Home » , , » ΚΚΕ: Περιμένοντας την επανάσταση

ΚΚΕ: Περιμένοντας την επανάσταση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 | 10:48 μ.μ.

Του Δημήτρη Γρηγορόπουλου - "Πριν"

Υποτίμηση των αγώνων

Η Κομμουνιστική Επιθεώρηση (4/13) και ο Ριζοσπάστης (14/7) αφιέρωσε αρκετές σελίδες στην κριτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΝΑΡ, στην τακτική και τη στρατηγική μας. Στην κριτική δεσπόζει η μεταφυσική μονομέρεια, ο δογματισμός, ο σεχταρισμός.
Μονότονα ανακυκλούμενα σχήματα, σοφιστική συλλογιστική, εξυπνακίστικη χωρίς γείωση στη σύνθετη, αντιφατική, κινούμενη πραγματικότητα.

 Ας προσπαθήσουμε να παρακολουθήσουμε αυτή τη λογική: «Αντικειμενικά, η οριοθέτηση ως άμεσου πολιτικού στόχου της ανατροπής της κυβέρνησης δίνει αέρα στα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική ανάδειξης του σε κυβέρνηση, καθιστώντας όσες δυνάμεις το υιοθετούν όπως και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δορυφόρο του ενός πόλου».
Η προβολή τον συνθήματος «μπορούμε να τους ρίξουμε» αντικειμενικά καταλήγει στην υποστήριξη της εναλλαγής τον κυβερνητικού διαχειριστή. Σύμφωνα μάλιστα με τους αναλυτές του ΚΚΕ, αυτή η πολιτική είναι απότοκη του αντικαπιταλιστικού προγράμματος των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΝΑΡ.
Το πρόγραμμα αυτό, αφού για την υλοποίηση του δεν απαιτείται η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, «στρώνει χαλί για την κυβέρνηση στο έδαφος της αστικής εξουσίας που θα το υλοποιήσει».

Θεωρητική βάση αυτής της κριτικής αποτελεί η ακρογωνιαία αντίληψη του ΚΚΕ ότι οι μεταβατικοί-ανατρεπτικοί στόχοι, όπως αυτοί που περιλαμβάνει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι δυνατοί μόνο με την κατάκτηση της εξουσίας.

Πρώτο: Η άποψη που υποστηρίζει ότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στην προώθηση της κυβερνητικής προοπτικής του δεύτερου, παραπέμπει στο γνωστό σόφισμα που ταυτίζει μπουζούκι και αστυφύλακα, επειδή κι οι δύο είναι όργανα.. Ταυτίζει, δηλαδή, δύο ολότητες με τη σύμπτωση τους σ' ένα δευτερεύον στοιχείο τους. Θαυμάστε λογική!

Αποκλείεται άραγε κάποιος που αγωνίζεται για την ανατροπή μιας άστικτη κυβέρνησης να είναι αντίπαλος μιας άλλου τύπου αστικής κυβέρνησης και να έχει ως γνώμονα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, που και η μια και η άλλη αστική διαχείριση αντιστρατεύεται;
Μπορούν να σκεφτούν ότι με τους λαϊκούς αγώνες που θα αναπτυχθούν για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της μπορεί να προκύψει μια ισχυρή λαϊκή αντικαπιταλιστική δυναμική (με την κοινή δράση των αντικαπιταλιστικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμει , θα δημιουργήσει ρωγμές στο σύστημα θα αποσπάσει παραχωρήσεις από τη διάδοχο αστική κυβέρνηση, θα ανοίξει δρόμο προς τη ρήξη και την ανατροπή;

Το ΚΚΕ, δέσμιο του γραφειοκεντρισμού του, εξετάζει την εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων μόνον καθ' εαυτήν και όχι κύρια από την άποψη των δυνατοτήτων για το κίνημα.
Παραπέμπουμε στη στάση του Λένιν σε παρόμοιες ψευτοδιλημματικές καταστάσεις: «Παλεύουμε κατά του Κορνίλοφ, ακριβώς όπως κάνουν τα στρατεύματα του Κερένσκι, αλλά δεν υποστηρίζουμε τον Κερένσκι»...

ΚΚΕ: Περιμένοντας την επανάσταση

Στις αναλύσεις του ΚΚΕ υποβόσκει η δογματική αντίληψη ότι ακόμη και ανατρεπτικοί στόχοι όταν υλοποιούνται στο πλαίσιο του σημερινού κοινωνικοπολιτικού συστήματος, τότε εκφυλίζονται σε καπιταλιστικές ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το ίδιο το ΚΚΕ να αυτοαναιρείται.

 Δεύτερο: Η προηγούμενη ανάλυση δεν θα χρειαζόταν, αν το ΚΚΕ καλοπροαίρετα αναγνώριζε ότι άξονας πάλης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ (σύμφωνος με τη γραμμή Λένιν), χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση, είναι η ανατροπή της συγκυβέρνησης, αλλά και της κάθε κυβέρνησης ή συγκυβέρνησης με το όποιο πρόσημα που θα διαχειρίζεται την επίθεση του κεφαλαίου.

Τρίτο: Η ουσία της κριτικής του συνίσταται στο ότι το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ριζοσπαστικό, γιατί δεν συνδέεται με (δεν προϋποθέτει) τη λύση του ζητήματος της εξουσίας και της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής.
Θεωρεί ότι χωρίς αυτό το πλαίσιο το μεταβατικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ απλώς «εντάσσεται σε ένα άλλο μίγμα διαχείρισης της κρίσης».

Αναλύοντας τους στόχους του μεταβατικού προγράμματος, συμφωνά με το παραπάνω σκεπτικό «αποδεικνύουν» ότι δεν είναι στόχοι αντικαπιταλιστικοί, αλλά συστημικοί, εφαρμόσιμοι από ένα μίγμα αστικής διαχείρισης.

Η συγκεκριμένη ανάλυση των μεταβατικών στόχων είναι άκρως στρεβλωτική. Αναλυτική αναφορά σε μια τέτοια κριτική παρέλκει.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την άποψη του αρθρογράφου της ΚΟΜΕΠ για «την παντελή απουσία αναφοράς στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής» (σ. 55), ενώ στην ίδια σελίδα και στην προηγούμενη εκθέτοντας τους στόχους του μεταβατικού προγράμματος αυτοανασκευάζεται, παρουσιάζοντας δύο θέσεις από το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναφέρονται στην εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό - λαϊκό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση, στην υπεράσπιση των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων, για να μείνουν ανοιχτές επιχειρείς και εργοστάσια με εργατικό έλεγχο, για να ζήσουν τα αυτοαπασχολούμενα λαϊκά στρώματα με τους συνεταιρισμούς τους.

Με απουσία λογικού ειρμού, ενώ μετά βδελυγμίας ελεεινολογεί «την απουσία αναφοράς στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής», από την άλλη, την απαξιώνει, θεωρώντας την απλώς μορφή καπιταλιστικής ρύθμισης, χωρίς να την διφοροποιεί από τις ιδιωτικοποιήσεις, που εξυπηρετεί σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.

Πέρα όμως από τις στρβλώσεις και τις παιδαριώδεις αντιφάσεις, σε αυτές τις αναλύσεις υποβόσκει η δογματική αντίληψη ότι ακόμη και ανατρεπτικοί στόχοι, όταν πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του συστήματος εκφυλίζονται σε καπιταλιστικές ρυθμίσεις. Έτσι, όμως, το ΚΚΕ αυτοαναιρείται, γιατί και οι αμυντικοί αγώνες (εισοδηματικοί κυρίως) στους οποίους ειδικεύεται, όταν επιτυγχάνουν, θεσμοποιούνται από το κράτος που (την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενο) τους ιδιοποιείται επιχειρώντας να εξωραΐσει τη φυσιογνωμία του.
Το κυριότερο: Ο χαρακτήρας των αλλαγών δεν καθορίζεται μόνο ή και κύρια από το οικονομικοπολιτικό σύστημα. Αλλά κύρια και από το συσχετισμό δυνάμεων στους αγώνες και από το ποιος ηγεμονεύει στις πραγματοποιούμενες αλλαγές.

Έτσι, ακόμη και επουσιώδεις στην κοινωνική κλίμακα παράγοντες, όπως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στη Βραζιλία, μπορεί σε συνθήκες οξυμένων κοινωνικών αντιθέσεων να πυροδοτήσουν εξεγέρσεις. Το πιο χαρακτηριστικό ιστορικά παράδειγμα: Οι στόχοι του κεντρικού συνθήματος των μπολσεβίκων «ψωμί, γη, ειρήνη» κάλλιστα μπορούσαν να εκπληρωθούν στο πλαίσιο του ρωσικού καπιταλισμού.
Όμως η οξυδέρκεια και η διαλεκτική εικονοκλαστική σκέψη του Λένιν διείδε σε αυτά τα προβλήματα την αδυναμία της εξουσίας στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία να λύσει αυτά και παρόμοια προβλήματα και την εκρηκτική επενέργεια αυτής της εκκρεμότητας στις μάζες.

Θα μπορούσαν βέβαια οι θεωρητικοί του ΚΚΕ να αντιστρέψουν το επιχείρημα και να ισχυριστούν ότι αυτά τα προβλήματα λύθηκαν, επειδή συνδέθηκαν με την επανάσταση. Συνέβη το εκ διαμέτρου αντίθετο. Οι μπολσεβίκοι δεν περίμεναν την επανάσταση για να αρχίσουν να λύνουν τα οξυμένα προβλήματα. Απεναντίας, τα μετέτρεψαν σε πολιορκητικό κριό της ταξικής πάλης, που οδήγησε στην επανάσταση και τη νίκη της. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο του 1917 ο Λένιν μιλώντας για το αγροτικό ζήτημα, καλούσε τους αγρότες «να εφαρμόσουν την αγροτική μεταρρύθμιση αμέσως οι ίδιοι και να απαλλοτριώσουν αμέσως τα τσιφλίκια με αποφάσεις των τοπικών αντιπροσώπων των αγροτών». Οι μπολσεβίκοι, αντίθετα με το ΚΚΕ, δεν περίμεναν την επανάσταση. Την προετοίμαζαν δημιουργώντας σοβιέτ, προωθώντας τον επαναστατικό ντεφετισμό στο στρατό, ενισχύοντας τα σοβιέτ των στρατιωτών, θέτοντας τα εργοστάσια υπό τον έλεγχο των εργατών (ενώ σύμφωνα με την ΚΟΜΕΠ, σ. 57 «οι φράσεις περί εργατικού - λαϊκού ελέγχου είναι κενές περιεχομένου όταν κυριαρχεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία»!!! (Καημένε Λένιν)...

Πώς όμως εξηγείται αυτός ο συντηρητισμός των κομμουνιστικών κομμάτων και των συνδεδεμένων με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» αλλά και των ευρωκομμουνιστικών, η απεμπόληση της επαναστατικής παράδοσης, των ανατρεπτικών και ρηξιακών στόχων, των εξεγέρσεων;

Σε μια απόπειρα ερμηνείας καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αυτονόμηση του κόμματος από την εργατική τάξη και την κοινωνία, η απολυτοποίηση της διατήρησης του, η αύξηση της δύναμης του, χωρίς επιλογές με διακύβευμα.
Συγκεκριμένα, ο περιορισμός σήμερα του ΚΚΕ σε αμυντικούς στόχους και στην περιχαράκωση εκφράζει ακριβώς την απροθυμία για οξυμένη και ανατρεπτική πάλη, το φόβο για το επαναστατικό διακύβευμα, τον αυτοεγκλεισμό του σ' έναν αμυντικό ρεφορμισμό, που είναι κραυγαλέα αναντίστοιχος στις αγωνιστικές απαιτήσεις ενός υπεραντιδραστικού ολοκληρωτικού καπιταλισμού και που αποκλείεται να ανυψωθεί σε επαναστατικό υποκείμενο.

Η όξυνση της επίθεσης του καπιταλισμού ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν συνάδει με την επικέντρωση μόνο στα άμεσα ζητήματα (αποδοχές, συνθήκες εργασίας) αλλά στα μεταβατικά - προωθημένα ζητήματα, που η επίλυση τους κλονίζει τον καπιταλισμό και συγκεντρώνει τις δυνάμεις της επαναστατικής μετάβασης. Ακόμη και τα άμεσα προβλήματα αποκτούν την όξυνση μεταβατικών στόχων.

Δεν είναι άμοιρη αυτού του κλίματος η απόφαση ενός όχι ριζοσπαστικού κλάδου (καθηγητές Δημοσίου) να υιοθετήσει μια δυναμική μορφή πάλης (απεργία διαρκείας).
Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που το ΚΚΕ με τη συντηρητική οπτική του και το φόβο μιας «ανεξέλεγκτης» έκρηξης του κινήματος, χαρακτήρισε την απεργία τους τυχοδιωκτισμό... (ΚΟΜΕΠ, σ. 64).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 57 σχόλια

21 Ιουλίου 2013 στις 10:54 μ.μ.

Ο κύριος που δεν μπορεί να καταλάβει την διαφορά μεταξύ του "εργαζόμαστε για την επανάσταση" και περιμένουμε την επανάσταση ως μάνα εξ'ουρανού (προφανώς κρίνει εξ'ιδίων), ελπίζουμε να μην θεωρεί τον εαυτό του και ...μαρξιστή(!) τουλάχιστον...
Μετά οι λέξεις θα έχουν χάσει κάθε νόημα πλέον...

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 11:29 μ.μ.

Η πάπια θύμωσε πάλι!
Απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισης του κόμματος.Δεν πρέπει να πέσει τίποτα κάτω χωρίς απάντηση.

Χαλάρωσε λίγο, φίλε και συνέχισε να δουλεύεις για την επανάσταση. Μη σπαταλάς τις δυνάμεις σου εδώ μέσα. Άσε το για μας τους συμβιβασμένους

21 Ιουλίου 2013 στις 11:42 μ.μ.

Μικρή η χώρα όλοι γνωριζόμαστε κάθε ένας από μας όλο και κάτι κουβαλάμε

Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι κάνω μια ευχή από καρδιάς. Ο θεός να τους θεραπέψει από το σύνδρομο της εξουσιομανίας που τους τυφλώνει και τους κάνει να βάζουν πλάτη στους
Πατριδοκάπηλους του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ όπου φέρανε τη χώρα και τον λαό της σε οικονομική, πολιτισμική, θεσμική, πτωχεύσει. Αυτά έκανα πριν από ένα χρόνο μα η ευχή μου δεν είχε πιασε και ο Κουβέλις με τα κουβελούδια, επέμεναν να κοιμηθούν στο κρεβάτι της εξουσίας που από χρόνια φλέρταραν.
Βέβαια τη είχαν να χάσουν, ως συνήθως οι νεοέλληνες πολιτικοί αφού οδηγήσουν το καράβι που ακούει στο όνομα ΕΛΛΑΔΑ στα βράχια αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη.
Ψεκάσαμε, σκουπίσαμε, τελειώσαμε.
Μπράβο παιδιά, της <> παιδιά.
Παρένθεση. Να ήταν μόνο οΜπίστης και ο Ψαριανός, ο πω! Πω! θα φρίξει ο ιστορικός.
Ο φίλος μου ο Νίκος Μπίστης, προσπάθησε να μας εξηγήσει, γιατί πήγε στο ΠΑΣΟΚ άλω αν κάποιοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν πόσο ανάγκη τον είχε ο λαός και το κυριότερο η πατρίδα που εάν δεν έπαιρνε το υφυπουργείο…
Τώρα ξανά προσπαθεί να μας πείσει για το ιστορικό λάθος του Κουβέλι, γυρίζοντας από παράθυρο σε παράθυρο κάνοντας τον τελάλη.
Μας έλεγε – Γιατί προσέγγισα το ΠΑΣΟΚ αποχωρώντας από τον ΣΥΝ, Λόγο Σημίτη και της
Πολιτικής του, η καταγωγή μου είναι από την κομμουνιστική Αριστερά και εκεί στρατεύτηκα από μαθητής, τα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια της δικτατορίας.
Μετά από συσσώρευση εμπειριών με κορυφαία ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην Μόσχα το 1981 αποφάσισα ότι δεν θέλω να γίνει η χώρα μου σαν την Σοβιετική Ένωση με ανθρώπους που δεν χαμογελούσανε στο δρόμο.
Τώρα μάλιστα, τώρα ναι η απορία μας λύθηκε και λίγο ανακουφιστήκαμε.
Το παιδί περνά στο Κ.Κ.Ε ενηλικιώνεται στο Κ.Κ.Ε ες και από τον ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ.
Για να χαμογελάει λέει ο λαός μας, ΌΧΙ σαν τους Μοσχοβίτες.
ΑΧ Δεν μπορώ! Θα τρελαθώ, δεν είναι ένας δεν είναι δύο για αυτό κινδυνεύω να ξανά τρελαθώ!!!
Φίλε Νίκο οι αγωνιστές που φιλοδοξούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο έστω λίγο προς το καλύτερο δεν φτάνει ένα ταξίδι στη Μόσχα, που τον καιρό εκείνο το Κ.Κ.Ε έστελνε αφειδώς τους πειθαρχημένους νεολαίους του στο βάπτισμα του πηρός για να κάνουν κουλουτούμπες και να γίνονται άριστη αφισοκολλητές και ΟΧΙ γνώστες του επιστημονικού σοσιαλισμού. Υπήρχαν και άλλα περισσότερο οφθαλμοφανές, πολύ προγενέστερα πχ ο σοβιετικός στρατός στην Πράγα το 1968, η κατοχή στο Αφγανιστάν, η ωμή παρέμβαση στα Κομουνιστικά Κόμματα τον άλλων κρατών και άλλα.

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2013 στις 11:49 μ.μ.

Φίλοι του ΝΑΡ.Σε παραπάνω απο 55 συλλόγους δασκάλων και καθηγητών είσαστε μαζί ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ με τις δυνάμεις του νεοπασοκικού μορφώματος(συριζα).Αν αυτό είναι πολιτική συμμαχιών και μάλιστα ...λενινιστική τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.Άλλωστε η ..λαμπρή αυτή τακτική επιβεβαιώθηκε με τις 22.000 ψήφους δηλ.με το 0.20 των εκλόγων του Ιουνίου.
Γκάσταρμπαϊτερ

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 12:15 π.μ.

Προς το παρόν, υπάρχει η δυνατότητα για την Ανταρσύα να υποστηρίζει ότι θέλει, τσιτάροντας και Λένιν μάλιστα. Όταν όμως, θα χρειαστεί να δικαιολογήσει την ανάγκη υποστήριξης της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ του Alexander (Kerensky) Tsipras, καλά θα κάνει να αφήσει τον Λένιν ήσυχο και να κοιτάξει τα χάλια της.

2va

κοινός νους
22 Ιουλίου 2013 στις 12:46 π.μ.

@11.49
Γιατί, φίλε του κόμματος, εσύ νομίζεις ότι το κόμμα σου θα πάει καλύτερα στις επόμενες εκλογές;

Αν μη τι άλλο, η Ανταρσύα αντιλαμβάνεται το λόγο που οι ψηφοφόροι της προτίμησαν το Σύριζα, καθώς από τη μεριά τους ήταν μια κίνηση τακτικής. Ούτε τους λοιδώρησε, ούτε κρατά απέναντι στο Σύριζα - το Κόμμα δηλαδή που προτίμησε η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της - αυτή την απαράδεκτα εχθρική στάση όπως κάνει το ΚΚΕ

Αντίθετα το ΚΚΕ, κυριολεκτικά στον κόσμο του, από τη μία μεριά κατέκρινε τους οπαδούς του που στις τελευταίες εκλογές προτίμησαν το Σύριζα – οι μισοί ψηφοφόροι του ήταν αυτοί ! - καταλογίζοντάς τους μειωμένη ταξική συνείδηση ( ! ) και από την άλλη μεριά κρατάει απέναντι στο Σύριζα μία εντελώς μυωπική στάση, η οποία προφανώς θα του κοστίσει. Φαίνεται ότι το Κόμμα του Περισσού έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και τις ανάγκες και την αγωνία του λαού. Θα τους ξυπνήσει κανείς ή θα συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου;

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 3:17 π.μ.

12:46 Από πού προκύπτει "λοιδωρία" του ΚΚΕ προς τους ψηφοφόρους του που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ;
Από πού προκύπτει "εχθρική" στάση του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ; Από πού προκύπτει ότι αυτό θα του στοιχίσει; Επειδή συμφέρει το ΣΥΡΙΖΑ;

22 Ιουλίου 2013 στις 7:19 π.μ.

@κοινός νους:
Κάποιος που είχε επαφή με το ΚΚΕ (δηλαδή πρόσβαση σε μία στοιχειώδη τουλάχιστον πολιτική ανάλυση), και πίστεψε πως είναι δυνατόν να έχουμε δάνεια χωρίς μνημόνια, ΕΕ χωρίς τρόικα (οι 2 εκ των τριών προέρχονται από την ΕΕ), και ευρώ χωρίς Μάαστριχτ, δεν έχει απλά μειωμένη ταξική συνείδηση.
Μειωμένη νοητική αντίληψη έχει...

Όσο για τις "ανάγκες του λαού", όταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρεθεί να απαντάνε πως στην περίπτωση που κυβερνήσουν, θα γίνουν οι "αλλαγές που επιτρέπει η οικονομία", προφανώς απευθήνεστε σε λωτοφάγους. Και η ΝΔ αυτά ακριβώς λέει...

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 10:15 π.μ.

Έχετε λυσάξει εδώ και 23 χρόνια να πολεμάτε το ΚΚΕ. Βούτυρο στο ψωμί του συστήματος να πολεμάνε το ΚΚΕ οι πρώην σύντροφοι. Συνεχίστε φίλοι απο τη μια μεριά να επικαλείστε το Λένιν και το Μάρξ και απο την άλλη να φλερτάρεται με το κάθε λογής γκροπούσκουλο. Όσον αφορά κε. (κοινός νους είπε @11:49) αν την δράση του το ΚΚΕ την εξαρτούσε απο τα ποσοστά των εκλογών δεν θα υπήρχε εδώ και πάρα πολύ καιρό.Πού στηρίξατε μωρέ εσείς τόσα χρόνια το ΚΚΕ πέρα απο τις διαφωνίες σας; Και μια παρατήρηση: Για δέστε τα ποσοστά που πήραν τα γκροπούσκουλα που απαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μετά μιλάτε.
Και μετά θέλετε συνεργασία. Σα δεν ντρέπεστε λίγο!!!!!!!!

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 10:58 π.μ.

Η πραγματικοτητα ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ οργανωση της εργατικης ταξης για αποτελεσματα και αυτη στην Ελλαδα ειναι το Κ Κ Ε χωνεψτε το δεχτειτε το. Χ Α Σ Α Τ Ε._

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 11:51 π.μ.

Το ΚΚΕ κάνει το καλύτερο για το ίδιο.Δεν ενδιαφέρεται για οτιδηποτε άλλο,στόχος είναι να συνεχίσει να υπάρχει,έστω και υπό πιο δύσκολες συνθήκες.(Πάνω απ'ολα το Κόμμα)Αυτή είναι η μόνη τακτική ή στρατηγική του κόμματος αυτού.Να συνεχίσουμε να υπάρχουμε με κάθε κόστος έτσι ώστε όταν,αν και εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις να κάνουμε αυτό που υποτίθεται ότι αποτελεί στρατηγικό μας στόχο.Συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σίγουρη εξαφάνιση για το ΚΚΕ.Αλλωστε αυτό είναι και το βασικό τους επιχείρημα.Δείτε,λένε,τι έγινε εκεί που συνεργάστηκαν κομμουνιστικά κόμματα με ''αριστερά''κόμματα και έκαναν κυβέρνηση(Γαλλία,Ιταλία)Τα κομμουνιστικά κόμματα αυτών των χωρών τα κατάπιε η μαύρη τρύπα της αστικής διαχείρισης.θα κάνουμε εμείς τώρα το ίδιο λάθος ,ένα τόσο έμπειρο Κόμμα;Εμείς θα κάνουμε απ'ευθείας Επανάσταση,μια κι έξω.Δικαίωμα τους είναι να κάνουν αυτό που θεωρούν ότι τους ωφελεί,άλλωστε αυτή η ίδια λογική διατήρησε το Κόμμα ζωντανό τόσα χρόνια τώρα,γιατί να την αλλάξουν τώρα;Επειδή θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αριστερή κυβέρνηση;Αμ δε..Τη συνεργασία δεν μπορείς να την ζητάς από κάποιον,ούτε να τον παρακαλάς,παρά μόνο να την επιβάλεις,και βέβαια όχι στη Βουλή αλλά στο δρόμο

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 12:38 μ.μ.

Σας πουλισε ο τσιπρας
μολις τορα φαγατε γλεζο και το λαφαζανι
Συνιστωσες αριστερες, τριχες κατσαρες.
Τροϊκα σημαίνει:
Ευρωπαϊκή Ενωση(Ε.Ε.), Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(Δ.Ν.Τ.)
Σε ποια από τα τρία δεν ανήκει η ελληνική αστική τάξη;
Όταν λέμε "έξω η τροϊκα" σημαίνει έξω και από τους τρεις οργανισμούς. Ποιο κόμμα έχει πει έξω και από τους τρείς; Αν πούμε μόνο το ΚΚΕ θα έχουμε άδικο;


Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 2:53 μ.μ.

Φίλοι του ΝΑΡ.Δεν αναρωτιόσαστε γιατί το συνέδριο σας αναβάλεται συνεχώς.Απο το ....2006!Είστε ικανοποιημένοι απο την εσωκομματική δημοκρατία που επικρατεί στον χώρο σας?

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 2:55 μ.μ.

Η είδηση έχει ως εξής: Με πρωτοβουλία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» της Λούκας Κατσέλη διοργανώθηκε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας εκδήλωση με αντικείμενο συζήτησης της «σύμπτυξη μετώπου προοδευτικών, αριστερών και οικολογικών κομμάτων και κινήσεων». Καλεσμένοι -έχοντας ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση- ήταν η ΔΗΜΑΡ, οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», ο ΣΥΡΙΖΑ, η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ «Αριστερή Προοπτική», η «Κοινωνία των Πολιτών» του αποχωρήσαντα απ' τη ΔΗΜΑΡ Ο. Βουδούρη και σχεδόν σύσσωμο το ΠΑΣΟΚογενές κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ (Μητρόπουλος, Κουρουμπλής, Τσουκαλάς, Κοτσακάς, Δαρδανός και άλλοι), όπως και η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Εμπνευστής της εκδήλωσης, όπως είπαμε, φέρεται να ήταν η Λ. Κατσέλη, όμως την πρωτοβουλία της πρόσκλησης ανέλαβαν ο καθηγητής Γ. Αργείτης από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, η δικηγόρος Ρέα Δουζίνα, ο πρώην Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης, ο Λάμπρος Μίχος, πρώην βουλευτής, ο λογιστής Στέφανος Μπαγιώργος και ο καθηγητής του ΠΑΘ, Κώστας Χρυσόγονος. Στην πρόσκληση αναφέρουν: «Η συμπαράταξη προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με κυβερνητική προοπτική».
Πρόκειται για δυνάμεις και πρόσωπα του ευρύτερου «κεντροαριστερού χώρου», που συνεργάζονται μεταξύ τους, μεταπηδώντας από κόμμα σε κόμμα κι από κίνηση σε κίνηση. Δυνάμεις που προφανώς επιθυμούν να ενταχθούν οργανικά στον ένα πόλο του αστικού πολιτικού συστήματος, με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο της αναμόρφωσής του που περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση του διπολισμού, που δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί, είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά απ' τα παλιά φθαρμένα υλικά του δικομματισμού και του αστικού πολιτικού συστήματος να ανακυκλώνονται και να σερβίρονται στο λαό για νέα.

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 4:17 μ.μ.

Το ΚΚΕ δε ζητάει χρόνια τώρα απλή αναλογική?

Τι σημαίνει αυτό? Ότι δε δεν υπάρχουν μονολιθικά κόμματα!

Ότι θα υπάρχει λογική συμμαχιών!

Ε πως διάολε σκοπεύει να συμμαχήσει το ΚΚΕ όταν εκ’ προοιμίου τις απορρίπτει?
Με ποιόν σκοπεύει να συμμαχήσει? Με τον εαυτό του?
Ή έχει την απαίτηση όλοι οι Έλληνες ξαφνικά να ασπαστούν τις θέσεις του?

Και στη τελική αφού δηλώνει επαναστατικό κόμμα, ας φύγει από το κοινοβούλιο και να πάρει τα βουνά!

Τι κάθεται εκεί μέσα? Τι σκατά συμμετέχει?

Πέτρος

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 4:24 μ.μ.

Τα κομμουνιστικά κόμματα στο εξωτερικό που εξαφανίστηκαν, το παθαν γιατί έκαναν κυβερνήσεις διαχείρισης του συστήματος.

Εμείς μιλάμε για αντικαπιταλιστική ανατροπή ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ! Που σημαίνει, δε θέλουμε να συνεργαστούμε για να ρίξουμε το σύστημα στα μαλακά! Αλλά να του κόψουμε τα πόδια σιγά σιγά διότι ο κόσμος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να συγκρουστεί ΑΚΟΜΗ!

Γι’αυτό ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΚΚΕ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοβάται. Επειδή όμως μέχρι τότε θα είναι αργά, πρέπει να κάνουμε ΚΑΤΙ! ΚΑΤΙ!

Τάκης

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 5:03 μ.μ.

Το ΝΑΡ εχει εδω και 10 χρονια αποφανθει οτι ο Λενιν με την αναλυσή του περι ιμπεριαλισμου ειναι ξεπερασμενος. Εισηγητης ο Ελαφρος Γ. Αποφαση , το συνεδριο του ΝΑΡ. Τωρα ζουμε κατα το ΝΑΡ την μετά ιμπεριαλιστικη εποχη. No name εποχη!!!!!
Τωρα βεβαια για τις αντι-ΚΚΕ αναγκες τους ο Λενιν ξαναεπιασε δουλεια. Απο το 1989 αλητες.
Jim

κοινός νους
22 Ιουλίου 2013 στις 6:07 μ.μ.

Το Κόμμα, δυστυχώς, έχει μετατραπεί σε έναν οργανισμό που παλεύει μόνο για την αυτοσυντήρησή του. Μέχρι τώρα, τα κατάφερνε. Τώρα, όμως, τα πράγματα ζορίζουν. Ήδη, οι μισοί ψηφοφόροι του, στις προηγούμενες εκλογές του Ιουνίου, του έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα.

Το μήνυμα αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό από την ηγετική ομάδα του ΚΚΕ και, αντίθετα, πιστεύουν ότι αν συνεχίσουν αυτή την πολεμική προς το Σύριζα θα ξανακερδίσουν τους ψηφοφόρους αυτούς, λησμονώντας ότι τους έχασαν και εξαιτίας αυτής της πολεμικής. Ας θυμηθούμε, μόνο, ένα από τα κεντρικά προεκλογικά σλόγκαν του ΚΚΕ : “ Μην εμπιστεύεσαι το Σύριζα” έλεγε αυτό και, αυτομάτως, οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ – λόγω μειωμένης ταξικής συνείδησης (!) και λόγω μειωμένης νοητικής (!) όπως αναφέρει παραπάνω ένας οπαδός του κόμματος που κατά τα άλλα δεν υποτιμά το λαό αλλά και προσδοκά από την άλλη την επιστροφή των ανθρώπων αυτών στο κόμμα – την έκαναν.

Αν συνεχίσουν έτσι, να είναι σίγουροι ότι - λόγω της πόλωσης που θα έχουμε στις εκλογές - θα κινηθούν σε ποσοστά που δεν τα έχουν ξαναδεί. Βέβαια, απ' ότι διαβάζω σε σχόλια οπαδών του κόμματος, δεν τους ενδιαφέρουν τα ποσοστά. Το Κόμμα το ρωτήσανε όμως;

Ανώνυμος
22 Ιουλίου 2013 στις 8:32 μ.μ.

@ Κοινός νους
"Ας θυμηθούμε, μόνο, ένα από τα κεντρικά προεκλογικά σλόγκαν του ΚΚΕ : “ Μην εμπιστεύεσαι το Σύριζα”".
Αλήθεια, δώσε μας εσύ μία απάντηση σε αυτό το ζήτημα που ο ίδιος θέτεις, ως δήθεν "πολεμική" (προφανώς πρόκειται για κριτική με επιχειρήματα) του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώθηκε αυτή η θέση του ΚΚΕ ή διαψεύστηκε; Τα ίδια λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτά που έλεγε μόλις προς 1 έτους; Γιατί δίνει διαρκώς διαπιστευτήρια σε άρχουσα τάξη, ΕΕ και ΗΠΑ; Αααα ξέχασα, θα μου απαντήσεις βέβαια και εσύ ότι θα πρέπει να περιμένω πρώτα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και εάν το "καράβι" πάει "δεξιά" τότε να τα πω και να ασκήσω κριτική από τα αριστερά μαζί με την Αριστερή Πλατφόρμα. Άστο μεγάλε, το ξαναείδαμε αυτό το έργο επί ΠΑΣΟΚ, τώρα δεν έχουμε χρόνο. Όσο οι "λοχαγοί" και η "αριστερή πρωτοβουλία" του ΠΑΣΟΚ με την κριτική τους όλα αυτά τα χρόνια κατόρθωσαν να το στρέψουν σε φιλολαϊκη κατεύθυνση άλλο τόσο θα το καταφέρεις και εσύ με την Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη και του Στρατούλη. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.

Φάντασμα
22 Ιουλίου 2013 στις 11:32 μ.μ.

@Ανώνυμος 22/07 8:32

Μεγάλε, ΟΚ, τον κατατροπώσατε και τον αποκαλύψατε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την καπιταλιστική λαίλαπα που μας γύρισε 80 χρόνια πίσω, θα κάνετε κάτι?

Λέω ρε παιδί μου, μήπως θα μπορούσατε να στήσετε κανένα Front Populaire που λέγαμε στο μεσοπόλεμο, μήπως να αναζητούσατε πολιτικές συμμαχίες μέσα στα συνδικάτα με κοινές θέσεις, μήπως να ξεσηκώνατε το λαό κατά της Κυβέρνησης, μήπως να υποστηρίζατε την απεργία των καθηγητών από την αρχή (που από την αρχή την αποκηρύξατε), μήπως να ζητήσετε να ηγηθείτε της αντιπολίτευσης για να ανατρέψετε τα αντιλαικά μέτρα???

Κάτι από όλα αυτά ρε αδελφέ!

Αλλά βλέπω πως τίποτα απ' όλα αυτά δεν κάνετε, άρα δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε.

Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να καταγγείλετε κάθε προσπάθεια ενότητας ως "οπορτουνισμό" ώστε να μπετονάρετε τα κομματικά σας μέλη, υπνωτίζοντάς τα τάζοντας την άμεση ανατροπή του Καπιταλισμού και το χτίσιμο του Σοσιαλισμού σε μια χώρα την Ελλάδα, αύριο το πρωί!

Καληνύχτα δε σου λέω γιατί ηδη ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΒΑΘΙΑ........


Φευγάτος
23 Ιουλίου 2013 στις 9:11 π.μ.

"Έχετε λυσάξει να πολεμάτε το ΚΚΕ" λέει ο άλλος! Και ποιός το λέει; Αυτός που σαν κεντρική του γραμμή έχει το "Μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ", αυτός που όχι μόνο κρύβει τις συγκεντρώσεις των άλλων, αλλά και λοιδορεί μέσα από την εφημερίδα του καθημερινά κάθε τι εκτός κόμματος, αυτός που δεν θέλει ΚΑΝ να πέσει η κυβέρνηση μη τυχόν κι έρθει ο...ΣΥΡΙΖΑ(!!!!)
Δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή καν να εντείνουν το (αντικειμενικό) πολιτικό πρόβλημα των αστών, το μόνο που τους νοιάζει είναι μη τυχόν κι έρθει ο....ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό που θέλω να σας πω
το πιο γελοίο απ' όλα
δεν σας το'χω πει ακόμα:

Το ΚΚΕ ήταν αυτό που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ το Συνασπισμό, το ΚΚΕ είχε υπογράψει κείμενα απείρως πιο δεξιά από αυτά που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ακόμη και σήμερα έχει ψηφίσει 2 φορές με την ΠΑΣΚΕ στην ΑΔΕΔΥ για να ακυρώσει κινητοποιήσεις!!

Και ΑΥΤΟ το ΚΚΕ, το ΚΚΕ με τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες από την εποχή της Βάρκιζας μέχρι ΚΑΙ την εποχή του μνημονίου, έρχεται σήμερα να μας πει για κάποιους...οπορτουνιστές που του χαλάνε το σοσιαλισμό!!
Τι λες βρε παιδί μου, τόσο κακοί αυτοί οι οπορτουνιστές ε; Μίσησαν τόσο πολύ αυτό το κόμμα που σήμερα θέλουν να βγάλουν και κυβέρνηση και δεν αφήνουν την χρυσή αυγή με την ΝΔ να..."τιμήσουν" το ΚΚΕ όπως αυτοί ξέρουν!

Βγαίνει ο άλλος ο ΒΛΑΚΑΣ και λέει ότι δεν θέλει λέει ο κόσμος να αντισταθεί γιατί αν ήθελε δεν θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, θα ψήφιζε ΚΚΕ. Ο εκλογικός κρετινισμός σε όλο του το μεγαλείο, ούτε τη επίσημη (γιατί η ανεπίσημη επίσης εκλογικός κρετινισμός είναι) γραμμή του κόμματος δεν ξέρει κι έρχεται να μας πουλήσει και θεωρίες περί αντίστασης.
Μεγάλε, το να πιστεύεις ότι οι ευθύνες για την κατάσταση βαρύνουν τον κόσμο, ένα πράγμα δείχνει: Πόσο εκτός τόπου και χρόνου και κυρίως ΚΟΣΜΟΥ είσαι. Τι να κάνουμε, είσαστε άτυχοι εσείς οι ΚΚΕδες. Δεν σας έτυχε ένας λαός επαναστατικός που να ορμάει ΜΟΝΟΣ του (γιατί για το ΚΚΕ δεν έχει έρθει η ώρα) και να συντρίβει τους αστούς. Καντεμιά, που να πας με τέτοιους λαούς. Δώστε στο ΚΚΕ ένα Κουβάνικό λαό, δώστε του ένα Βενεζουαλένικο έστω, να τον πάρει να κάνει θαύματα. Αλλά μ' αυτούς τους μικροαστικοποιημένους δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όπως ακριβώς οι αναρχικοί περιμένουν τους "εξεγερμένους" έτσι και το ΚΚΕ περιμένει τους..."επαναστατικοποιημένους"....

Α...και μη βαυκαλίζεστε με τον κόσμο που δήθεν κατεβάζετε στο δρόμο: Σε μια τυπική διαδικασία το έχετε μετατρέψει κι αυτό. "Οι κομμουνιστές κάνουν πορείες", όπως ακριβώς τα εισερχόμενα παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ 8:32
23 Ιουλίου 2013 στις 10:15 π.μ.

@ 11:32 @ 9:11
Επειδη τα σχόλιά σας είναι "κοπιαρισμένα" από την Κουμουνδούρου και βαριέμαι να λέω τα ίδια πράγματα δύο φορές, επισημαίνω ότι αποφεύγετε να απαντήσετε εάν δικαιώθηκε η περσινή θέση του ΚΚΕ "μην εμπιστεύεσαι το ΣΥΡΙΖΑ". Δευτερευόντως, εγώ μιλάω συμπορευόμενος με τις θέσεις του ΚΚΕ και άρα με δεδηλωμένη πολιτική ταυτότητα. Εσείς από ποιά σκοπιά μιλάτε πέραν του αντιΚΚΕδισμού σας; Διότι "ταμπέλα" έχουν ή κολλάτε εσείς μόνο στους ΚΚΕδες, αντιθέτως εσείς ως γνήσιοι αντικομμουνιστές κάνετε πολεμική στο ΚΚΕ από διαρκώς μεταβαλλόμενες θέσεις, και το κυριότερο, δίχως να δηλώνετε τη δική σας πολιτική τοποθέτηση. Όχι πολιτική ταμπέλα σ' εμένα και εσείς στη "θολούρα" να βγαίνετε από 10 διαφορετικές θέσεις με το πλεονέκτημα του δήθεν "ανένταχτου". Τρίτον, επειδή στον σχολιαστή @ φάντασμα δεν αρκεί η καθημερινή δράση του ΚΚΕ αλλά επιθυμεί πολιτική συμμαχία στα συνδικάτα (δηλ. όχι κοινωνική συμμαχία) μπορεί να μας εξηγήσει με ποιούς θα γίνει αυτή η "πολιτική" συμμαχία και γιατί στην κινηματική δράση όλων των υπολοίπων (πλην ΚΚΕ) μαζεύονται κάθε φορά "τρεις κι ο κούκος"; Μήπως να μας εξηγήσει γιατί με το ΠΑΜΕ συσπειρώνονται δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες και οι διαδηλώσεις τους είναι δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους, ενώ οι υπόλοιποι (όλοι μαζί) "δεν γεμίζουνε ταξί". Ποιός οργανώνει την πάλη στα εργοστάσια, στα γραφεία, στους χώρους δουλειάς; Ποιός μιλάει στους εργάτες; Διότι εγώ μόνο το ΠΑΜΕ βλέπω. Έχεις δει εσύ οποιαδήποτε άλλη παράταξη να έχει συνδικαλιστική δράση εκεί που πραγματικά πονάνε τα αφεντικά; Έχεις δει πουθενά το 27% του ΣΥΡΙΖΑ ή κανέναν άλλο; Έχεις δει όταν ανεβαίνει η ταξική πάλη ποιοί είναι αυτοί που διώκονται ή απολύονται πρώτοι από την εργοδοσία; Όταν λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά μπορείς να μας απαντήσεις από πού συνάγεται ότι το ΚΚΕ είναι "απομονωμένο" και "περιθωριοποιημένο"; Διότι εγώ βλέπω ότι στο περιθώριο είστε εσείς. Καλά ο σχολιαστής @ φευγάτος μάλλον ξέμεινε αμανάτι στην εποχή του πάλαι ποτέ "αυριανισμού", επειδή κανείς δεν έτυχε να του πει ότι το μαγαζί-ΠΑΣΟΚ έκλεισε και τώρα τα λαμόγια πάνε ΣΥΡΙΖΑ. Οι ασυνάρτητες μούρδες που αραδιάζει δεν αξίζουν καν σχολιασμό.

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2013 στις 10:20 π.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=E_spPJTuUK4

φελιξ τσερζινσνκι

ΔΙΟΝΥΣΗΣ 8:32
23 Ιουλίου 2013 στις 10:36 π.μ.

Αααα και για να μην το ξεχάσω:
Ο @ φευγάτος 9:11 γράφει: "Α...και μη βαυκαλίζεστε με τον κόσμο που δήθεν κατεβάζετε στο δρόμο: Σε μια τυπική διαδικασία το έχετε μετατρέψει κι αυτό. "Οι κομμουνιστές κάνουν πορείες", όπως ακριβώς τα εισερχόμενα παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου".
Και μόνο αυτή η περικοπή του σχολίου του ανωτέρω τύπου αρκεί για να καταδείξει πόσο (δεν) πιστεύει στον κόσμο που κατεβαίνει στους δρόμους για να διαδηλώσει με το ΠΑΜΕ έστω και εάν δεν ανήκει στο ΚΚΕ ή σε ταξικό σωματείο,αλλά και πόσο πολύ (δεν) πιστεύει στην πρωτοβουλία, στην αυτενέργεια και στην αυτόνομη και οργανωμένη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αφού θεωρεί ότι ΚΚΕ "κατεβάζει" τον κόσμο στους δρόμους, λες και είναι πρόβατα. Αυτό αποδεικνύει αδιάσειστα πόση αξία έχουν οι κραυγές τέτοιων τύπων όταν μιλάνε για "ΚΚΕ που καπελώνει τους αγώνες", "παρελάσεις του ΠΑΜΕ" και άλλα τέτοια προβοκατόρικα και ασφαλίτικα.

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2013 στις 10:39 π.μ.

Ναί ρε φευγάτε των 9:11.
Και μόνο με την αναλυσή σου το ψευδώνυμο φευγάτος σε αντιπροσωπεύει πλήρως. Οπότε τι να σχολειάσει κανείς. Είσαστε και παραμένεται οπουρτουνιστές στην πιο σκληρή μορφή. Υπάρχουν πιο σπουδαία πράγματα να ασχολιθούμε παρά με σάς.

κοινός νους
23 Ιουλίου 2013 στις 7:31 μ.μ.

Το όνομα που χρησιμοποιώ δεν είναι τυχαίο. Το διάλεξα επειδή αντιλήφθηκα ότι είναι ακριβώς αυτό που λείπει από τους κκεδες. ( Ο όρος που χρησιμοποιώ, επίσης δεν είναι τυχαίος. Λέω κκες και όχι κομμουνιστής, επειδή πιστεύω ότι δεν ταυτίζονται κατ'ανάγκη.)

Διαβάζω λοιπόν στα σχόλια του Διονύση ότι “τα σχόλιά σας είναι "κοπιαρισμένα" από την Κουμουνδούρου” και ότι “ εγώ μιλάω συμπορευόμενος με τις θέσεις του ΚΚΕ και άρα με δεδηλωμένη πολιτική ταυτότητα. Εσείς από ποιά σκοπιά μιλάτε πέραν του αντιΚΚΕδισμού σας;”

Αναφέρεται σε δύο προγενέστερα σχόλια και δυσανασχετεί που δεν έχουν κομματική σφραγίδα. Θεωρεί, λοιπόν, δεδομένο ο Διονύσης ότι ο οποιοσδήποτε έχει μία πολιτική θέση, πρέπει να μιλάει εξ ονόματος κάποιου κόμματος και να υπογράφει ως τέτοιος. Δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι μπορούν να υπάρχουν ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι που να είναι υπηρέτες ιδεών και όχι κομμάτων, τα οποία τη μία στιγμή μπορεί να εξυπηρετούν τις ιδέες και την άλλη όχι. Και βεβαίως αυτοί οι άνθρωποι έχουν εκλογική συμπεριφορά, η οποία όμως δεν είναι κλειδωμένη όπως πχ η υποστήριξη κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά είναι αποτέλεσμα τακτικής επιλογής. Και όποιος δε βλέπει ότι αυτή τη στιγμή, η τακτική αποφασίζει Σύριζα, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή είναι ένας τυφλός οπαδός που δεν αλλάζει ομάδα.

Υπάρχουν λοιπόν Διονύση, πολλοί άνθρωποι που δε θα βγουν να μιλήσουν εξ'ονόματος του Σύριζα, όχι επειδή το παίζουν πονηροί, αλλά επειδή α) δεν είναι δεδομένοι και μόνιμοι οπαδοί του και β) θεωρούν χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση τους διαξιφισμούς μεταξύ των οπαδών δύο κομμάτων, που τους θυμίζουν καυγάδες σε καφενεία.

Και αν αυτοί οι άνθρωποι χτυπάνε το ΚΚΕ, δεν πολεμάνε τις προγραμματικές του θέσεις αλλά την απαράδεκτη και χαμηλού επιπέδου στάση του απέναντι στην ενότητα της Αριστεράς. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι η ενότητα της Αριστεράς θα επιτευχθεί με παρακάλια απέναντι στο κόμμα. Έχει τη δύναμη ο λαός και θα την επιβάλλει. Ηδη οι μισοί ψηφοφόροι του κόμματος, εξέφρασαν την άποψή τους επ'αυτού. Έπονται οι υπόλοιποι.

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2013 στις 10:35 μ.μ.

Ουστ συριζαίοι! Είσαστε λαμόγια του καναπέ, 'αριστεροί' του βολέματος, όψιμοι πασοκοι του 1981, που μυριστήκατε καρέκλες εξουσίας και κάνετε τα πάντα για να τις καταλάβετε. 'Ομως ο κόσμος της αριστεράς(*) σας πήρε χαμπάρι, πράγμα που ηδη το βλέπετε και στις εκλογές θα το δείτε καλύτερα.

(*) όλων των κομμάτων και παρατάξεων που έχουν κόκκινο στη σημαία τους.


ΥΓ:Προτείνω στους κκεδες που μπαίνουν εδώ να στείλουν σε όσους μπορούν αυτό το άρθρο μαζί με τα σχόλια. Είναι σίγουρο πως όταν κάποιος διαβάσει τα σχόλια του πασόκου που κάνει το συριζαίο 'κοινού (νού)<->(μα_ακα)' ακόμα και αντικκε να είναι θα σκεφτεί σίγουρα να ψηφίσει κκε.

Φάντασμα
23 Ιουλίου 2013 στις 10:37 μ.μ.

@Διονύσης & άλλους κομματικούς οπαδούς

Εσύ ψάχνεις να βρεις τι κομματική ταυτότητα έχω για να κολλήσεις ταμπέλα. Δεν θα σου κάνω τη χάρη γιατί δυστυχώς για σένα δεν έχω πια κομματική ταυτότητα. Αφού όμως σε ενδιαφέρει τόσο πολύ θα σου πω ότι κατά καιρούς είχα ψηφίσει και ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστικά σχήματα. Ικανοποιήθηκες;;;

Πιστεύω κατ' αρχήν στην ιδέα του Υλισμού/Μαρξισμού και την έχω υπηρετήσει και μέσα από το κόμμα σου σε άλλες εποχές μέχρι που κατάλαβα με τι υποκριτική πολιτική σέχτα είχα να κάνω.
Δεν διαφώνησα με το ΚΚΕ ως ιδέα αλλά με την καθοδήγησή του η οποία:

- Ποτέ δεν κάνει αυτοκριτική (...αν δεν περάσουν 70 τουλάχιστον χρόνια)

- Έχει αλλεργία στην διαφορετική άποψη και σπιλώνει με το χειρότερο τρόπο τους αξιολογότερους ανθρώπους μόνο και μόνο γιατί διαφωνούν με την καθοδήγηση (τι να σου θυμίσω, από Άρη και Πλουμπίδη, μέχρι Μίσσιο, Φαράκο και Μπιτσάκη)

-Δεν έχει κάνει ποτέ και πουθενά λάθη, αλλά παντού και πάντα φταίνε οι καταραμένες οι "αντικειμενικές συνθήκες"....

-Συκοφαντεί κάθε κίνηση που δεν ελέγχει (Κίνημα Δεν Πληρώνω, εργατικο έλεγχο στη ΒΙΟΜΕ, κλπ)

-Δεν έχει προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο λαικό κίνημα (σε σχέση με τις δυνατότητές του) από το 1943 και μετά, παρά τρεκλίζει από γκάφα σε ξεπούλημα και τ' ανάποδο. Τι να θυμηθεί κανείς, την επαμφοτερίζουσα στάση στα Δεκεμβριανά, την Βάρκιζα, την αποχή το '46, το "παρα πόδα", την επίσημα στάση στο Πολυτεχνείο το '73, την διάλυση του ενιάιου Συνασπισμού. Τι;;;

Και το σπουδαιότερο για τα τελευταία χρόνια:

Κάνει την ΠΑΠΙΑ σχετικά με την κριτική αποτίμηση του αποτυχημένου γραφειοκρατικού Σοβιετικού μοντέλου.
Και όχι μόνο!
Υπερασπίζεται σε πείσμα κάθε ιστορικής πραγματικότητας το Σοβιετικό μοντέλο και επιπλέον έχει περάσει στους οπαδούς του την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ γραμμή της υπεράσπισης των Δικών της Μόσχας και των Σταλινικών εκκαθαρίσων της Λενινιστικής ηγεσίας των μπολσεβίκων.

Και μετά από όλα αυτά, οι ΚΚΕδες πιστέυουν πως μπορεί να υπάρξει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ έντιμος Αριστερός Κομμουνιστής που θα μπορέσει να ξεχάσει την απύθμενη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του Κόμματος και να πυκνώσει ξανά τις γραμμές του.......

Και αυτό το ξέρει η ηγεσία και στρατολογεί πια μόνο φανατισμένους οπαδούς και όχι σκεπτόμενους ανθρώπους.

Σταματήστε λοιπον τη σεχταριστική πολιτική και κοιτάξτε να κάνετε κάτι για το λαό.

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2013 στις 11:42 μ.μ.

----------------ο παρεισακτος-------------------
Απονερα του κκε που γινανε κουκουεδολογοι. Βρε αριστερακια θα σας γδαρουν ζωντανα με τις μαλακιες που λετε και κανετε, που πατε στα θηρια με μονο προσον οτι καποτε σπαγατε βιτρινες------------------------------------------------------
TO 1992, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό για μια νέα λαμπρή σελίδα στην πορεία της χώρας--------------------------------
22 χρονια μετα οι Ελληνες αυτοκτονουν ,--------- μεταναστεβουν,----------------------------------
εγιναν ρακοσυλλεκτες----------------------------
Ανθρωποι χανουν τη δουλια τους, κατα 1000δες---- χανουν τα σπιτια τους και το βιος τους-------- Βαζουν φορους παντου, σπιτια, χωραφια, μαντρια κοτετσια----------------------------------------
Αγρότες προπωλουν την παραγωγή τους σε τιμές που δεν βγάζουν ούτε τα πετρέλαια.--------------
Ανθρωποι που βλέπουν ότι με τον μισθό δεν βγάζουνε το μήνα.-------------------------------
Που δεν έχουν καθόλου μισθό---------------------
Που δεν έχουν καν κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι τους,-------------------------------------------
που τρωνε απο καδους απορριματων,---------------
κλεινουν εμπορικα,
κλεινουν εγοστασια ,
κλεινουν βιοτεχνιες .
200 Δημοτικά και νηπιαγωγεία καταργούνται, συγχωνεύονται και υποβιβάζονται σε όλη την Ελλάδα.
Κλείνουν 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα!
Κλείνουν θέατρα!
Κλείνουν και το κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης!
Κλείνουν σχολές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ!
Λουκέτο σε 800 δημοτικές επιχειρήσεις!
Μέσα στο 2013 60.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν!
Κλείνουν Δ.Ο.Υ.!
Καταργούν το Υπουργείο Πολιτισμού!
Κλείνουν τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και πετσοκόβουν την ΕΑΒ!
Άλλοι 20 δημόσιοι οργανισμοί κλείνουν μετά την ΕΡΤ..
"Πουλανε τη γη μας, βλεπε Χαλκιδικη χρυσωρυχεια, παραλιες με 33 ευρω το στρεμα. Πουλανε τα νησια μας για 1000 Ε το στρεμα , τα λιμανια τα πετρελαια, το αεριο.--------------
Κανενας πουστης δεν εχει το δικαιωμα να πουλα τον εθνικο πλουτο των Ελληνων και να μας διαφετεβουν με τη γη μας,και το νερο μας.
------------------------------------------------
Και οι συνδικαλιστικοί φορείς, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ.ΟΤΑ κ.λ.π. φερέφωνα τών κομματικών τους αφεντικών εξαγγέλλουν 2ήμερες απεργίες καί όχι μιά γενική απεργία διαρκείας έτσι ώστε νά εξαναγκαστεί η κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. καί τής ΕΕ νά εγκαταλείψει τήν εξουσία. ------------------- ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.ΣΥΡΙΖΑ κατεβαινουν μαζι τους αποσυντονιζοντας το ταξικο εργατικό κινημα και το λαο.-------------------------------------
Συνιστωσες αριστερες, τριχες κατσαρες.
Τροϊκα σημαίνει:
Ευρωπαϊκή Ενωση(Ε.Ε.), Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(Δ.Ν.Τ.)----------------------------------
Σε ποια από τα τρία δεν ανήκει η ελληνική αστική τάξη;
Όταν λέμε "έξω η τροικά" σημαίνει έξω και από τους τρεις οργανισμούς.------------------------- Ποιο κόμμα έχει πει έξω και από τους τρεις;-----
Αν πούμε μόνο το ΚΚΕ θα έχουμε άδικο;;;;;;;;;;;;
------------------------------------------------
Να γιατί μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο.

http://hrismos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6785.html

Ανώνυμος
23 Ιουλίου 2013 στις 11:48 μ.μ.

Καλα να παθετε αφου ασχολείστε με ηλίθιους που κανεις δεν τους δίνει σημασία

ο Σύριζα δεν θα επαναπροσλάβει κανένα
24 Ιουλίου 2013 στις 12:34 π.μ.

@κοινός νους
Όχι, η τακτική δεν λέει "τώρα Σύριζα". Γιατί με αυτή τη λογική, άσχετα με το τι θα κάνει ο Σύριζα θα λέει "πάλι Σύριζα" για να μην έρθει η δεξιά. Και μετά θα λέει "Σύριζα με κλειστή μύτη" για να μην έρθουν οι ναζί.
Με αυτή τη λογική θα πρέπει να εξαφανιστούν όσοι δεν θέλουν σύγκλιση με τον Σύριζα. Με αυτή τη λογική μας κατσικώθηκε το ΠΑΣΟΚ 30 χρόνια, με αυτή την "κοινή λογική" του μικρότερου κακού φτάσαμε εδώ.
Ε, λοιπόν το ΚΚΕ δεν θα μπει σε αυτό το παιχνιδάκι. Με όποιο κόστος...

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 6:59 π.μ.

Παρακαλούνται οι φίλοι κκεδες να ηρεμήσουν, και εκτός από άναρθρες και ακατάληπτες κραυγές να μιλήσουν σαν άνθρωποι.

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 8:56 π.μ.

Η μανία καταδίωξης του κκε είναι φυσικά απόρροια της γενικώτερης σεχταριστικής πολιτικής του και του αναχωρητισμού.Μόνο έτσι φανατίζει όποιους οπαδούς του έχουν απομείνει ακόμα,καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να μην σκέφτονται και βλέπουν το χάλι της ηγεσίας.
Τώρα που βλέπει την καταδίωξη μόνο η σοφή γραφεικρατία το ξέρει,όταν ακόμα και οι ναζί στη βουλή δηλώνουν πως τιμούν το κκε!!!
Κανένα απο τα καπιταλιστικά κέντρα δεν βλέπει το κκε σαν κίνδυνο για τα συμφερόντά του γιαυτό και ούτε ασχολούνται μαζί του.
Να παραδεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιός και νέο πασοκ.Με την ανταρσυα αλλά και άλλους χώρους δεν μπορεί να βρεί σημεία σύγκλισης?Ολοι δεξιοί και άχρηστοι είναι και μόνο το κκε ξέρει την αλήθεια?
Τέλος ας σκεφτούν οι οπαδοί-ταλιμπάν του κκε αν ένα άλλο Αριστερό κόμμα είχε σαν κεντρικό προεκλογικό σύνθημα το μην εμπιστεύεσαι το κκε τι θα γινόταν.
Απο τον Σαμαρά μέχρι τον Αρειο Πάγο θα είχαν πέσει να το φάνε για να προστατεύσουν ''το κόμμα του λαού''.
Αλλά για να σκεφτούν πρέπει να υπάρχει μυαλό που η σοφή ηγεσία έχει φροντίσει να τους το αφαιρέσει.









Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 11:15 π.μ.

Το ΚΚΕ είναι ένα αποτυχημένο κόμμα που δήθεν υπερασπίζεται τους εργαζόμενους. Για να δούμε λοιπόν:

1. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου το ΚΚΕ έχει δυνάμεις δεν υπερασπίζεται ΚΑΝΕΝΑΝ εργαζόμενο που ανήκει σε άλλη αριστερή ή κομμουνιστική οργάνωση. Το αντίθετο κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μπράβο της.

2. Το ΚΚΕ στηρίζει ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ ΠΑΝΤΟΥ σχεδόν, με τη λογική του αναλογικού προεδρείου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτάσσει τη λογική του προγραμματικού προεδρείου που είναι και η σωστή.

3. Το ΚΚΕ λέει ΨΕΜΜΑΤΑ και είναι ένα σκατόψυχο κόμμα. Προκειμένου να υπερασπίσει την βλακώδη αντίληψή του και την ανούσια ύπαρξή του, καταφεύγει στα πιο χοντρά ψέμματα: "Σκοτεινά κέντρα καθοδηγούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ" λέει το ΠΓ του ΚΚΕ. Ξεφτίλα ΚΚΕδες.

4. Το ΚΚΕ υπερασπίζεται ως σοσιαλιστικά τα καθεστώτα που ξεφτίλισαν τον σοσιαλισμό.

5. Το ΚΚΕ βρίζει και λασπολογεί, ΚΑΘΕ κίνημα το οποίο δεν ελέγχει. ΠΑΝΤΑ έτσι κάνει. Φοβάται την αυθόρμητη κίνηση του κόσμου. Φοβάται τον ίδιο τον κόσμο και δεν γουστάρει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να μάθει ο εργατόκοσμος να κάνει πολιτική.

Οχι μάγκες. ΜΕ αυτό το κόμμα δεν είναι δυνατή ΚΑΜΜΙΑ κεντρική πολιτική συνεργασία, γιατί το ίδιο δεν θέλει. Καληνύχτα ΚΚΕ αυτός ο κόσμος θα επαναστατήσει ΧΩΡΙΣ εσένα!

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 3:06 μ.μ.

------Προς σοβιετολογους και ψευδολόγους.----------
Όταν αυτοί πηγαίναν στο φεγγάρι Εσείς κυνηγούσατε ακόμα με σφεντόνες

χαζός
24 Ιουλίου 2013 στις 4:08 μ.μ.

Συμπέρασμα : Προετοιμάζουμε την επανάσταση που θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι αντικειμενικές συνθήκες με στόχο την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού χωρίς ενδιάμεσα μεταβατικά στάδια σε μία και μόνο χώρα. Μέχρι τότε, τίποτα.Μάλιστα.......

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2013 στις 5:37 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=-hHwbC6nwWY

Αυτοί είναι οι ΚΚέδες.Μόνη τους έγνοια να λένε καλά λόγια γι'αυτούς οι αστοί,πάντα με αυτό το κόμπλεξ.Περαστικά τους...

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2013 στις 4:09 μ.μ.

ανώνυμε 11:15, μπορείς να βάλεις καμιά παραπομπή σε αυτό το "Σκοτεινά κέντρα καθοδηγούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ";
Δεν μπορώ να απαντήσω στα υπόλοιπα επιχειρήματά σου (είσαι πραγματικά ακατανίκητος) αλλά πείσε με γι'αυτό που γράφεις.
Σε ποιο κείμενο ή ομιλία του ΚΚΕ γράφει ότι "σκοτεινά κέντρα καθοδηγούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ";
@χαζός, μάθε ότι οι αντικειμενικές συνθήκες για την επανάσταση υπάρχουν εδώ και μισό αιώνα. Οι υποκειμενικές δεν υφίστανται. Καλοπροαίρετα, διάβασε κανένα βιβλίο...

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2013 στις 4:45 μ.μ.

Εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τ’ άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια.

Τι έγινε βρε παιδιά και τα γκροπούσκουλα χτυπάνε με συγχωρδία το ΚΚΕ? Μάλλον ετοιμάζονται για επανάσταση. Και ειδικά οι πρώην ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όσον αφορά τον ΑΝΩΝΥΜΟ των 11.15π.μ η κατάντια σας δεν έχει όριο. Αλλά έχει και το θετικό πως ξεβρώμησε το κόμμα απο κάτι ψευτοεπαναστάτες σαν και του λόγου σου. Πόσο χαμηλά θα πέσετε ακόμη!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
25 Ιουλίου 2013 στις 6:38 μ.μ.

Επειδή απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα επιμένω:
Εγώ μιλάω συμπορευόμενος (όχι ταυτισμένος, καταλαβαίνετε ελληνικά;) με τις θέσεις του ΚΚΕ. Επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση που ενοχλεί τους διαφόρους: Όταν ρωτάω εσείς από ποιά πολιτική σκοπιά μιλάτε ρωτάω με ποιές θέσεις συμπορεύεστε πολιτικά και τί πιστεύετε για την κοινωνικοοικονομική οργάνωση της κοινωνίας. ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟ ΒΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥ" ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ "ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ". Όσο για τον σχολιαστή @ΦΑΝΤΑΣΜΑ τί να πει κανείς. Νομίζει ότι απευθύνεται σε πολιτικούς μπούφους του τρίπτυχου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που αλληλοπαραμυθιάζονται. Έχει ψηφίσει (ναι έτσι ακριβώς γράφει στην ανάρτηση @10:37) κατά καιρούς ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστές. Φυσικά για ακόμη μία φορά αποφεύγει να πει τί πιστεύει και τί ψηφίζει ΤΩΡΑ, ούτε βέβαια διευκρινίζει ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ. Δεν του ψιθύρισαν ακόμη του καραγκιόζη ότι οι αντιεξουσιαστές δεν συμμετέχουν σε εκλογές. Για τέτοια παρτάλια μιλάμε!!!

Φάντασμα
25 Ιουλίου 2013 στις 11:23 μ.μ.

@ Διονύσης
Έχεις χάσει τη μπάλλα, αλλά σε καταλαβαίνω.

Στο μήνυμα σου 25/07 6:38 γράφεις:
"ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ...."

και μετά από μόλις .....5 γραμμές στο ΙΔΙΟ μήνυμα γράφεις απευθυνόμενος σε μένα:
"Φυσικά για ακόμη μία φορά αποφεύγει να πει τί πιστεύει και τί ψηφίζει ΤΩΡΑ........."

Φίλε άστο γιατί μαζί σου γελάνε και τα πλακάκια!!!!

Και φυσικά για όσα επί της ουσίας γράφω στο μήνυμά μου, τα κάνεις γαργάρα και όπως κάθε "σύγχρονος" οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας που λέγεται ΚΚΕ (τι κατάντια πια!) αρχίζεις να με λούζεις με κοσμητικά επίπεδα ("καραγκιόζης", παρτάλια" ).

Αλλά έχεις την πλήρη κατανοήσή και -κυρίως- τον οίκτο μου γιατί, αυτό είναι το αξιακό σου επίπεδο. Η ευθύνη ανήκει σε εκείνους που σε μάζεψαν στο κόμμα.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
26 Ιουλίου 2013 στις 2:04 π.μ.

@ Πέτα την κουκούλα πρώτα και μετά συζητάμε ό,τι θέλεις. Με κουκουλοφόρους που ντρέπονται να δηλώσουν τί πιστεύουν και αγνοούν τα βασικά δεν συζητώ. Εντάξει γκαιμπελίσκε του ΣΦΥΡΙΖΑ;
ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Φάντασμα
26 Ιουλίου 2013 στις 1:48 μ.μ.

Καλά, ό,τι πεις.

Έχεις ανάγκη να ταυτιστείς με κάτι για να ξεχάσεις τη κατάσταση σου, βρήκες το κόμμα (και αυτό εσένα) για να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου αυτή, και για να ολοκληρωθεί η ψυχοθεραπεία θες και έναν θανάσιμο αντίπαλο που και αυτόν τον βρίσκεις σήμερα στον Σύριζα ή στον Ανταρσύα.

Γύρνα όμως τώρα στο φυσικό σου χώρο (Θύρα 7) και πάψε να αυτοεξευτελίζεσαι και συ και η ομάδα σου, .... δηλ. το κόμμα σου.

http://www.youtube.com/watch?v=SKviqo7hqj8


Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2013 στις 6:46 μ.μ.

φαντασμα στην αρχη ειχες πλακα ,τωρα λες τα ιδια και τα ιδια..Αν δεν αναφερθείς στους πολίτικους σου προσανατολισμούς πανω σε τι θα μιλησουμε..? Αν και εφω σε κόβω για να εχεις μπαμπα πασοκο συνδικαλιστή που περιμένει σωτήρια
Φταίνε και αυτοι που ασχολούνται μαζι σου ,απο την αρχη φαινότανε τι αστερι εισαι..Πολυ πριν ψηφίσεις αντιεξουσιαστικο κομμα

Φάντασμα
27 Ιουλίου 2013 στις 9:55 μ.μ.

Καλά, βουλωμένο γράμμα διαβάζεις......

Και πως έβγαλες το συμπέρασμα περί "πασοκο συνδικαλιστή"?
Όποιος σας ρίχνει πολιτικές φάπες στις οποίες δεν μπορείτε να απαντήσετε, πρέπει να τον χαρακτηρίζετε ως "πασόκο"???
Έτσι σας λένε πια στο Κόμμα?
"Σπιλώστε ότι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε" είναι η γραμμή?
Κακομοίρηδες.....

Ποιός σου μίλησε για αντιεξουσιαστικό κόμμα? Εγώ μίλησα για αντιεξουσιαστικά σχήματα και οχι για κόμμα και "ψήφος" θα πρέπει να ξέρεις δεν σημαίνει μόνο "εκλογές" αλλά και υποστήριξη σε ενώσεις, συλλογικές-κοινωνικές δράσεις, αγωνιστικά σχήματα.
Αλλά τι να σου εξηγώ τώρα!...
Ασχολήσου καλύτερα με τον ...Σαβιόλα που είναι και από τα λίγα θέματα στα οποία μπορείς να έχεις άποψη...........

Γειά σου μεγάλα κομμουνισταρά της φάπας Διονυσάκη!

Εγώ ψηφίζω Βεργή. Έχεις πρόβλημα;
27 Ιουλίου 2013 στις 9:57 μ.μ.

Ανώνυμε 6:46 όποιος δεν είναι ΚΚΕ έχει μπαμπά πασόκο συνδικαλιστή;;;;

Έχετε γίνει ο περίγελος του λαϊκού κινήματος.

Mad Music Awards
27 Ιουλίου 2013 στις 10:06 μ.μ.

KKE. To κόμμα που περιμένει την επανάσταση και όταν αυτή ήρθε (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) την ξεπούλησε στη Βάρκιζα.

ΚΚΕ. 90 χρόνια επιτυχίες - 90 χρόνια επανάστασης.
Κυκλοφορεί σε διπλό CD με bonus track τις νέες επιτυχίες "Μην εμπιστεύεστε τον Σύριζα" και "Δεν είμαι αριστερός είμαι ΚΚΕ".

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 12:42 μ.μ.

------------------ο παρείσακτος------------------------------------ νυν κκε---- Η προβοκατσια στη σύγχρονη ιστορία έχει- αποδειχτεί ότι αποτελεί, τον προσφιλέστερο τρόπο δράσης των μυστικών υπηρεσιών,-Απώτερος σκοπός αυτών που διενεργούν προβοκάτσια,- είναι είτε η γενικότερη υιοθέτηση κάποιων ψευδών απόψεων που μπορεί να βλάψουν κάποιον ή κάποιους.-Ηθικον διδαγμα οποιος κραταει το κομα του κρυφο εχει το κωλο του ανοιχτο!!!!!!!

Αριστερός
28 Ιουλίου 2013 στις 1:09 μ.μ.

Όποιος δεν είναι ΚΚΕ είναι Πασόκος ή στην καλύτερη οπορτουνιστής και σίγουρα θανάσιμος εχθρός της εργατικής τάξης.

Αντίστοιχο δηλαδή επιχείρημα με εκείνο που χρησιμοποίησε η σταλινική γραφειοκρατία στις Δίκες της Μόσχας και τους διωγμούς των μπολσεβίκων: "Όποιος διαφωνεί με την πολιτική του Στάλιν, είναι πράκτορας των δυτικών, αντεπαναστάτης, εχθρός του Λαού".

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον το ΚΚΕ ακολουθεί ανοιχτά την Σταλινική γραμμή στο ζήτημα της Επανάστασης και του Σοσιαλισμού.

Και όπως ο Στάλιν κατόρθωσε (φοβάμαι ανεπανόρθωτα) να πλήξει την Σοσιαλιστική Ιδέα, έτσι (τηρουμένων των αναλογιών) και το ΚΚΕ κατορθώνει να συκοφαντήσει τις ιδέες κάθε Έλληνα Κομμουνιστή.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 1:48 μ.μ.

Το φάντασμα που πλανιέται πανω απο την Ευρώπη δεν ειναι του καραγκιόζη φούρναρη ,κυριε τσιπρα

προσπερνώ τους χαρακτηρισμούς που ειναι στα ορια της χυδαιότητας οσο και αν χρεώνεις στους αλλους ,οποιος διαβάσει θα δια[ιστωσει ποιος εκφράζεται ετσι,ίσως ειναι ενας τρόπος πισω απο την ανωνυμία να εισαι αυτο που δεν μπορείς στην πραγματική ζωή και να το εχεις αναγκη..Συμβαίνουν και αυτα..
εδω ρε φιλε θεωρείς πως αριστερός και κομμουνιστής ειναι έννοιες ταυτόσημες...
Τωρα για την σχεση του ΚΚΕ και του εαμ ελασ εισαι ο μονος που δεν την γνωρίζει......Πραγματικά ψαχνω να βρω τα πολίτικα σου επιχειρήματα και δεν τα βρισκω ,μπορείς ομως να τα επαναλαβεις για να τα δουμε και εμεις...
Ασ κανω ομως μια προσπάθεια γιατι δεν ειμαι αισιόδοξος πως θα το κανεις.εσυ..
Θεωρείς πως η ληση θα ειναι ποια ..? Μια επαναδιαπραγμάτευση ..? έξοδος απο το ευρω και την Ε.Ε η" ,,και με ποιους ορπυς στην οικονομία,...? Το χρέος..?
Ποια θα ειναι η συμπεριφορά απο την μερια του μεγαλου κεφαλαίου και πως θα την αντιμετωπίσεις..?

Τα κομμουνιστικά κομματα νεου τυπου δίνουν βαρος στον λαϊκό παράγοντα και την ταξικη παλη ,,αυτα που λες ειναι κολπα της σοσιαλδημοκρατίας που ιστορικά εχουν προδώσει την εργατική ταξη και εχουν παρει την μερια του εκμεταλλευτικού συστήματος απο την Β" διεθνή (χρεοκοπημένη) ακομα και μεχρι την ρωσική επανάσταση.... και αλλα που δεν χωράνε σε σχολιο...

Να σου πω οτι δεν ειμαι ο Διονυσης αλλα εισαι τοσο θρασύς που δεν σέβεσαι τίποτα ,ενα φοβισμένο παιδακι εισαι πισω απο την ανωνυμία ..Να μεγαλώσεις
Το τι ψήφισες ειναι δικια σου δουλεία ,μονος σου έγραψες αυτο

{ Αφού όμως σε ενδιαφέρει τόσο πολύ θα σου πω ότι κατά καιρούς είχα ψηφίσει και ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και ΣΥΡΙΖΑ και αντιεξουσιαστικά σχήματα. Ικανοποιήθηκες;;; }

οτι κρύβεσαι ειναι κραυγαλέο και καλα κανεις γιατι μοιάζεις με τροτσκιστη μια ιδιότητα αρκετά ψυχαναγκαστική ,αλλα αφου δεν το υπερασπίζεσαι δεν υπάρχει ζήτημα,εκτος εαν αλλαξεις γνωμη

ΥΓ
Και το συμπέρασμα του πασοκου συνδικαλιστή το εβγαλα διότι η λυση που υπαινίσσεσαι και δεν μπορεις να σχηματοποιήσεις (αν μπορείς να το κανεις) δηλαδη την "αριστερή" κυβέρνηση δινει ελπιδα μονο στο να δημιουργήθει η" να υιοθετήθει ενας εκλογικός στρατος μεσο του δημόσιου,οτι εκανε το παλιό ΠΑΣΟΚ και η Ν Δ.. .Οι εξυπνάδες ειναι υπεκφυγή οχι απάντηση και μονο τετοιες εχουν τα "σχολια" σου

φελιξ τσερζινσκι

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

fantasma
Παλι έφυγες απο το παράθυρο ,ειπες για ολα και ξέχασες μονο να αναφερθείς στους πολιτικούς σου "προσανατολισμούς" ωστε να γινει σσυζήτηση με "επιχειρήματα" οπως εσυ επιθυμείς ..Τυχαιο..?
Μπορεις ομως να ξανα προσπαθήσεις ..Για να δουμε..

Ι.Β.Σ

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2013 στις 8:47 μ.μ.

"Η άποψη που υποστηρίζει ότι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν στην προώθηση της κυβερνητικής προοπτικής του δεύτερου, παραπέμπει στο γνωστό σόφισμα που ταυτίζει μπουζούκι και αστυφύλακα, επειδή κι οι δύο είναι όργανα.. Ταυτίζει, δηλαδή, δύο ολότητες με τη σύμπτωση τους σ' ένα δευτερεύον στοιχείο τους."

Συγνώμη, αγαπητοί χουλιγκάνοι ΕΑΑΚίτες-μεταλαγμένοι ανάρχες, μπορείτε σοβαρά να ταυτιστείτε με αυτό το απόσπασμα; ΔΕΥΤΕΡΕΟΥΣΑΣ σημασίας η στρατηγική εκλογής κυβέρνησης ή όχι; Γουάτ δα φάκ; Το να επενδύεις σε ελπίδες οτι "υπάρχει και καλός καπιταλισμός", γιατί περι αυτού πρόκειται το όνειρο "μιας άλλης" κυβερνησης, είναι δευτερεύουσας σημασίας;


Ενδιαφέρον...

metalorixos

Τζερζίνσκι, Στάλιν, και άλλοι σχιζοφρενείς
29 Ιουλίου 2013 στις 10:38 π.μ.

Ώπα σκληροί κομμουνιστές με το κόμμα του "Νέου Τύπου" που μετά από 100 χρόνια, παραμένει νέου τύπου (Θαύμα! Θαύμα!)

Επαναδιαπραγμάτευση, έξοδος από το €, κούρεμα χρέους, κλπ, κλπ, είναι απλά σοσιαλδημοκρατικές λύσεις που έχουν ξεπουλήσει το λαικό κίνημα (είπα και άνοιξα μια εργατική Αmstel).

ΜΟΝΟ αυτό το "νέου τύπου" έχει καταφέρει να πετύχει!
Αυτό και μόνον αυτό έχει δημιουργήσει τον Σοσιαλιστικό παράδεισο της ΕΣΣΔ και των δορυφόρων εξοντώνοντας κάθε αριστερή φωνή ακόμα και τους παλαιο-μπολσεβίκους του Λένιν.

Τώρα 'νταξει, η ΕΣΣΔ κατέρρευσε παταγωδώς (όπως κάποιοι από τους εκτελεσθέντες του '30 είχαν προβλέψει), αλλά ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ πάλι λατρεύοντας το ίδιο καρα-αποτυχημένο μοντέλο συκοφαντούμε όποιον αριστερό δεν αποδέχεται το αλάθητο του (νέου τύπου) κόμματος.
Διότι εμέις σύντροφοι έχουμε τη ρεαλιστική λύση:
Επανάσταση στην Ελλάδα και συντριβή του παγκόσμιου Καπιταλισμού με χτίσιμο του σοσιαλισμού σε μιά χώρα".

Και μετά ο Φέλιξ Τζερζίνσκι μαζί με τον ΙΒΣ (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουχασβίλι - Στάλιν ή Ντόντα), σήκωσαν την γροθιά μπροστά από τα πορτραίτα των ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ειδώλων τους των οποίων το όνομα δανείστηκαν και πέσαν γρήγορα για ύπνο γιατί σε λίγο στο Δρομοκαίτειο περνά ο γιατρός με την ένεση

Και ο Περισσός ευφράνθη και εμείς περάσαμε καλύτερα......

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2013 στις 3:42 μ.μ.

Όταν το άρθρο αφορά άλλα ζητήματα ο σχολιασμός είναι από αναιμικός μέχρι, τις περισσότερες φορές, ανύπαρκτος . Όταν το άρθρο αφορά τη δράση των κομμουνιστών και του κόμματος τους τότε ο σχολιασμός παίρνει φωτιά. Για ξεπερασμένο, προδοτικό, απολιθωμένο , αγκυλωμένο, ξεπουλημένο, μυωπικό, αυτιστικό και δε ξέρω τι άλλο, το ΚΚΕ ‘πουλάει’ ακόμη…
Παρακαλώ τους αντί ΚΚΕ σχολιαστές αφού βγάλουν όλη την αντικομουνιστική χολή τους, αφού επιχειρηματολογήσουν για το πόσο λάθος είναι όπως πάντα οι κομμουνιστές και το πόσο στραβό δρόμο έχουν πάρει, αφού γράψουν πρώτα κάθε τι μειωτικό, απαξιωτικό , συκοφαντικό, εχθρικό, τους κατεβεί στο κεφάλι (ή τους το έχουν φυτέψει εκεί), αφού εκφράσουν μετά από αυτά και την κλασική έκλυση για ενότητα και συμπόρευση με το ΚΚΕ (άσχετα αν δε βρίσκουν σε αυτό τίποτα καλό, …έτσι για το γαμώτο), να μη ξεχάσουν να τραβήξουν και το καζανάκι.

πίφφφ

Ουφ, ανάσανα!
29 Ιουλίου 2013 στις 9:26 μ.μ.

O πιφφ κατάφερε να αντιστρέψει την αιτιοκρατία.

Ο σχολιασμός στα άρθρα που αφορούν το ΚΚΕ, δεν παίρνει φωτιά από "αντικομμουνιστική χολή" αλλά από τους οπαδούς του ΚΚΕ που ως γνήσιοι Σταλινικοί δεν ανέχονται την κριτική όσο ο διάλος δεν ανέχεται το λιβάνι. Και τρολλάρουν.

Φουσκώνουν, ξεφουσκώνουν, ωρύονται, βρίζουν, τραμπουκίζουν, σπιλώνουν συνομιλητές που τολμούν να πουν την άποψή τους γιατί δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι το ΚΚΕ κάνει και λάθη.

Νομίζουν δε, πνιγμένοι στην αυτάρεσκη σεχταριστική τους αλλαζονεία πως η έκκληση για ενότητα έχει στόχο την σημερινή ηγεσία. Λάθος κατάλαβαν.
Η έκλυση για ενότητα αφορά τον κόσμο του ΚΚΕ, όσους τουλάχιστον μπορούν να αντιληφθούν ότι ΤΩΡΑ είναι η ώρα αυτής της γενιάς για δράση.

Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν έχει σχέση με την ηγεσία του Κόμματος την περίοδο '85 - '92. Τότε ο Φλωράκης όχι μόνο είχε δώσει μάχη για την ενότητα της Αριστεράς, αλλά είχε τολμήσει να συμμετάσχει ακόμα και σε κυβέρνηση με αστικά κόμματα.

Με τη σημερινή οπτική του ΚΚΕ, το ΚΚΕ του ΣΥΝ και της Συγκυβέρνησης, το ΚΚΕ του Φλωράκη ήταν 100% κόμμα οπορτουνιστικό που καλλιεργούσε "αυταπάτες".
Αλλά και για αυτό ΜΟΥΓΚΑ από τους σημερινούς ΚΚΕδες...

Αφρόζο

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2013 στις 11:26 μ.μ.

---------------παρείσακτος--νυν ΚΚΕ-------------
Στο<< συνέδριο>> κουρείο του ΞΎΡΙΖΑ κούρεψαν την ποια αριστερά;;;;;;;;
Ήττα κατά κράτος της «Αριστερής Πλατφόρμας» της- οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις του----Η «μειοψηφία» αξίωνε Αριστερή κυβέρνηση με ΚΚΕ ή άλλες δυνάμεις κυρίως της «αριστερής» πλευράς,--Ξεκάθαρη γραμμή συνιστούσε η εθνικοποίηση των-- τραπεζών, των επιχειρήσεων και άλλων στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Τον απολύμαναν πολιτικά-- σαν στυμμένη λεμονόκουπα-----ΔΗΜΑΡ, ηττα κατά κράτος λεμονόκουπα που πρέπει να πεταχτεί ---------ΑΝΤΑΡΣΙΑ ανταμα με συνδικαλιστικη προδοσια και κ.λ.π γκρουπακια, εκλογικο υπολοιπο για ΣΎΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τους προσκυνητες της Ε.Ε ,της Ε.Κ.Τ, του Δ.Ν.Τ και διαχειριστες του καλυτερου μνημονιου. Καποιοι ομως δεν τρωνε μυθομαζα .Παλεύουν και για σένα στην κόκκινη ζώνη!!! ΚΚΕ!!! Πυρωμένο ατσάλι στ’ αμόνι!!!

Ανώνυμος
30 Ιουλίου 2013 στις 11:43 μ.μ.

ΤΟ Κ.Κ.ΚΟΥΒΑΣ ΠΟΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΕΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ...Εε;;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger