Home » , , » Πονοκέφαλος για την Ν.Δ η υποψηφιότητα για της αυτοδιοικητικές εκλογές της Αθήνας του Γ. Βουλγαράκη - Ας θυμηθούμε τον βίο και την πολιτεία του νεοδημοκρατικού στελέχους.

Πονοκέφαλος για την Ν.Δ η υποψηφιότητα για της αυτοδιοικητικές εκλογές της Αθήνας του Γ. Βουλγαράκη - Ας θυμηθούμε τον βίο και την πολιτεία του νεοδημοκρατικού στελέχους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 | 3:04 μ.μ.

Μέχρι τώρα η Ν.Δ., αντιμετώπιζε αδιάφορα τους συνδυασμούς που παρουσιαζόταν από τα "δεξιά" της και διεκδικούν τον δήμο της Αθήνας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θεωρούσε και σωστά ότι αυτοί οι συνδυασμοί θα αλιεύσουν ψήφους από την εκλογική δεξαμενή του Κασιδιάρη και της Χρυσής Αυγής και θα άφηναν αλώβητη την εκλογική βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στους "Έλληνες εθνικιστές" άλλωστε στοχεύει το κάλεσμα που κάνει ο θεωρούμενος θεωρητικός του ναζισμού στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Πλεύρης, με τον συνδυασμό του "ΑΘΗΝΑΙ - Το Κλεινόν Άστυ' -τον στηρίζει επίσης και ο "μακελάρης" Στ. Χίος.

Ασήμαντη επιρροή στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., έχει ο Β. Καπερνάρος, με το μόρφωμα του "Αθήνα το σπίτι μας", .ενώ ο γραφικός πρώην "αριστεριστής" και σήμερα "χριστιανοεθνικιστής" Γ. Καραμπελιάς δεν έχει εκλογικό ακροατήριο, στους οπαδούς της συντηρητικής παράταξης, πέρα από κάποιες χριστιανικές γκρούπες.
(Ο επικεφαλής του "Αρδην" κατεβαίνει σαν υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας για "να μην επιτρέπει σε φασιστικές, φασίζουσες και πατριδοκαπηλικές αντιλήψεις να μονοπωλούν τα πατριωτικά αισθήματα του ελληνικού λαού", όπως αναφέρει στο ιδρυτικό κείμενο του συνδυασμού του).

Σήμερα με την ανακοίνωση-που ήταν αναμενόμενη- του Γιώργου Βουλγαράκη σαν υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας δημιουργείται ένας σοβαρός πονοκέφαλος στην Ν.Δ., και στον Κώστα Μπακογιάννη.
Πέρα απ' το ότι θα στερήσει ψήφους η παράταξη της Ν.Δ από ψηφοφόρους που πρόσκεινται σε ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ, ο Γ. Βουλγαράκης έχει μεγάλα ερείσματα στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και ειδικά στο λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ. Αυτό σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα φανεί και από τα άτομα που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του  που έχει το όνομα "Αθήνα και πάλι Αθήνα".

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γ. Βουλγαράκης υπήρξε "παιδί του νεοδημοκρατικού σωλήνα" υπήρξε γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (1985-1987), θήτευσε στα ανώτατα κομματικά αξιώματα ενώ υπήρξε στα υπουργικά και βουλευτικά έδρανα ανελλιπώς για 20 ολόκληρα χρόνια (1989 -2009).

Τον Σεπτέμβρη του 2008 μπροστά στον ορυμαγδό δημοσιευμάτων σε βάρος του που του απέδιδαν παράνομο πλουτισμό και εμπλοκή του -όπως και της γυναίκας του συμβολαιογράφου- στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του, από υπουργός Ναυτιλίας, στον Κ. Καραμανλή επικαλούμενος "λόγους ευθιξίας" ισχυριζόμενος ότι "επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου".

Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Καραμανλή και ο Γ. Βουλγαράκης από το 2009 έχει εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή.

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμίσουμε ένα δημοσίευμα από τα "ΝΕΑ" στις 6 Σεπτέμβρη 2008, τότε που η φυλλάδα του ΔΟΛ ασκούσε σκληρή κριτική στην Ν.Δ:

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας με 50 ακίνητα στην κατοχή του και σχεδόν 500.000 ευρώ σε καταθέσεις, προκάλεσε θύελλα στην κυβέρνηση και έφερε σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, όταν αποδείχτηκε πως ενώ ήταν υπουργός είχε συστήσει εταιρεία διαχείρισης ακινήτων μαζί με τη συμβολαιογράφο σύζυγό του, το γραφείο της οποίας χειρίστηκε συμβολαιογραφικές πράξεις για τη Μονή Βατοπεδίου.

Μάλιστα, για τη δραστηριότητά του αυτή, αλλά και τον πολυτελή βίο που διάγει εν γένει, δέχτηκε επιθέσεις από τον κ. Τατούλη και άλλους βουλευτές της Ν.Δ. (Φ. Πιπιλή, Γ. Καλαντζή, Αν. Λιάσκο).

Ο κ. Έβερτ μάλιστα δήλωσε πως είναι καλό οι πολιτικοί όταν γίνονται υπουργοί να βάζουν στην άκρη τα κότερα. Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας όρισε τον Ιούνιο του 2008 με υπουργική απόφαση πρόεδρο στο ΝΑΤ τον ταμία και διαχειριστή της εταιρείας του Αστική Επέκταση Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ, κ. Παναγιώτη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος διαχειρίζεται ακίνητα του ΝΑΤ. Χθες, ο κ. Παπαγιαννόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι η ίδρυση της εταιρείας έχει αναγραφεί στο πόθεν έσχες του, παραδέχτηκε όμως ότι συνέστησε την ΕΠΕ αυτή για να εξυπηρετεί τα δάνεια των ακινήτων που είχε αγοράσει, πληρώνοντας λιγότερο φόρο στην Εφορία.
Παράλληλα, δεν αποδέχτηκε ποτέ πως υπάρχει ηθικό και πολιτικό ασυμβίβαστο μεταξύ ενός υπουργού και ενός μετόχου-επιχειρηματία σε εταιρεία ΕΠΕ.

Όπως λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έφεραν στη δημοσιότητα την υπόθεση, ο κ. Βουλγαράκης δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις για το πώς μία νεοσύστατη ΕΠΕ, όπως αυτή που ίδρυσε με μετοχικό κεφάλαιο ολίγων χιλιάδων ευρώ, χωρίς άλλη περιουσία ή οικονομική δραστηριότητα καταφέρνει να λαμβάνει δάνεια από τράπεζες για να αγοράσει μεγάλης αξίας ακίνητα, ενώ ζητεί από τον υπουργό Ναυτιλίας να δώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων στην υπεράκτια εταιρεία που πούλησε στην Κύπρο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger