φωτογραφίες από τα συνθήματα που έγραψαν, έξω από σπίτια μελών της αναρχικής ομάδας, του τύπου, "Ρουβίκωνες θα πεθάνετε'; 

Ας το προσπεράσουμε κι αυτό. Ας μας εξηγήσουν όμως οι κύριοι δικαστές που ξεθάβουν μετεμφυλιακούς νόμους για να καταδικάσουν έναν αναρχικό πώς γίνεται να υπάρχει εδώ και χρόνια παρουσία στο facebook ακροδεξιάς ομάδας τα μέλη της οποίας βγαίνουν με το όνομα και το πρόσωπο τους και λένε ανοιχτά ότι "απειλούμε με εκτελέσεις τους πράκτορες και τους προδότες συνεργούς των". Και εκτός αυτού να κατονομάζουν όσους έχουν "υποψήφιους για εκτέλεση"; 

Εντάξει, είναι αντιληπτό για τα ΜΜΕ να μην αφιερώνουν ούτε ένα μονόστηλο ή δευτερόλεπτα τηλεοπτικού χρόνου για να αναφέρουν τις προκλητικές απειλές αφού προέρχονται από φασιστοειδή. (Φαντάζεστε να έκανε κάτι παρόμοιο το "Ρουβίκωνας";). 
Οι δικαστές όμως γιατί σφυράν αδιάφοροι; 


Προφανώς ρητορικά είναι τα ερωτήματα και γίνονται για να καταδειχθεί πόσο παράλογη και εξωφρενική είναι η καταδίκη του Γ. Καλαϊτζίδη, ενταγμένη όμως μέσα στην κατασταλτική "λογική" του αστικού κράτους.   
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Δεκεμβρίου 2018 στις 9:40 π.μ.

Διοτι δε συνεμορφωθην προς τας υποδειξεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger