Home » , » Μέσα στο κατηχητικό υπάρχει κάποιο μυστικό...

Μέσα στο κατηχητικό υπάρχει κάποιο μυστικό...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 | 5:51 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Τα χριστιανόπουλα θα πάνε με χαρά, μα οι παπάδες έχουν πονηρά μυαλά..."

Η βραβευμένη ταινία στο φεστιβάλ του Βερολίνου που σκηνοθέτησε ο Φρανσουά Οζόν έχει τίτλο "Με τη χάρη του Θεού" και αναφέρεται στους βιασμούς παιδιών από Καθολικούς ιερείς. 

"Δόξα τω Θεώ τα αδικήματα του Πρεϊνά έχουν παραγραφεί" είπε ένας εκπρόσωπος του Θεού το 2016 σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις 80 και πλέον κακοποιήσεις παιδιών από το συγκεκριμένο ιερέα.
Το ίδιο λέει κάθε ανακουφισμένο λαμόγιο στην Ελλάδα, όταν παραγράφονται οι μίζες και οι κλεψιές του. Δικαστήριο να μη γίνει και με το Θεό θα τα βρούνε. Ίσως γιατί δεν υπάρχει Θεός, ή γιατί όλοι αυτοί που μας αυτοσυστήνονται ως "καλοί χριστιανοί", δεν έχουν το Θεό τους.

"Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα ακούσει την κραυγή, όσων ζητούν δικαιοσύνη", δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κηρύσσοντας, την έναρξη Συνόδου για τη διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη μέτρων για την της. Τα ΜΜΕ αμέσως να κάνουν την αγιογραφία του Ποντίφικα. "Τι καλός, θα βάλει τάξη..." και κολοκύθια με τη ρίγανη! 

Γιατί η Καθολική Εκκλησία άκουσε κάπως αργά, αφού η αγανάκτηση του κόσμου έφτασε το Θεό. Τόσα χρόνια ή δεν δέχονταν ότι υπήρχαν κακοποιήσεις, με το να συγκαλύπτει και να στηρίζει πλήρως τους ανώμαλους ιερείς, ή όταν υπήρχαν συντριπτικές αποδείξεις, μιλούσε για "μεμονωμένα περιστατικά".
Καλέ τι μεμονωμένα; Χιλιάδες περιπτώσεις κακοποίησης από κληρικούς, κάποιοι από αυτούς ανώτατοι και δεν πήραν πρέφα τι γίνεται; Δεν βρέθηκε ένας προφήτης, που βλέπει τα μελλούμενα, να πει για το βρώμικο παρόν και το παρελθόν; 

Ο κόσμος αλλάζει. Παλιά τα παιδιά το κρατούσαν μυστικό. Ντρέπονταν, φοβούνταν, προσπαθούσαν να το ξεχάσουν. Τώρα όμως αρχίζουν να μιλάνε. Γιατί ξέρουν, πως δεν φταίνε αυτά, φταίνε οι άθλιοι υποκριτές, που τα κακοποίησαν, τα εκμεταλλεύτηκαν, που εξαπάτησαν τα παιδιά, τους γονείς και ολόκληρο το ποίμνιο.

Τώρα που σπάει το φράγμα της σιωπής, θα δούμε να ξεχύνεται ένα τσουνάμι σκανδάλων τεραστίων διαστάσεων. Σκανδάλων όχι μόνο σεξουαλικών, αλλά και οικονομικών, καθώς πολλοί βάζουν ράσα, γιατί ακριβώς δεν πιστεύουν σε Θεό, ούτε σε τίποτε άλλο, παρά μόνο στα φράγκα και στο παλιοτόμαρό τους.

"Το ράσο δεν κάνει τον παπά" λέει πολύ σοφά ο λαός μας. Έτσι πολλά καθάρματα εκμεταλλεύονται τα προνόμια, για να πετύχουν τους δικούς τους άνομους και διεφθαρμένους στόχους. Ο ένας λόγος λοιπόν, που δεν θα πετύχει η κάθαρση της Εκκλησίας, είναι η εξουσία που έχουν οι παπάδες. Εξουσία, που εκλύει τα παράσιτα, όπως ακριβώς κάνει η αστική "δημοκρατία".

Ο άλλος λόγος είναι ότι η ίδια η Εκκλησία είναι φοβική και αναχρονιστική. Κάθε προσπάθεια δεν αποσκοπεί στην ουσιαστική αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά στον καθησυχασμό του ποιμνίου, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τον οβολό του.
Η ίδια η οργάνωση της Εκκλησίας και κάποια από τα πιστεύω της, η ίδια η Παράδοση της, δημιούργησε αυτά τα άθλια φαινόμενα. Και η μόνη λύση είναι η επέμβαση της Πολιτείας, ενός Κράτους όμως πλήρως χωρισμένου από τη σαπίλα της Εκκλησίας. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger