Home » , » Μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τον τρόπο διορισμού που εξήγγειλε ο Κ. Γαβρόγλου. (Βίντεο)

Μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών για τον τρόπο διορισμού που εξήγγειλε ο Κ. Γαβρόγλου. (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 | 2:26 μ.μ.

Σε μαζικότατες και δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων - διορισμών, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και, όπως καταγγέλλουν, αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών μέσα από τα κριτήρια που θεσπίζονται.

Στην Αθήνα, χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια, όπου εκπρόσωποι ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ απηύθυναν χαιρετισμούς, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα προσλήψεων.

Πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή, με βασικά συνθήματα: «Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών- μονιμοποίηση των αναπληρωτών» και «τέρμα πια στην κοροϊδία - δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία».

Επίσης σε κατάληψη της Πρυτανείας, προχώρησε το πρωί το Συντονιστικό Αναπληρωτών Καθηγητών.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Σας στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειά μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας. Κάνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα που απεργούν μαζικά και ετοιμάζονται για την διαδήλωση να στηρίξουν εμπράκτως την κατάληψη, κατεβαίνοντας άμεσα στα Προπύλαια. Μετατρέπουμε την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα και μεταφέρουμε την Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα (αναπληρωτών, Εκπ/κών Σωματείων, Φοιτητών, μαθητών) αμέσως μετά τη διαδήλωση στο αμφιθέατρο της Πρυτανείας».

Και επίσης: «Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας για μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφαλαίου που μας θέλουν σκλάβους, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αντίστασης».

Πληροφορίες από 902 και news247

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger