Home » , » Ενα βίντεο, μια σημείωση και ένα κουίζ στον απόηχο των γεγονότων του Παρισιού

Ενα βίντεο, μια σημείωση και ένα κουίζ στον απόηχο των γεγονότων του Παρισιού

Από giorgis , Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 | 11:53 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Η πρόταση μας είναι να δείτε το βίντεο που παραθέτουμε το οποίο περιλαμβάνει στιγμιότυπα α' όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο στο Παρίσι και ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνεται μια φοβερή στιγμή κατά την οποία διαδηλωτές παίρνουν στο κυνήγι μπάτσους κι αυτοί οπισθοχωρούν πανικόβλητοι.

Πάμε τώρα σε μια επισήμανση.Απ' ότι θα διαπιστώσατε κανένας από τους κυβερνητικούς ηγέτες της Γαλλίας, αν και οι εικόνες με τα επεισόδια έκαναν τον γύρο του κόσμου, δεν βγήκε να αποδώσει στους διαδηλωτές ότι "πλήττουν διεθνώς την εικόνα της Γαλλίας", "κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον τουρισμό" και τα σχετικά, που σε αντίστοιχες καταστάσεις στην Ελλάδα το αστικό "μας"πολιτικό προσωπικό θα τα είχε ψωμοτύρι.
Η εξήγηση που μπορεί να δώσουμε σ' αυτό είναι ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Γαλλία δεν παρακολουθούν Σκάι, είτε αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες γελοίες επικλήσεις δεν θα είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Και τώρα ένα κουίζ. Σε ποιο πολιτικό χώρο πρόσκειται η ιστοσελίδα της χώρας μας που διαπίστωσε την άποψη ότι κάποιοι Γάλλοι διαδηλωτές "κατέβηκαν -σ.σ στους δρόμους- απλά και μόνο για να δημιουργήσουν προβοκατόρικες καταστάσεις και να εκμεταλλευτούν το γεγονός", αφού σύμφωνα με την  ίδια, τα "κίτρινα γιλέκα¨" δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα "κίνημα χωρίς περιφρούρηση, κάτι που το καθιστά έρμαιο των επιδιώξεων του καθενός γκρουπούσκουλου";.

Σύμφωνα με την λογική του συντάκτη που παραπάνου κειμένου, προφανώς για να είναι αποτελεσματικές τέτοιες κινητοποιήσεις θα έπρεπε να υπάρχει "επιτελικό σχέδιο και ενιαία καθοδήγηση".
Μόνο που ξεχνάνε τα τζιμάνια αυτών των απόψεων, ότι αυτή η -μαρξιστική- θέση είναι σωστή, αλλά σε επαναστατικές καταστάσεις.
Στην περίπτωση του Γαλλικού αναβρασμού η στάση  των επαναστατών πρέπει να είναι η ολόπλευρη συμμετοχή με στόχο να μπολιαστεί το αυθόρμητο με το συνειδητό.

Ψιλά γράμματα, θα πείτε σ' αυτούς που παντού βλέπουν προβοκάτορες ....     
   
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger