Home » , » Μακεδονικό έθνος και ιστορικές αλχημείες

Μακεδονικό έθνος και ιστορικές αλχημείες

Από giorgis , Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 | 6:33 μ.μ.

Του Γ. Γ

«Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ», Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν υφίστατε μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό»  Κώστας Καραμανλής. 
«Κατά την άποψη του Κόμματός μας, δεν είχε συγκροτηθεί "μακεδονικό έθνος" ως τέτοιο, ή "μακεδονική γλώσσα" ως τέτοια, ιστορικά δεν διαμορφώθηκε ποτέ. Αυτά είναι ανιστόρητα πράγματα». Δημήτρης Κουτσούμπας.

Να λοιπόν που σε κάτι συμφωνούν όλοι οι ηγέτες του πολιτικού φάσματος. Και επειδή σήμερα το ίδιο θέμα επανέρχεται, μετά τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας», οι οποίες σύμφωνα με σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ "επιβεβαιώνουν ότι τα σπέρματα του αλυτρωτισμού παραμένουν στη Συμφωνία των Πρεσπών", να γράψουμε δυο λόγια.

Δεν υπάρχει καμιά αντίρρηση ότι έχουμε μια αμερικανόδουλη κυβέρνηση και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ΗΠΑ που αποσκοπεί να εξαλείψει κάθε ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια.
Αυτό μάλιστα το ομολόγησε και ο Πάνος Καμμένος στην συνάντηση που είχε τον περασμένο Οκτώβρη με τον Αμερικάνο υπουργός Άμυνας Τζέϊμς Μάτις, στο Πεντάγωνο.

"Ημασταν πάντα μαζί σε δύσκολες στιγμές. Κατά τον πρώτο και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, βρισκόμασταν μαζί στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε πάντα μαζί χωρίς εξαίρεση", δήλωνε τότε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας.

Μέχρι εκεί όμως. Το να βγαίνει και να ισχυρίζεσαι όμως ότι δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος και Μακεδονική γλώσσα πρέπει να είσαι ή εντελώς ανιστόρητος, ή συνειδητά να λες ψέματα εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες.

Πριν παραθέσουμε μια αναλυτική ανάρτηση που αναφερόμαστε σ' αυτό το θέμα να δούμε τι έγραφε ένας αστός δημοσιογράφος ο οποίος μόνο για "αντεθνικές απόψεις" δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Και αναφερόμαστε στον Μιχάλη Μητσό των "Νέων" ο οποίος πριν λίγο καιρό έγραφε στην στήλη του:

"Το μακεδονικό έθνος υπάρχει τουλάχιστον εδώ κι έναν αιώνα, από την εξέγερση του Ιλιντεν δηλαδή, είτε το δεχόμαστε εμείς είτε όχι. Η μακεδονική γλώσσα ομιλείται ήδη από την εποχή του Μυριβήλη και της Πηνελόπης Δέλτα, όσο κι αν εμείς τη θέσαμε υπό διωγμό στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη κι αν η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ πνιγεί τελικά στις Πρέσπες, οι γείτονές μας θα εξακολουθήσουν να αποτελούν ένα μακεδονικό έθνος και να μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Οχι επειδή τους το «εκχωρήσαμε», αλλά επειδή αποτελεί δικαίωμά τους".

Και για να μην επαναλαμβάνουμε αυτά που ήδη έχουμε γράψει, διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Δεκεμβρίου 2018 στις 4:31 μ.μ.

...κι ετσι αυτο που σωστά αρνείστε στους ελληνες εθνικιστές (την αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία) την παραχωρείτε στους FYROMίτες εθνικιστές..κι έτσι ξαφνικά το έθνος γίνεται κάτι αιώνιο κι αμετάβλητο, σύμφωνα με την μαρξιστική σας προσέγγιση...και ετσι υπο την δικαιολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του αυτοπροσδιορισμού κτλ στηρίζετε την πολιτική του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια...
και φυσικά διαστρεβλώνετe την θέση του ΚΚΕ...το οποιο αναφέρεται στην αποκλειστική χρηση του όρου ¨μακεδονας" προφανως αναγνωρίζει στους γείτονες την υπαρξη τους ως διακριτη γλώσσα κι εθνος, σημειώνει όμως ότι η σημερινή- τελική τους φυσιογνωμία διαμορφώθηκε στα πλαίσια της ενιαιας γιουγκοσλαβίας (αρα προφανως κι αναγνωρίζει την υπαρξη τους).
Και έτσι με την διαστρέβλωση, θέλετε (εσεις που στηρίξατε ΣΥΡΙΖΑ και ειμαι σίγουρος ΠΑΣΟΚ παλιοτερα) να τσουβαλιάσετε το ΚΚΕ μετα αστικά κόμματα...χρήσιμοι πολλαπλών χρήσεων

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger